Rak amortering kalkyl

Med hjälp av vårt kostnadsfria verktyg nedanför kan du på ett enkelt sätt räkna ut amorteringsbeloppet för ditt företagslån. Det räcker med att fylla i lånebelopp, lånetid och ränta så sköter verktyget resten.

Vad är rak amortering? 

Amortering kan på enklaste sätt förklaras som en avbetalning av skuld. Det allra vanligaste är att du återbetalar två delar på företagslån varje månad: amorteringen och räntan. Amortering är alltså det belopp som du måste betala av på ditt lån i samband med varje betalningstillfälle.

Amorteringsbeloppet betalas normalt en gång i månaden eller kvartalsvis tillsammans med räntan, men även andra upplägg kan förekomma. Just den modell som används för att räkna ut ditt företags amorteringsbelopp, rak amortering eller annuitetslån är beskriven i låneavtalet. Amortering beror på vilken långivare (bank eller finansbolag)som ditt företag har tecknat ett avtal om företagslån med och såklart vilket belopp som lånas. 

Hur fungerar rak amortering? 

Med rak amortering så fördelas skulden på de amorteringstillfällen som överenskommit i låneavtalet vilket innebär att du betalar lika mycket vid varje amortering. I fall räntan på företagslånet förblir densamma under lånets löptid minskar skulden och kostnaden för räntan för varje amorteringstillfälle. Rak amortering är det snabbaste och billigaste sättet att amortera på ett företagslån. Om räntan på lånet höjs kan kostnaden för ditt företagslån ändras. 

Om du funderar på vilket alternativ som är bäst, annuitetslån eller ett företagslån med rak amortering är det värt att jämföra olika långivare i form av banker och fiansbolag och de räntor och lånevillkor som erbjuds. KOMPAR samarbetar med över 20 banker och finansbolag som specialiserar sig på olika typer av företagsfinansering.

Kompar företagslån
Vill du växa ditt företag?
Få ett företagslån skräddarsytt till dina behov med KOMPAR!
Hitta bästa lån!Hitta bästa lån!
PTN företagslån
Våra rådgivare gör allt för att du ska få den finansieringen ditt företag behöver
PTN företagslån
Våra rådgivare gör allt för att du ska få den finansieringen ditt företag behöver
företagskrediter rådgivare lån
Våra rådgivare gör allt för att du ska få den finansieringen ditt företag behöver

Fyll i en ansökan
och väx ditt företag idag

Till ansökan