Svårt men inte omöjligt att säkra företagsfinansiering

Svårt men inte omöjligt att säkra företagsfinansiering
10/1/2022

De flesta nystartade företag behöver flera år med tillväxt innan de börjar bli lönsamma. Detta är någonting du som företagare behöver vara förberedd på. Redan i ett tidigt skede, innan du börjar sälja företagets produkter eller tjänster, behöver du kapital för att kunna starta företaget. Och även om ditt företag inte skulle vara en nykomling på marknaden kommer pengar krävas för att skala upp verksamheten.

Jämför företagslån helt kostnadsfritt

Låna upp till 7 miljoner kronor

Jämför företagslån

Jämför +20 långivare & banker

Bäst villkor med flera erbjudanden

Välj bäst företagslån

Låna upp till 7 miljoner kronor

Snabb ansökan - företagslån inom 24 h

Endast en UC registreras

Endast en UC registreras

Kompar erbjuder kostnadsfri rådgivning

företagslån ränta

Välj bäst företagslån

Välj det lån som passar ditt företag bäst, oavsett om det är räntan, amorteringen eller något annat

Fyll i din ansökan nu

Flera dörrar som döljer olika möjligheter

Den stora frågan är dock vart man som företagare ska vända sig för att säkra denna finansiering? Här kan tjänster som jämför företagslån, såsom Lånen.se, vara en stor hjälp. Samtidigt finns det inte bara olika aktörer som tillhandahåller finansiering för företag, det finns även flera olika varianter att välja mellan. Nedan går vi igenom några av de vanligaste alternativen för företagsfinansering.

Företagare upplever ofta att det kan vara svårt att säkra en finansiering, men det är dock långt ifrån omöjligt. Faktum är att du som entreprenör har flera olika alternativ att välja mellan. Vissa av dessa har en högre ekonomisk risk än andra och det är därför viktigt att känna till skillnaderna mellan dessa former av företagsfinansiering.

Företagslån

Ett vanligt sätt att finansiera ett företag är det traditionella företagslånet. En bank eller ett finansbolag kan erbjuda dig pengar i utbyte mot en låneränta som du betalar tillsammans med amorteringen av lånet under en förutbestämt tidsperiod.

När du ansöker om ett banklån finns det flera krav som du och ditt företag behöver uppfylla. Det är troligt att mer traditionella banker kommer vilja granska din affärsplan och även din personliga kreditvärdighet, om inte ditt företag redan har varit verksamt i några år och hunnit generera en ekonomisk historik. Dessa dokument kommer banken att använda för att försöka avgöra hur riskfyllt det vore att låna ut pengar till ditt företag samt för individuell räntesättning.

Fakturabelåning

Factoring, fakturabelåning eller fakturaköp – kärt barn har många namn. Alla dessa begrepp syftar dock på en form av finansiering som går ut på att du får pengar för dina fakturor. Genom att belåna dina fakturor kan du nämligen be en kreditgivare att betala dig pengar i utbyte mot en eller flera av dina kundfakturor.

Denna typ av finansiering ger dig pengar i princip direkt istället för att du behöver vänta på att kunden betalar fakturan. I utbyte mot finansieringen tar kreditgivaren ut en avgift.

Kapital från riskkapitalister

En annan form av finansiering för företag är att man låter riskkapitalister gå in med kapital och investera i företaget. Denna typ av investerare kan potentiellt sett bidra med mer än bara kapitalet – de sitter ofta även inne på kunskap och ett nätverk av betydelsefulla kontakter. Å andra sidan kräver de inte sällan att få erhålla en betydande del av företaget i utbyte mot sin investering och eventuell hjälp.

Är du själv i behov av finansiering, antingen för att starta ett företag eller för att skala upp dess verksamhet? Skicka i sådana fall in din ansökan till oss på KOMPAR idag!

Svårt men inte omöjligt att säkra företagsfinansiering
138an Group AB ©2021