Företagslån till fastighet

En hjälpsam guide

företagskredit

Specialiserat på fastighetslån

företagskredit

Ansök på 1 min - finansering inom 24h

företagskredit

Endast en UC registreras

Fyll i din ansökan nu

Vi kontaktar dig så snart som möjligt!
Oops! Något gick fel när du skickade in formuläret. Ringa oss på 010 195 68 33.

Jämför företagslån till fastighet - upp till 30 miljoner & kostnadsfritt

kompar företagslån

Bäst villkor med flera erbjudanden

sök företagslån

Snabb ansökan - lån inom 24 h

företagskrediter

Kostnadsfri rådgivning

Företagslån fastighet - miniguide

Företagslån fastighet

Företagslån fastighet genom Kompar

Läs här hur Kompar kan hjälpa dig att hitta det bästa företagslånet för att köpa fastighet:

Företagslån fastighet - en hjälpsam guide

Funderar du kanske på att köpa fastighet som egenföretagare? Vad är ett företagslån till fastighet och hur fungerar ett sådant? Ett företagslån till företag innebär att ett företag, bolag eller en bostadsrättsförening lånar pengar för att i sin tur kunna förvärva, renovera eller göra en utbyggnad av en fastighet eller köpa lägenhetshus. Det är ofta intressant för företag att själva köpa fastigheter. Det kan bero på att avgifterna är lägre än när du hyr, eller att det är nödvändigt att expandera verksamheten. Ett företagslån för fastigheter hjälper företaget att förverkliga sina önskemål i detta skede.

företagslån fastighet

Köpa fastighet eller låna till tomt?

De allra flesta företag både små och större kommer till en punk där de är behov av extra finansering, speciellt när planer på större investeringar finns i verksamhetens sikte. Sådana investeringar av större slag är exempelvis fastigheter. Lånemöjligheterna är många och kraven och villkoren likaså. I vårt senaste blogginlägg går vi igenom vad fastighetslån är, hur det fungerar i praktiken egentligen och vilka villkor som banker och finansbolag ställer för företagslån till fastighet.

Vad är ett företagslån fastighet?

Ett företagslån fastighet eller även kallat fastighetslån innebär att ett företag, bolag eller enbostadsrättsförening lånar pengar för att i sin tur kunna förvärva, renovera,göra en utbyggnad av en fastighet, utveckla fastighet. Lånet kan ha både fast och rörlig ränta, och tecknas då oftats med eller utan säkerhet i fastigheten. Vi på Kompar har observerat på den senaste tiden att en stor del av våra kunder är just olika företag som gör investeringar i fastigheter. Det kan till exempel vara fastighetsbolag, lantbruk och byggföretag eller andra som är sugna på investeringar som ansöker om ett fastighetslån till sitt företag för att i sin tur kunna finansiera själva förvärvet, renovering eller nybyggnation. Idag finns det en enorm mängd av möjligheter på marknaden i samband med fastighetsfinansiering för företagare. Vi på Kompar rekommenderar alltid att ta sin tid och jämföra olika lösningar i samband med företagslån fastighet

Vilka krav ställs av långivarna för företagslån fastighet?

Kompar samarbetar med över 20 stycken olika långivare i form av banker och finansbolag på den svenska marknaden. Kraven som banker och finansbolag ställer på ditt bolag vid företagslån fastighet varierar mellan de olika aktörerna när det gäller pris, längt på lånet och villkor. Men det finns självklart några allmäna riktlinjer och krav vid företagslån fastighet som de flesta banker och finansbolag ställer, vi presenterar de här nedan:

- Företaget eller bolaget samt minst en av dess ägare måste vara svenskregistrerade
- Bolagsformen skall vara Aktie-, kommandit- eller handelsbolag
- En omsättning och vinst ska kunnas uppvisas av företaget
- Pantbrev i fastigheten man vill låna till kan krävas
- Andra sorters av säkerheter som till exempel personlig borgen eller företagsinteckningar

Företagslån fastighet med eller utan fastighet som säkerhet

När det gäller investeringar i fastigheter som är större och dyrare brukar det vara rätt så vanligt med lån för företag som sträcker sig mellan 60 – 80 % av värdet på fastigheten ifråga. I sådana fall används också fastighet som en säkerhet för lånet. Andra former av säkerheter förutom fastigheten som till exempel personlig borgen och inteckningar kan accepteras av långivarna också. Företagslån avsedda för investeringar i fastigheter med säkerhet i form av bostad/fastighet erbjuds oftast till större eller medelstora aktiebolag med bra kreditvärdighet och god omsättning, och villkoren skiljer sig mellan de olika långivarna.

Vad tittar långivarna på vid fastighetslån?

