Lån för företag

KOMPAR har redan hjälpt mer än 1000 små och medelstora företag

Låna pengar till ditt företag - snabbt och smidigt

De flesta företag når en sådan där punk under deras verksamhet där  man känner att extra kapital skulle behövas. Det kan vara att företagare behöver investera i ny utrustning, anställa ny personal eller en unik tillväxt chans där man måste agera snabbt. Har man nyligen börjat sitt äventyr som ett nystartat företag då kan man vara i behov av kapital för uppstart. 

Som ni kan se är finns det lika många behov som företag, med andra ord oändligt många. I sådan fall börjar man som företagare att söka efter effektiva lösningar, många börjar att leta online efter sätt för att låna pengar till företag. Lån för företag kan även användas för att till exempel komma ut ur en tillfällig ekonomisk svacka, täcka likvida problem under till exempel lågsäsong. 

Oberoende på anledning är det mycket man ska tänka på när det gäller företagslån. För nya företagare kan lånemarknaden verka som en vild djungel av banker och olika långivare. Det kan vara en god ide att göra lite egen forskning och börja söka efter lån till företag, det gör att man får överblick över sina möjligheter för finansiering till företag.

Låna pengar till ett nytt företag

För att ett nystartat företag ska komma igång snabbt och effektivt krävs det ett startkapital för att täcka samtliga nödvändiga kostnader. Idag finns det många möjligheter för nystartade företag att låna pengar till sina företag bland långivare. Det som ibland kan vara knepigt och göra det svårare att få finansiering, är att nya företag inte har en ekonomisk historia. En del storbanker och finansbolag anser att det är för riskfyllt och är därför försiktiga med att bevilja lån till nya företag. Dock finns det många långivare som erbjuder lån till nya företagare. Hur kan man som nytt företag öka sina möjligheter att få ett lönsamt lån för företaget?    

Till att börja med kan man fundera över och göra en plan över vad man behöver låna pengar till, hur mycket pengar och hur stort belopp man kan betala tillbaka varje månad. Hur extra kapital kan leda till större intäkter är även viktigt. Att göra en noggrann och realistisk affärsplan med delmål och huvudmål, budget och marknadsundersökning kan öka dina chanser att få låna pengar till företaget. Att kunna erbjuda någon form av säkerhet eller till exempel en borgensman är även ett plus.

Våra rådgivare gör allt för att du ska få den finansieringen ditt företag behöver

Fyll i en ansökan
och väx ditt företag idag

Till ansökan

Låna utan eller med säkerhet för företag

Lån till företag vare sig det är nya eller etablerade företag delas oftast upp i lån med säkerhet och lån utan säkerhet. En del av våra långivare som vi på KOMPAR samarbetar med kräver en viss säkerhet för att låna pengar till företag. Det finns såklart de som ej kräver någon form av säkerhet i samband med låntagning. Därför kan det vara bra att känna till båda alternativen och anpassa de till sitt företags egna förutsättningar, behov och framtidsplaner. 

Lån för företag utan säkerhet blir allt mer populär bland just nya företagare och kan vara passande för lån på mindre belopp. Den här låneformen är enklare att få och är främst för småföretagare som kan ha det svårt att få företagslån från storbankerna. I korthet är ”lån utan säkerhet” ett slags lån till företag utan en säkerhet (i form av fysiska eller finansiella tillgångar). När det gäller traditionella lån till företag, alltså företagslån med säkerhet fungerar till exempel en fastighet eller maskin/dyr utrustnings som en säkerhet. 

KOMPAR och lån till företag

Vi vill påminna att vår tjänst är helt kostnadsfri och ger dig en möjlighet att ansöka om ett lån till ditt företag och därefter jämföra olika erbjudanden från mer än 20 olika banker och långivare. Vem kan använda vår tjänst? Alla företag som är registrerade i Sverige och verksamma kan fylla i en kort ansökan om lån för företag bekvämt på datorn, surfplattan eller mobilen. Vi samarbetar med banker och finansbolag som lånar ut pengar till enskilda firmor, aktiebolag, kommanditbolag och handelsbolag. KOMPAR har redan hjälpt mer än 1000 små och medelstora företag att få lönsamma lån för företag med attraktiva villkor. Våra finansiella rådgivare finns till hands för att hjälpa dig om har frågor och funderingar kring lån till företag och diskuterar gärna ditt företags behov för kapital. 


Har du frågor eller funderingar?

Fyll i ditt telefonnummer

Så hör en av våra rådgivare av sig

Thank you! Your submission has been received!
Looks like we're having trouble
138an Group AB ©2020