Jämför företagslån

Kostnadsfritt
företagskredit

Jämför +20 långivare & banker

företagskredit

Låna upp till 7 miljoner kronor

företagskredit

Endast en UC registreras

Google reviews
Google Reviews Score
Registrerade hos
Finans Inspektionen
FÖR FÖRETAGARE
FÖR FÖRETAGARE
Fyll i din ansökan nu
Bank Id
företagskredit

Bäst villkor med flera erbjudanden

företaglån

Snabb ansökan - lån inom 24 h

lån till företagare

Kostnadsfri rådgivning

STÄNDIGT VÄXANDE I ANTAL SAMARBETSPARTNERS

Ett urval av våra
långivare & banker

collectorbank
qred

Hitta bäst företagslån

I tre enkla steg - Kostnadsfritt

1. Fyll i ansökan

Fyll i ansökan på under 2 minuter. Har du några frågor är våra rådgivare tillgängliga på 010 750 28 99.

01
bäst företagslån
02

2. Jämför erbjudanden

Inom 24 timmar har du erbjudanden från upp till +17 olika långivare - med tydligt jämförda villkor.

3. Välj bäst företagslån

Välj det lån som passar ditt företag bäst, oavsett om det är räntan, amorteringen eller något annat som är viktigt för just er.

03

Finansiering

Anpassat för företagare

Jämför företagslån

På Kompar hjälper vi dig att få bäst företagslån utifrån ditt företags unika situation - oavsett hur den ser ut. 

Gratis rådvigning

Gratis rådvigning

Har du frågor om företagslån eller finansiering i allmänhet? Ring eller maila så hjälper en av våra rådgivare dig!

nyttig info om finansiering och företagande

Användbara artiklar

VI har satt ihop nyttig info om finansiering och företagande. Detta för att hjälpa er i ert företagande. 

SÅ GÅR DET TILL NÄR DU SÖKER FÖRETAGSLÅN

När du söker om företagslån via KOMPAR börjar du med att fylla i en ansökan på 2 minuter. I ansökan fyllerdu i några korta uppgifter om företaget och era lånebehov. Ansökan skickassedan ut till våra långivare och inom 24 timmar har alla besvarat din ansökan. Underhela processen kan du följa svaren online. Du kan sedan i lugn och ro jämföra företagslånen som erbjuds och välja det som passar dig bäst. Har du någrafrågor under tiden är det bara att höra av dig till en av våra rådgivare.

DÄRFÖR SKA DU JÄMFÖRA FÖRETGSLÅN MED KOMPAR

I och med att företagslån kan skilja sig åt vad som gäller ränta, belopp, återbetalningstid och andra villkor är det viktigt att du som företagare gör en jämförelse innan du bestämmer dig. Genom att jämföra företagslån via Kompar får du en tydlig överblick över hur olika erbjudanden skiljer sig åt. Vissa lån presenteras med en månadsränta, andra med en årsränta eller en månadsavgift. När du jämför via Kompar får du en tydlig överblick vad den faktiska kostnaden för er är.

Vi jämför även om säkerheter krävs för att ni ska få ett lån och vad dessa är. (Du kan läsa mer om säkerheter för företagslån nedan.) Kort sagt så hjälper vår jämförelse av företagslån dig att fatta bäst beslut utifrån ditt företagsförutsättningar.

RÄNTAN PÅ FÖRETAGSLÅN

Räntan på företagslån varierar från företag till företag och sätts individuellt av varje långivare utifrån deras bedömning. Generellt görs bedömningen av ditt företags kreditvärdighet och återbetalningsförmåga, samt av dig som borgensman. De kollar med andra ord på ditt företags förutsättningar att betala tillbaka lånet. Räntan varierar ofta mellan olika långivare varför det är viktigt att du jämför företagslån innan du väljer att gå vidare med ett. För att kunna jämföra räntor måste du fylla i ansökan hos Kompar.

GRUNDKRAVEN FÖR FÖRETAGSLÅN

Kraven för att få ett lån som företagare är att du har ett registrerat företag i Sverige. Det går att få företagslån både som aktiebolag, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag. Våra långivare ger erbjudanden om företagslån till nya företag och mer etablerade företag i alla olika branscher. Generellt krävs det att du har en ledande roll i företaget som söker.

