Jämför factoring, fakturaköp och fakturabelåning - helt kostnadsfritt!

En ansökan för flera erbjudanden

Bäst villkor - genom flera erbjudanden

Bäst villkor - genom flera erbjudanden

Vi hittar bäst villkor för ditt företags unika situation - oavsett om det gäller kostnaden, fakturahanteringen eller något annat.

erbjudanden inom 24 h

Ansök på 1 min - erbjudanden inom 24 h

Vi gör ansökningarna medan du fokuserar på ditt företags affär. Inom 24 h har du fått erbjudanden - helt kostnadsfritt.

Kostnadsfri rådgivning

Kostnadsfri rådgivning - vid behov

Har du frågor gällande erbjudandena eller ditt bolags finansiella situation? Din personliga rådgivare hjälper gärna till.

Ansök snabbt & enkelt

✔ Bäst villkor - från flera långivare
✔ Ansök på 1 min - få lån inom 24h
✔ Professionell rådgivning - vid behov

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Säker hantering av data enligt branschstandard

Ett urval av våra samarbetspartners

Aros Kapital logo
OPR företagslån logo
Qred företagslån logo
uppland kredit logo
capcito logo
Toborrow logo

Tre enkla steg för att hitta bäst factoring erbjudande - kostnadsfritt!

bäst factoring erbjudande

1. Fyll i ansökan på under 1 minut

Fyll i en kort ansökan med era kontaktuppgiter och information om era behov. Ansökan tar mindre än en minut att fylla i, sker online och tjänsten är kostnadsfri.

Jämför erbjudanden

2. Jämför erbjudanden från flera kreditgivare och hitta bäst villkor

Baserat på dina uppgifter skickar vi en ansökan till de kreditgivare vi jobbar med. Dessa återkommer till oss inom 24 timmar med erbjudanden, varpå vi tar kontakt med dig för att presentera förslagen.

kassaflöde

3. Välj vilket erbjudande du vill ha (om du vill) och börja förbättra ditt kassaflöde

Det slutgiltiga beslutet om att gå vidare med ett erbjudande om fakturaköp är helt och hållet ditt. Våra rådgivare finns med genom processen för att stödja er och svara på frågor - allt helt kostnadsfritt.

Vi möjliggör finansiering

Snabbt och enkelt!
finansiering fungerar

Sök information

Läs våra artiklar för att få en bättre förståelse kring hur olika former av finansiering fungerar.

Jämför factoring erbjudanden

Jämför factoring erbjudanden

KOMPAR tar in erbjudanden från flera kreditgivare. Ni jämför sedan de olika erbjudandena i lugn och ro.

finansiering

Rådgivning om finansiering

Fyll i en ansökan och bli kontaktad av en av våra rådgivare för att diskutera vilket alternativ som passar ditt bolag bäst.

Fördelar med att använda sig av factoring

Förbättra din likviditet

Förbättra din likviditet

Genom att belåna eller sälja dina fakturor kan du genast förbättra din likviditet då du får betalt för dina produkter/tjänster inom ett par dagar.

Möjliggör tillväxt

Möjliggör tillväxt

Med frigjort kapital från factoring kan du expandera din verksamhet genom att lägga pengarna på nya kundordrar och affärer.

Effektivisera faktureringen

Effektivisera faktureringen

De flesta factoringlösningarna inkluderar outsourcing av fakturahantering, vilket frigör administrativ tid du istället kan lägga på din affär.

Kapital tillgängligt för investeringar

Kapital tillgängligt för investeringar

När du förbättrar din likviditet kan du göra välbehövliga investeringar i fasta tillgångar, nya system, förbättrade försäljningskanaler, med mera.

FYLL I EN ANSÖKAN

Vanliga frågor & svar

factoring erbjudanden

Vem kan ansöka om factoring?

Alla bolag (aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag, kommanditbolag) kan söka om factoring erbjudanden via KOMPAR, oavsett storlek eller ålder. Baserat på era förutsättningar tar vi in erbjudanden från rätt aktör

Är det säkert att söka erbjudanden?

Är det säkert att söka erbjudanden?

Säkerhet är vår högsta prioritet på KOMPAR och vi säkerställer att all data hanteras på ett konfidentiellt sätt. Vi är skyddade av certifikat och all våran data är krypterad. Endast behöriga personer har tillgång till datan.

 UC check

Måste det ske en UC check?

Vi jobbar även med partners som inte använder UC. Ni kan med andra ord undvika en UC check om ni vill undvika det. Säg bara till när ni pratar med en av våra rådgivare.

Vad är kostnaden?

Kostnaden beror på ditt företags situation och vilka andra villkor ni föredrar. På KOMPAR tar vi in erbjudanden från flera kreditgivare samtidigt och ni kan på så sätt välja den lägsta kostnaden utifrån era förutsättningar.

