Jämför företagslån

Kostnadsfritt

företagskredit

Jämför +20 långivare & banker

företagskredit

Låna upp till 10 miljoner kronor

Endast en UC registreras

kompar företagslån

Bäst villkor med flera erbjudanden

sök företagslån

Snabb ansökan - lån inom 24 h

företagskrediter

Kostnadsfri rådgivning

Ständigt växande i antal samarbetspartners

Ett urval av våra långivare & banker

långivare & banker företagslån
Marginalen Bank
företagslån
CapitalBox
ArosCapital
Capcito
företagslån
Corpia
Fedelta
Froda
Resurs Bank
Mynt
Approva
OPR
DBT
IMH
Kronan
qred
Finly
Uppland kredit
Serafim finans
CrediNord

Hitta bäst företagslån

I tre enkla steg - Kostnadsfritt

Fyll i ansökan

Fyll i ansökan på under 2 minuter. Har du några frågor är våra rådgivare tillgängliga på 010 750 28 99.

01
företagslån ansökan
jämför företagslån
02

Jämför erbjudanden

Inom 24 timmar har du erbjudanden från upp till +20 olika långivare - med tydligt jämförda villkor.

Välj bäst företagslån

Välj det lån som passar ditt företag bäst, oavsett om det är räntan, amorteringen eller något annat som är viktigt för just er.

03
välj företagslån

Finansiering

Anpassat för företagare

jämför finansiering

Jämför företagslån

På Kompar hjälper vi dig att få bäst företagslån utifrån ditt företags unika situation - oavsett hur den ser ut. 

rådgivning företagslån

Gratis rådvigning

Har du frågor om företagslån eller finansiering i allmänhet? Ring eller maila så hjälper en av våra rådgivare dig!

jämför företagskredit

Användbara artiklar

VI har satt ihop nyttig info om finansiering och företagande. Detta för att hjälpa er i ert företagande. 

Så går det till när du söker företagslån

När du söker om företagslån via KOMPAR börjar du med att fylla i en ansökan på 2 minuter. I ansökan fyller du i några korta uppgifter om företaget och era lånebehov. Ansökan skickas sedan ut till våra långivare och inom 24 timmar har alla besvarat din ansökan. Under hela processen kan du följa svaren online. Du kan sedan i lugn och ro jämföra företagslånen som erbjuds och välja det som passar dig bäst. Har du några frågor under tiden är det bara att höra av dig till en av våra rådgivare.

Därför ska du jämföra företagslån med Kompar

I och med att företagslån kan skilja sig åt vad som gäller ränta, belopp, återbetalningstid och andra villkor är det viktigt att du som företagare gör en jämförelse innan du bestämmer dig. Genom att jämföra företagslån via Kompar får du en tydlig överblick över hur olika erbjudanden skiljer sig åt. Vissa lån presenteras med en månadsränta, andra med en årsränta eller en månadsavgift. När du jämför via Kompar får du en tydlig överblick vad den faktiska kostnaden för er är.

Vi jämför även om säkerheter krävs för att ni ska få ett lån och vad dessa är. (Du kan läsa mer om säkerheter för företagslån nedan.) Kort sagt så hjälper vår jämförelse av företagslån dig att fatta bäst beslut utifrån ditt företagsförutsättningar.
Läs mer
företagskrediter rådgivare lån
Våra rådgivare gör allt för att du ska få den finansieringen ditt företag behöver

Fyll i en ansökan
och väx ditt företag idag

Till ansökan

Hur kan vi hjälpa till?

Vanliga frågor & svar

Vem kan ansöka om lån?

företagslån

Alla företag som är registrerade i Sverige och aktiva kan ansöka om företagslån via Kompar. Våra långivare ger ut lån till aktiebolag, enskilda firmor, kommanditbolag och handelsbolag, i alla branscher och åldrar. 

Vad är räntan på företagslån?

företagslån

Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och er unika situation. Baserat på er kreditupplysning och långivarnas egna bedömningar av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk sätter de lånebelopp, ränta och amorteringstid. I och med att det varierar mycket mellan olika långivare är det viktigt att jämföra företagslån innan du bestämmer dig för ett. Det kan spara dig och ditt företag både tid och pengar.

När betalas mitt företagslån ut?

företagslån

I de allra flesta fallen betalas ditt företagslån ut samma dag som du skrivit under skuldebrevet och borgensåtagandet. Däremot kan det komma att dröja till nästkommande dag innan pengarna är inne på företagets bankkonto då bankernas betalningstider påverkar detta.

Ovanstående gäller generellt för företagslån där underskrift sker via BankID. Ett par enstaka långivare som vi jobbar med hanterar däremot underskriften av skuldebrevet via post, vilket du skriver under och returnerar. När långivaren fått ditt skuldebrev tar det 2-3 dagar innan pengarna är på ditt konto. Har du frågor om detta är våra rådgivare alltid tillgängliga att besvara dem.

