Låna pengar till Aktiebolag

Låna pengar till Aktiebolag
10/1/2022

Har du ett aktiebolag och är på jakt efter att hitta ett företagslån? Då har du hittat rätt, på Kompar är det enkelt att ansöka om ett företagslån för ditt aktiebolag när du kanske behöver utöka kassan temporärt. Här kan du bekanta dig med information kring företagslån till aktiebolag.

Jämför företagslån helt kostnadsfritt

Låna upp till 7 miljoner kronor

Jämför företagslån

Jämför +20 långivare & banker

Bäst villkor med flera erbjudanden

Välj bäst företagslån

Låna upp till 7 miljoner kronor

Snabb ansökan - företagslån inom 24 h

Endast en UC registreras

Endast en UC registreras

Kompar erbjuder kostnadsfri rådgivning

företagslån ränta

Välj bäst företagslån

Välj det lån som passar ditt företag bäst, oavsett om det är räntan, amorteringen eller något annat

Fyll i din ansökan nu

Fördelar med företagslån via aktiebolag

Företagslån till aktiebolag kan användas till en mängd olika ändamål beroende på företagets behov. Här nedan kommer ett par exempel på vad KOMPARSs kumders använder ett företagslån till aktiebolag för:

● Renovera och bygga ut  lokaler i ditt företag för att få plats med fler anställda och kunder och således expandera

● Köpa eller hyra in material & verktyg till byggföretag som exempelvis byggmaskiner, traktorer, eller annat som behövs för att genomföra ett större arbete

● Försöka nå fler kunder genom att satsa på marknadsföring med en ny hemsida eller få hjälp av en PR-byrå

När du har ett aktiebolag så är det bolaget i sig som är ansvarigt som egen juridisk person och inte du själv personligen. Detta gör att du personligen inte nödvändigtvis behöver bli personligt ansvarig för skulden utan i synnerhet är bolaget den som äger skulden. En personlig borgen kan behövas på lånet, men det kan vara någon annan än du själv som ansöker om företagslånet. Det är sedermera mer flexibelt att ta ett företagslån när man har ett aktiebolag än när man har exempelvis en enskild firma eller ett handelsbolag.

Jämför företagslån till aktiebolag

När ditt företag bestämt sig för att ansöka om ett företagslån så är det viktigt att jämföra olika lån. Det finns hundratals olika banker och långivare där ute som är villiga att erbjuda ditt aktiebolag ett företagslån.

Många långivare och banker har olika sätt att göra en kreditvärdering på ditt företag och därför kan priserna skilja sig mycket beroende på var du vänder dig för att låna pengar.

Genom oss så får du med hjälp av en samlad kreditupplysning, som skickas ut till fler banker och långivare, fler olika förslag på lån som du kan ta för att så smidigt som möjligt välja det med lägst ränta.

På Kompar.se och Financer.com kan du läsa mer om företagslån till aktiebolag och jämföra oss mot andra långivare & banker innan du ska låna pengar.

Företagslån nystartat företag

Många nystartade aktiebolag går i tankarna att ta ett företagslån.

Detta kan både ha för och nackdelar.

Den främsta fördelen är att ditt företag kan sätta igång snabbt med sin affärsidé utan ekonomiska hinder.

Vad man skall vara medveten om ifall man har ett nystartat företag är att det kommer krävas en personlig borgen på någon från företaget som kan gå i god för skulden ifall företaget inte sedermera har råd att betala tillbaka företagslånet.

Läs mer om nystartat företag här

Banklån för aktiebolag

Många företag går i dag ofta till banken för att göra en ansökan om företagslån till sitt aktiebolag.

Detta är inte direkt tidseffektivt då du ofta måste ha med dig mycket extra dokumentation och sälja in ditt företag för att banken ska vilja godkänna ditt lån.

I dagens låga ränteklimat i Sverige så har bankerna dessutom höga krav på att få bra marginal på sina lån, och nekar de flesta aktiebolag som går till banken för att ansöka om mindre summor (exempelvis under 500 000 kr).

Därför är det enklare och mer tidseffektivt att istället vända sig till en låneförmedlare som hos oss på Kompar där du med 1 UC istället konkurrensutsätter över 20+ olika banker och långivare för att få bäst ränta till snabbast möjliga tid till ditt aktiebolag.

På så sätt kan du spara tid och pengar, och istället fokusera på det du är bra på - att bygga ditt företag.

Krav vid företagslån med aktiebolag

Vanligtvis ställs inga större krav när du lånar pengar till aktiebolag.

Vissa enskilda långivare har ett krav på en bokförd omsättning om minst 50 000 kr per år, men detta är ingen standard som alla praktiserar.

Fler företagslån kräver att man inte har några betalningsanmärkningar men desto fler godkänner även detta ifall man kan visa prov på god återbetalningsförmåga i form av inkomst eller andra värden.

Ett tips är att så fort som möjligt förbereda företagets Balans- och Resultaträkning och bifoga i ansökan, även kontohistorik är något som många långivare behöver. Kontakta din redovisningsbyrå om ni inte har tillgång till företagets Balans- och Resultaträkning, så kan de förbereda dokumenten.

Personlig borgen

Vid ansökan av företagslån till ditt aktiebolag så är det vanligt att en personlig borgen tas ut på vanligtvis VD:n utav företaget. Ifall det är så att bolaget inte har råd att betala skulden i slutändan är borgensmannen återbetalningsskyldig till lånet.

Låna pengar till Aktiebolag
138an Group AB ©2021