företags
8/1/2020

Hur internet kan ändra dina affärer?

Vi vet alla att internet ändrade allt för oss i vår vardag. Men vad kan det faktiskt ge för fördelar för ditt företag? Till att börja med hjälper det företag med tillväxtmöjligheter både i Sverige men även internationellt. Med internet suddades många gränser ut och det blev möjligt att nå kunder över hela världen. I den här posten vill vi visa dig några av de viktigaste bitarna som internet kan hjälpa dig med i ditt företagande och hur det kan förbättra delar av era processer.

1. Kunskap om ditt företags målkunder

Ditt företags hemsida är som ett uppgraderat visitkort eller ett showroom om ditt företag och ert erbjudande. Många användbara och populära verktyg som Google Analytics hjälper dig att mäta traffiken på din hemsida och effektiviteten i annonskampanjer som du lanserar online. Verktygen kan dessutom hjälpa ditt företag att förstå vem er målgrupp är (ålder, kön, plats, intressen och många andra informationsbitar). Baserat på kunskapen du får från sådana verktyg kan du göra en bedömning om vilken målgrupp som är mest lämplig för er och hur du når når ut till dem på bäst sätt med ditt företags erbjudande. Det finns många andra verktyg som du kan använda dig av för att analysera data och förbättra ditt företagade. Vissa av dem är gratis och för andra behöver du betala. Ibland är priset för de här verktygen inte särskilt högt medan de kan generera mycket insikter i hur du kan bibehålla en god tillväxt. Att lära sig använda verktygen och analysera all data kan så klart ta en hel del tid, så det kan vara värt att använda sig av en byrå eller frilansare.


2. Exakta marknadsföringsverktyg

Good Ads, Facebook, Instagram eller Linkedin? Du har troligtvis hört om några av dessa tidigare. Men har du någonsin övervägt att använda Facebook eller Instagram för att marknadsföra ditt företag. Om inte så borde du börja göra det. Dessa plattformar tillåter dig att visa dina annonser till olika grupper av personer på olika platser av internet (t.ex. I sökresultaten på Google, sociala medier, eller professionella sidor som Linkedin). Det finns många möjligheter att använda dem som ett sätta att hålla kontakt med dina affärskontakter men även för att marknadsföra ditt företag. Genomtänkta annonskampanjer kan göra att du undviker att annonsera till slumpmässiga användare på internet och endast fokusera på de grupperna som hjälper dig möta dina försäljningsmål. Det är dessutom rekommenderat att du använder dig av sökordsoptimering samtidigt (optimiering av din hemsida för att den ska synas bättre i sökmotorer som Google). Ju bättre optimerad din sida är desto fler användare hittar till den - gratis. I dagens affärsklimat är det svårt att undvika att synas online. För att vara bäst måste man synas helt enkelt. Därför är det viktigt att du jobbar på att göra din webbsida synlig. 

3. Hitta rätt partner för att växa ditt företag


Ett stort antal av entreprenörer vill synas på internet precis som du och ditt företag, vilket de även gör. Vill du köpa nya maskiner? Inga problem, bara att söka på det. Behöver du hitta en pålitlig redovisningspartner som är nära ditt kontor? Du kommer troligtvis hitta en inom 5 minuter. Det är här internet är som mest kraftfullt. Genom en snabb sökning och du kan hitta en fysisk plats, kolla igenom erbjudanden, kolla igenom recensioner, fråga om mer detaljer genom ett formulär och slutgiltigen få vägvisningen för att ta dig dit. Låter det enkelt? Det är det också. Och det fungerar åt andra hållet. Kanske har många människor har försökt hitta till ditt företag men har inte lyckats för att de inte hittat någon information online? Var så synlig som möjligt, för det hjälper andra att även hitta till dig och eventuellt nya samarbetspartners. 


4. Möjligheter att välja

Under de senaste åren så har jämförelsehemsidor blivit väldigt populära. Du kan köpa de sakerna som du planerat men nu kan du göra det till bästa pris. Uppenbarligen är det användbart för konsumenterna då de hittar bästa priset. Men det är även ett sätt för företag att marknadsföra sitt erbjudande. Och på ett liknande sätt kan du hitta bäst finansiering för ditt företag och välja det företagslån som passar ditt företag och er situation bäst. Om du behöver ett kan du prova våra tjänster för att jämföra erbjudanden om vilka företagslån som finns tillgängliga för er på marknaden. här!

Dessa exempel är bara ett fåtal av fördelarna med internet för dig som företagare. Och fördelarna kan säkerligen fått ditt företag att växa snabbare än för 10 år sen. En annan abra sak med internet är att det kommer ihåg allt. Och då varje företag vill ha det bästa ryktet bland sina kunder gör de allt för att hålla en hög kvalitet i sin service mot sina kunder. Om du inte har gjort det så kanske det är dags att göra det?