Gratis verktyg & mallar

för företag

Vi vet hur mycket saker man har att göra och hålla reda på som egenföretagare. Här har vi därför samlat ihop en del bekväma och andvändbara verktyg i form av mallar och verktyg som kan göra livet lite enklare och spara dyrbar tid.
moms

Gratis verktyg och uträkningar

Räkna ut moms

Med den här kalkyltorn kan du enkelt räkna ut vad momsen blir. Vi går även igenom vilken momssats som gäller beroende på vad det är du säljer.

Vad kostar en anställd
Vad kostar en anställd?

Med vårt lättanvända verktyg kan du snabbt räkna ut hur mycket en anställd kostar. Fyll i månadslön och ålder så räknar vi ut arbetsgivaravgifter, semesterlön och eventuella pensionskostnader! Vi går även igenom hur uträkningen har skett.

Beräkna återbetalningen annuitetslån
Beräkna månatliga återbetalningen för annuitetslån

Använd vårt enkla och kostnadsfria verktyg för att beräkna den månatliga återbetalningen för ditt annuitetslån. Det är det bästa sättet att få en uppfattning om vilka månadsavgifter du eller ditt företag kommer att få betala.

Beräkna återbetalningen annuitetslån
Beräkna kostnader: lån med rak amortering vs. annuitetslån

Använd det här kostnadsfria och enkla verktyget för att beräkna och jämföra den totala räntekostnaden för ett lån med rak amortering och ett annuitetslån. Det här verktyg ger dig en inblick i vad de faktiska räntekostnaderna för de båda lånetyperna är, så att du kan avgöra vilket lån som är bäst för ditt företag!

lön och timarvode
Räkna ut lön och timarvode

Undrar du hur mycket du bör fakturera din kund för att få en viss månadslön? Enkelt! Vi har satt ihop en kalkylator som hjälper dig räkna ut vilket timpris du bör fakturera för att få en viss lön, och tar hänsyn till sociala avgifter, pension, semester, etc.

Resultatbudget
Resultatbudget - ett enkelt verktyg

Med vårt enkla verktyg kan du lätt skapa en resultatbudget och se hur mycket du behöver sälja för att kunna gå med vinst eller om dina planerade kostnader kommer att generera en förlust för bolaget.

affärsplan

Gratis mallar och guider

Mall och instruktioner för att skriva en affärsplan

I den här artikeln går vi igenom hur du strukturerar en affärsplan, vilka delar den bör innehålla  (marknadsanalys, finansiell planering, konkurrentanalys, osv.) och vilka frågor du bör besvara.

fakturamall
Gratis fakturamall

Här har vi satt ihop en fakturamall som du kan ladda hem gratis och anpassa som du vill efter ditt företags behov. Mallen finns både i Word och Excel format, så att du kan använda dig av det formatet du föredrar.

likviditetsbudget
Gratis mall för din likviditetsbudget

Här kan du ladda ner en mall för din likviditetsbudget helt kostnadsfritt. Mallen kommer med tydliga instruktioner om varför man använder sig av en likviditetsbudget, hur man fyller i den och vad man kan göra för att förbättra sitt företags likviditet.

företagsformer
Tabell för att se skillnader på företagsformer

Hur skiljer sig egentligen ett aktiebolag från en enskild firma? Är man personligt ansvarig för skulder om man driver ett handelsbolag? Vilken företagsform passar mig? Vi går igenom skillnaderna mellan olika bolag och tillhandahåller en tabell ni kan ladda hem i PDF.

företagskrediter rådgivare lån
Våra rådgivare gör allt för att du ska få den finansieringen ditt företag behöver

Fyll i en ansökan
och väx ditt företag idag

Till ansökan
138an Group AB ©2021