FÖRETAGSLÅN MED OCH UTAN SÄKERHETER

Generellt krävs det en personlig borgen när man tar ett företagslån med de långivarna som Kompar jobbar med. En personlig borgen är inte samma sak som en säkerhet och innebär konkret att en eller flera i företaget åtar sig att betala tillbaka lånet om företaget inte kan göra det. Söker du ett större lån (över en miljon kronor) kan det komma att krävas en säkerhet för lånet. Säkerheten kan dels vara en företagsinteckning eller en pant i en fastighet. Om det krävs en sådan säkerhet så framgår det tydligt i er jämförelse.

ÅTERBETALNING AV FÖRETAGSLÅN

Återbetalningen av de företagslånen som erbjuds via Kompar sker generellt månadsvis. Betalningen sker i form av en amortering samt en ränta/avgift. Längden på företagslånet (det vill säga löptiden) kan variera med allt från 1 månad upp till 60 månader och påverkar hur mycket du betalar per månad. Lånen som erbjuds är antingen så kallade annuitetslån, där betalningen varje månad är lika mycket varje gång, eller med så kallad rak amortering, där beloppet blir mindre och mindre för varje månad.

HUR FUNGERAR DET MED KREDITUPPLYSNING?

När du söker ett företagslån tas det en kreditupplysning på ditt företag. Kompar jobbar med UC och det registreras endast en kreditupplysning på ditt företag. Detta gör att du kan undvika att det tas flera upplysningar på ditt företag via UC. Några av Kompars samarbetspartners använder sig av Bisnode och Creditsafe för att ta en kreditupplysning. Dessa påverkar inte ditt företags kreditvärdighet.
Läs mer
Våra rådgivare gör allt för att du ska få den finansieringen ditt företag behöver

Fyll i en ansökan
och väx ditt företag idag

Till ansökan

HUR KAN VI HJÄLPA TILL

Vanliga frågor & svar

Vem kan ansöka om lån?

Alla företag som är registrerade i Sverige och aktiva kan ansöka om företagslån via Kompar. Våra långivare ger ut lån till aktiebolag, enskilda firmor, kommanditbolag och handelsbolag, i alla branscher och åldrar. 

Vad är räntan på företagslån?

Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och er unika situation. Baserat på er kreditupplysning och långivarnas egna bedömningar av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk sätter de lånebelopp, ränta och amorteringstid. I och med att det varierar mycket mellan olika långivare är det viktigt att jämföra företagslån innan du bestämmer dig för ett. Det kan spara dig och ditt företag både tid och pengar.

När betalas mitt företagslån ut?

I de allra flesta fallen betalas ditt företagslån ut samma dag som du skrivit under skuldebrevet och borgensåtagandet. Däremot kan det komma att dröja till nästkommande dag innan pengarna är inne på företagets bankkonto då bankernas betalningstider påverkar detta.

Ovanstående gäller generellt för företagslån där underskrift sker via BankID. Ett par enstaka långivare som vi jobbar med hanterar däremot underskriften av skuldebrevet via post, vilket du skriver under och returnerar. När långivaren fått ditt skuldebrev tar det 2-3 dagar innan pengarna är på ditt konto. Har du frågor om detta är våra rådgivare alltid tillgängliga att besvara dem.

Vilka banker och långivare samarbetar Kompar med?

Kompar jobbar kontinuerligt med att öka antalet långivare som jämförs för att säkerställa att ni får den absolut bästa användarupplevelsen. Kompar jobbar idag bland annat med Marginalen Bank, Qred Företagslån, Aros Kapital, CapitalBox, Froda, Toborrow, Fedelta Företagslån, Mynt, Approva, Balanzia, OPR-Företagslån, Kronan Finans, IMH Credit Solutions, Capcito och Likvid företagslån.

Vad är återbetalningstiden på företagslån?

Återbetalningstiden för företagslån varierar mellan olika långivare och banker. Den påverkas även av den bedömningen de gör av ert företag och er situation. I dagsläget kan långivarna som Kompar jobbar med erbjuda företagslån med en återbetalningstid på mellan 1 månad och 5 år.

