Om Froda

Froda erbjuder en helt digital lösning utan krånglig administration för både nystartade och väletablerade företag.

Frodas smarta kreditbedömning möjliggör för stora investeringar till likaså små som stora företag. Froda hämtar i huvudsak alltid in företagets transaktionshistorik för bedömning. 

Froda är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Froda.

Ansök om lån

Med Froda och våra andra långivare

Bank Id
kompar företagslån

Bäst villkor med flera erbjudanden

sök företagslån

Snabb ansökan - lån inom 24 h

företagskrediter

Kostnadsfri rådgivning

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

 • Alla typer av företag accepteras
 • Snabb utbetalning
 • Dagliga autogirodragningar för att slippa tunga månadsfakturor
 • Låna upp till 2 000 000 kr

Villkor:

 • Välkomna företag att ansöka lån hos Froda är:
  - Enskilda företag (EF)
  - Aktiebolag (AB)
  - Handelsbolag (HB)
  - Kommanditbolag (KB)
 • Företaget måste även vara registrerat för F-skatt
 • Verksamheten har drivit försäljning under minst 6 månader

Kundtjänst och utbetalningar

Om du accepterar låneerbjudandet får du vanligtvis offerten inom en arbetsdag. Väljer du sedan att godkänna offerten görs utbetalningen omgående så att pengarna finns på företagskontot senast dagen efter. 
För att dagskassan inte kan påverkas nämnvärt har Froda lösningen med dagliga autogirodragningar. Ett mindre belopp dras genom autogiro dageligen två dagar efter att pengarna betalats ut till ditt företagskonto. Återbetalning av hela lånebeloppet kan ske efter att fyra månader har passerat.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Frodas låneprocessen är snabb och effektiv. Du väljer belopp och återbetalningstakt. Hos Froda kan företagare ansöka om företagslån från 10 000 upp till 2 000 000 kr.

Tumregeln är att Froda accepterar samma lånebelopp som företaget har i månadsomsättning. Du väljer själv hur länge löptiden för lånet ska vara. Froda erbjuder mellan 1 - 24 månader. 

När du som företagare ansöker om företagslån hos Froda krävs endast personlig borgen, ingen annan säkerhet krävs.

Om Froda

Froda är ett finansbolag som bildades år 2015 och erbjuder en fullkomligt digital finansieringslösning utan krånglig administration för både nystartade och väletablerade företag. Frodas främsta mål är att hjälpa mindre företag att utvecklas och växa. Bolaget anser att det är väsentligt att rättvisa kreditbedömningar och en jämlik finansiering görs för alla företag både små och stora. Grundarna och teamet bakom bolaget har själva erfarenhet av att driva eget och kan därför enklare sätta sig in i en egenföretagares situation.

Froda erbjuder småföretagare en finansieringslösning som är tydlig och ger en god helhetssyn över de utgifter som kommer tillsammans med en låntagning. Företagslånet riktar sig mot mindre och medelstora företag som använder sig av försäljning främst genom korttransaktioner. Frodas smarta kreditbedömning möjliggör för stora investeringar till likaså små som stora företag. Froda hämtar i huvudsak alltid in företagets transaktionshistorik för bedömning.

Froda erbjuder en finansiering i form av ett förskott på ditt företags kortförsäljningar. Efter att företagslånet har beviljats görs en utbetalning omgående beroende på vilken bank. Ditt företag avgör vad de lånade pengarna ska användas till, du kan välja själv vad ditt företag behöver investera i. Den här formen av företagslån riktar sig främst sig mot företagare som får intäkter varje månad via kortbetalningar från sin försäljning. En sådan finansieringslösning kan hjälpa ditt företag kan få ett stabilare kassaflöde eller om du behöver göra en större planerad investering med hjälp av företagslånet. Du kan ansöka om att låna upp till en månadsomsättning, det spelar ingen roll ifall ditt företag driver en fysisk verksamhet eller enbart online.

Företagslånet har ett fast pris utan några dolda avgifter. Froda kräver ingen säkerhet i samband med beviljat företagslån, däremot krävs  personlig borgen. Froda kräver som sagt ej att du pantsätter dyra fastigheter eller annan egendom som säkerhet för företagslånet. Dessutom är företrädare för enskilda firmor och handelsbolag automatiskt personligt betalningsansvariga för skulder.

Froda är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Froda.

Har du frågor eller funderingar?

Fyll i ditt telefonnummer

Så hör en av våra rådgivare av sig

Thank you! Your submission has been received!
Looks like we're having trouble
138an Group AB ©2019