Vilka banker och långivare samarbetar Kompar med?

Kompar

Kompar jobbar kontinuerligt med att öka antalet långivare som jämförs för att säkerställa att ni får den absolut bästa användarupplevelsen. Kompar jobbar idag bland annat med Marginalen Bank, Qred Företagslån, Aros Kapital, CapitalBox, Froda, Toborrow, Fedelta Företagslån, Mynt, Approva, Balanzia, OPR-Företagslån, Kronan Finans, IMH Credit Solutions, Capcito och Likvid företagslån.

Vad är återbetalningstiden på företagslån?

företagslån

Återbetalningstiden för företagslån varierar mellan olika långivare och banker. Den påverkas även av den bedömningen de gör av ert företag och er situation. I dagsläget kan långivarna som Kompar jobbar med erbjuda företagslån med en återbetalningstid på mellan 1 månad och 5 år.

Tas det bara en kreditupplysning?

jämför företagslån

När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet. 

Går det att låna trots betalningsanmärkningar?

jämför företagslån

Ja, det går bra att låna trots betalningsanmärkningar. Flera av de långivarna och bankerna som Kompar jobbar med kan ge ut lån trots betalningsanmärkningar. De gör alltid en bedömning och sätter storleken på anmärkningen i relation till er situation. Har ni frågor om det här är det bara att höra av er till en av våra Rådgivare. 

Vilka säkerheter krävs i samband med företagslån?

jämför företagslån

I de allra flesta fall behövs det att du som låntagare ställer en säkerhet för företagslånet. Vanliga säkerheter för företagslån från långivarna är borgen och säkerhet i form av hypotek eller fast egendom till exempel fastighet, mark eller tomt.

Går det att lösa företagslån i förtid?

jämför företagslån

Ja, det går alltid att lösa ett företagslån i förtid. Hos alla långivarna, förutom ett par enstaka, behöver ni inte heller att betala ränta eller avgifter för den resterande lånetiden. Om det innebär någon extra kostnad för att lösa lånet tidigt står detta klart och tydligt i erbjudandet när du jämför lånen med varandra. 

Kostar det att använda sig av Kompar?

jämför företagslån

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt. 

En oberoende partner till ditt företag

Därför ska du använda sig av våra tjänster

effektiv finansiering

Spara tid

Att ansöka hos 20 stycken banker och långivare tar normalt lång tid. Hos oss tar det ett par minuter.

billiga lån

Spara pengar

De allra flesta av våra kunder sparar tiotusentals kronor genom att kunna välja företagslån med lägst ränta.

bäst villkor företagslån

Få bäst villkor

Genom Kompar kan du få bäst villkor när det gäller amortering, borgensåtagande eller något annat som är viktigt för dig.

företagskrediter

Gratis rådvigning

Våra utbildade rågivare hjälper dig genom att besvara frågor och hitta rätt finansiering för ditt företags situation.

oberoende företagslån

Vårt oberoende är din fördel

Vi är inte kopplade till någon av långivarna. Vi kan alltså ge er oberoende rådgivning om vad som är bäst för er

enklare lån

Mindre krångel

Årsränta, månadsränta, månadsavgift, etc. Vi sammanställer och förenklar allt krångel så det blir enkelt för dig.

Nyheter och tips

January 28, 2022

Planera företagslån och dina affärs avsikter på ett smart sätt

Läs mer
Forskning visar att endast 16 procent av alla människor kan hålla sina nyårslöften. Majoriteten av dem ger upp inom en till sex veckor efter att de börjat, och många av dessa löften upprepas år efter år. Vill du veta hur du kan undvika detta och uppnå dina affärsmål? Läs gärna vårt senaste inlägg för att veta mer!
January 28, 2022

6 tips för att bygga starka kundrelationer

Läs mer
En av de viktigaste aspekterna när man driver sitt eget vare sig det är ett litet eller väletablerat företag, är att jobba på, hantera och sedan kvarhålla en lysande relation med sina kunder. Det är särskilt viktigt om du tillhandahåller en tjänst för människor än en materiell produkt.
January 28, 2022

Företagslån för att förverkliga dina planer för 2022?

Läs mer
År 2021 var ännu ett turbulent år för oss alla. De uppsatta målen kan ha varit svåra att uppnå. Och hela pandemin hjälpte inte heller i år. Budskapet är alltså att planera för år 2022. Behöver du inspiration eller hjälp med att förverkliga dem? Läs mer i den här artikeln.

Har du frågor eller funderingar?

Fyll i ditt telefonnummer

Så hör en av våra rådgivare av sig

Thank you! Your submission has been received!
företagslån
Looks like we're having trouble
företagslån
138an Group AB ©2022