Tas det bara en kreditupplysning?

När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet. 

Går det att låna trots betalningsanmärkningar?

Ja, det går bra att låna trots betalningsanmärkningar. Flera av de långivarna och bankerna som Kompar jobbar med kan ge ut lån trots betalningsanmärkningar. De gör alltid en bedömning och sätter storleken på anmärkningen i relation till er situation. Har ni frågor om det här är det bara att höra av er till en av våra Rådgivare. 

Går det att lösa företagslån i förtid?

Ja, det går alltid att lösa ett företagslån i förtid. Hos alla långivarna, förutom ett par enstaka, behöver ni inte heller att betala ränta eller avgifter för den resterande lånetiden. Om det innebär någon extra kostnad för att lösa lånet tidigt står detta klart och tydligt i erbjudandet när du jämför lånen med varandra. 

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt. 

DÄRFÖR SKA DU ANVÄNDA
DIG AV VÅRA TJÄNSTER

En oberoende partner
till ditt företag

företagslån med lägst ränta.

Spara tid

Att ansöka hos 17 stycken banker och långivare tar normalt lång tid. Hos oss tar det ett par minuter.

företagslån med lägst ränta.

Spara pengar

De allra flesta av våra kunder sparar tiotusentals kronor genom att kunna välja företagslån med lägst ränta.

Få bäst villkor

Få bäst villkor

Genom Kompar kan du få bäst villkor när det gäller amortering, borgensåtagande eller något annat som är viktigt för dig.

Gratis rådvigning

Gratis rådvigning

Våra utbildade rågivare hjälper dig genom att besvara frågor och hitta rätt finansiering för ditt företags situation.

Vårt oberoende är din fördel

Vårt oberoende är din fördel

Vi är inte kopplade till någon av långivarna. Vi kan alltså ge er oberoende rådgivning om vad som är bäst för er

Mindre krångel

Mindre krångel

Årsränta, månadsränta, månadsavgift, etc. Vi sammanställer och förenklar allt krångel så det blir enkelt för dig.

Nyheter och tips

April 6, 2020

Kort sammanställning om statens coronavirus (COVID-19) stödpaket för företag

READ MORE
Coronavirus utbrottet i världen påverkar vår vardag på alla möjliga plan både personligt och karriärmässigt. Både stora och små företag blir ekonomiskt lidande och många verksamheter fruktar för förödande konsekvenser. Småföretagare är som mest sårbara i samband med kriser där finansvärlden får sig en så kallad smäll av oberoende faktorer och händelser. Många företag känner av problem i samband med kassaflöde och får kreditsvårigheter.
March 27, 2020

Vilka krav ställs av våra långivare för att ditt företag ska låna pengar?

READ MORE
Vi är alla medvetna om att vi just nu går igenom en svår och ansträngande situation på grund av utbrottet av coronaviruset (COVID-19). Många branscher och små och medelstora företag har en svårare tid framför sig. Vi är väl medvetna om att den här situationen är minst sagt tuff och mycket stressig för oss egenföretagare. Eftersom våra kunders företag är vår allra största prioritet, vill vi hjälpa till genom att ge ett par korta men mycket konkreta råd gällande krav som våra låntagare har för låntagning.
March 19, 2020

Stöd för företag under Coronavirus covid-19 krisen - miniguide

READ MORE
Tyvärr så har spridningen av Coronaviruset i Sverige och resten av världen börjat sätta sina spår och ha en inverkan på små och medelstora och även stora företag. Oron för smittrisk gör att människor blir mer medvetna om vilka risker och konsekvenser en pandemi kan leda till i vardagen. I pressen hör vi om stora bolag som alarmerar om vinst förluster, även kraftiga börsras i Sverige och världen observeras. I den här artikeln kommer vi på KOMPAR att ge allmänna råd för egenföretagare om förebyggande finansiella åtgärder under coronavirus utbrottet och information om stöd från regeringen och statliga myndigheter.

Har du frågor eller funderingar?

Fyll i ditt telefonnummer

Så hör en av våra rådgivare av sig

Thank you! Your submission has been received!
Looks like we're having trouble