Vilka är KOMPARs partners?

Vi jobbar med flera olika kreditgivare för att kunna hitta bäst villkor för er fakturaköp eller fakturabelåning. Våra partners är registrerade hos finansinspektionen och lägger stor vikt vid att bedriva seriös långivning.

Därför ska du använda dig av våra tjänster

Vi är en oberoende partner som hittar bäst finansiering för ditt bolag
Skräddarsydda lösningar i ett enkelt format

Genom att utvärdera flera finansieringsformer kan vi hitta bäst lösning för just erat företag beroende på vilken typ av verksamhet du bedriver och i vilket skede företaget befinner sig i. När du skickar in en ansökan kollar våra rådgivare på vilken branch du gör affärer inom samt ditt företags balans- och resultaträkning och ger dig ett initialt förslag.

Budgivning från kreditinstitut leder till bäst villkor

När en ansökan är färdig skickas den ut till ett flertal kreditinstitut som sedan lägger bud. Genom att få in bud från flera aktörer samtidigt kan du utvärdera vilket av dessa som har bäst villkor för just dig. I denna process är det självklart möjligt att göra din ansökan anonym eller att utesluta din nuvarande bank ifall att du önskar så.

Få tillgång till finansiering snabbare

Våra rådgivare har lång erfarenhet av att administrera finansieringsansökningar för företag. I er ansökan ser de till att detaljer fylls i på rätt sätt och att all nödvändig information inkluderas så att kreditinstituten snabbt kan få överblick av ditt företag. Du undviker med andra ord att behöva komplettera din ansökan mer än nödvändigt.

Få en transparent överblick av olika alternativ

Vi tycker att transparens av finansieringsvillkor och en tydlig överblick är A och O när man ska välja finansiering för sitt företag. Därför agerar vi även så med våra klienter och lägger stor vikt vid att både sammanfatta och förtydliga alternativen vi presenterar för dig. Du är i kontroll över ditt beslut och har tillgång till support från oss när du känner att det behövs.

Vårt oberoende är din fördel

Vår service är helt gratis att använda och vi får endast betalt från kreditinstituten när du har tagit emot finansiering och är helt nöjd med den service du fått. I och med att vi inte är anslutna till något specifikt kreditinstitut kan du vara säker på att du jobbar med en oberoende partner som hittar bästa möjlig lösning för just dig.

Spara tid och väx ditt bolag

Att höra av sig till olika långivare, sammanställa deras produkter, skicka in en ansökan och jämföra erbjudanden kan lätt bli en långdragen process. När du använder dig av våra tjänster sparar du tid och du kan fokusera på att fortsätta driva och växa ditt företag. Vi sammanställer merparten av din ansökan så att processen blir enkel och smidig för dig,

FYLL I ANSÖKAN NU

Hur fungerar factoring i praktiken?

En avgörande komponent i factoring är hur mycket factoringbolagen är villiga att finansiera dina fakturor till, vilket baseras på en kombination av hur din försäljning till de olika kunderna ser ut samt kundernas kreditvärdighet. Efter att ett beslut har fattats sker processen i fyra enkla steg.

Du säljer dina produkter/tjänster till din kund

Du säljer dina produkter/tjänster till din kund

Fakturan skickas till kund med information om att den blivit såld

Fakturan skickas till kund med information om att den blivit såld

Inom 48 timmar finansieras fakturan och du får betalt

Inom 48 timmar finansieras fakturan och du får betalt

Din kund betalar enligt instruktionerna på fakturan

Din kund betalar enligt instruktionerna på fakturan

Fakturabelåning

Faktura belåning innebär att du belånar alla dina fakturor hos banken/kreditinstitutet. I och med att fakturorna är belånade, behåller du även kreditrisken (dvs. risken att din kund inte betalar). Belåningen sker normalt mellan 70-90% av fakturabeloppet, vilket du får ut så fort fakturan skickats. Resterande belopp betalas till dig när din kund betalat.

Fakturaköp

Fakturaköp betyder att du faktiskt säljer din faktura till banken/kreditinstitutet. Detta kan ske med eller utan regress; dvs. att du behåller kreditrisken (med regress) eller att factoringleverantören tar över den (utan regress). Till skillnad från fakturabelåning får du ut 95-99% av fakturabeloppet när fakturan skickats vid en försäljning av den. Däremot betalas inget resterande belopp ut.

Vi hjälper dig!

Fyll i ditt telefonnummer så kommer en av våra rådgivare att ringa upp dig.

Tack! En av våra rådgivare kommer att ringa upp dig snart!

Vänligen fyll i ditt telefonnummer för att bli uppringd av en av våra rådgivare.