Nedan finner du en kort lista över några av de punkter som långivare kommer att bedöma och titta närmare på när du som företagare ansöker om ett företagslån för att kunna köpa, bygga ut eller renovera en fastighet:
- Kreditvärdigheten på företaget som ansöker om fastighetslån
- Fastighetens marknadsvärde
- Fastigheten som ska köpas geografiska lokalisiering och lägeHar låntagaren eget kapital för investeringen?
- I sådana fall hur mycket?
- Säkerheter i form av inteckningar, pantbrev och personlig borgen.Hur planerar låntagaren att betala tillbaka lånet

Företagslån fastighet - om jag får avslag från min bank då?

När det gäller investeringar i fastigheter som är större och dyrare brukar det vara rätt så vanligt med lån för företag som sträcker sig mellan 60 – 80 % av värdet på fastigheten ifråga. I sådana fall används också fastighet som en säkerhet för lånet. Andra former av säkerheter förutom fastigheten som till exempel personlig borgen och inteckningar kan accepteras av långivarna också. Företagslån avsedda för investeringar i fastigheter med säkerhet i form av bostad/fastighet erbjuds oftast till större eller medelstora aktiebolag med bra kreditvärdighet och god omsättning, och villkoren skiljer sig mellan de olika långivarna.

Är ett fastighetslån billigare än ett företagslån?

I många fall är ett fastighetslån faktiskt billigare än ett vanligt företagslån. Detta beror dock på flera faktorer, t.ex. fastighetens läge, förhållandet mellan lånebeloppet och fastighetens värde samt underhållsförhållandet.

I slutändan rekommenderar vi att du helt enkelt vänder dig till de olika långivarna. Långivarna undersöker gärna möjligheterna. Vi hjälper dig gärna att utforska dem. Vi gör detta helt gratis och utan förpliktelser. Ansök om ett företagslån för fastigheter här.

företagskrediter rådgivare lån
Våra rådgivare gör allt för att du ska få den finansieringen ditt företag behöver

Vi hjälper dig att hitta en finansiering av en företagsfastighet, oavsett belopp!

Till ansökan

KOMPAR & Företagslån till fastighet

Vi hjälper er att hitta bäst företagslån

företaglån

+20 olika långivare

Med denna tjänst kan företagare jämföra företagslån från +20 olika långivare - både banker och finansbolag. För fastigheter har vi särskilda långivare!

företagslån online

Enkel ansökan - förslag inom 24h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom en halvtimme.

bäst villkor företagslån

Kompetent rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara på alla dina frågor. Våra rådgivare är specialiserade på fastighetsfinansiering. - De hjälper dig helt kostnadsfritt.

företagslån bank

Jämför erbjudanden

Vi försöker alltid att ordna offerter från flera långivare. Du kan sedan jämföra erbjudandena i lugn och ro och välja det som passar din verksamhet bäst.

företag lån

Över 95% nöjda kunder

Vi hjälper hundratals företag varje vecka med att få lån på allt från 20 000 kr till flera miljoner - och över 95% av våra kunder är nöjda med den service vi ger dem. Ganska imponerande, eller hur?

företags lån

Företagslån till fastighet upp till 30 miljoner

Vi har hjälpt företag att få fastighetslån på 30 miljoner SEK.

Hur kan vi hjälpa till?

Vanliga frågor & svar

Vilka chanser finns det att få ett företagslån för fastigheter?

För närvarande ser vi att många långivare är mycket angelägna om att bevilja fastighetslån till företag. Räntorna och andra villkor är därför mycket attraktiva.

Vad kostar din medling?

Vi hjälper dig att hitta ett företagslån för fastigheter helt gratis.

Vem kan låna?

Alla bolag (aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag, kommanditbolag, osv.) kan söka företagslån via KOMPAR, oavsett storlek eller ålder.

Vad är räntan?

Räntan är individbaserad. Vi tar in ränteförslag från upp till 20+ banker och presenterar dem online via vår portal, sedan kan din kund välja det erbjudande som passar dem bäst.

Är det säkert att söka lån?

Säkerhet är vår högsta prioritet på KOMPAR och vi säkerställer att all data hanteras på ett konfidentiellt sätt. Vi är skyddade av certifikat och all vår data är krypterad. Endast behöriga personer har tillgång till datan.

Vem är KOMPAR's partners?

Vi jobbar med flera olika kreditgivare för att kunna hitta bäst villkor för ert företagslån. Våra partners är registrerade hos finansinspektionen och lägger stor vikt vid att bedriva seriös långivning.

Har du frågor eller funderingar?

Fyll i ditt telefonnummer

Så hör en av våra rådgivare av sig

Thank you! Your submission has been received!
företagslån
Looks like we're having trouble
företagslån
138an Group AB ©2021