Vi har haft nöjet att träffa och intervjua en av våra kunder Victor Chamorro Karlsson, ägare till företaget Båtvårdsspecialisten Värmdö https://batvardsspecialisten.se. Victor har genom Kompar fått hjälp att hitta finansiering till sitt företag.

Victor Chamorro Karlsson
Båtvårdsspecialisten Värmdö

Hjälp till företagsfinansiering

Till era unika behov

Vi har haft nöjet att träffa och intervjua en av våra kunder Victor Chamorro Karlsson, ägare till företaget Båtvårdsspecialisten Värmdö https://batvardsspecialisten.se. Victor har genom Kompar fått hjälp att hitta finansiering till sitt företag.

Efter att i många år ha sysslat med försäljning av båttillbehör och servicetjänster både i Sverige och USA, bestämde Victor sig för att det var dags att öppna eget. Båtvårdsspecialisten Värmdö fokuserar kort sagt på att göra livet enklare och smidigare för båtägare genom att erbjuda heltäckande båtvårdstjänster. Victor och hans båtvårds team erbjuder båtvårdstjänster på båtägarens egna tomt, hamnen eller i företagets egna lokaler. Båtvårdsspecialisten erbjuder vinterförvaring med både varmhalls och utomhusförvaring, och även vårrustning. Vi anpassar och skräddarsyr våra båtvårdstjänster till våra kunder behov. Kunderna kan ha exakt samma båtmodell men helt varierande behov berättar Victor för Kompar.

Victor, berätta hur hittade du Kompar?

Om jag minns rätt, så var det nog genom Google. Jag sökte finansiering till företaget på en av storbankerna för cirka ett år sedan, men fick avslag och då kom jag i kontakt med Kompar som sedan hjälpte mig att hitta ett par företagslån.

Hur tycker du hela ansökningsprocessen gick?

Det var jättesmidigt! Ni skötte ju allt, det vill säga fyllde i ansökan, svarade på mina frågor och funderingar i samband med just mitt bolags finansiella situation och bransch, så det var toppen! Hela processen gick snabbt.

Är du nöjd med kontakten som du har med långivarna?

Jo jag är nöjd, kontakten flyter på bra. Speciellt att de redan från början har en flexibel inställning, det vill säga när man till exempel har en lite tuffare månad affärsmässigt, så finns det möjlighet att skjuta lite på återbetalnings fakturan. Eller till exempel göra lite ändringar, eller en plan för att minska återbetalningsbeloppet nästa månad. Dessutom så är de öppna ifall man till exempel om något halvår skulle behöva låna till någon summa.

"Kompar som sedan hjälpte mig att hitta ett par företagslån."

För vilket ändamål sökte du företagslån, vad tycker du om de låneerbjudanden som du fick av oss?

Jag behövde extra kapital till olika slags investeringar som jag har gjort och behövde göra i min verksamhet. Den allra största var till att bygga en ny anläggning. För att där visade det ju sig att det plötsligt uppstod en massa oväntade kostnader som jag inte hade planerat eller tänkt på, till exempel nödvändiga inköp av dyr och specialiserad utrustning som kameror.

Vad är det viktigaste i samband med finansiering och just din bransch?

Den viktigaste säsongen för en båtmekaniker är våren och sommaren när båtarna ska användas igen av sina ägare. Vi erbjuder vinterförvaring och vårrustning. Sommaren är nästan en ännu viktigare säsong för en båtmekaniker, då är vi alltid beredda och att komma ut på vatten eller till bryggor för att hjälpa till ifall våra kunder får några problem med sina båtar. Det kan till exempel vara problem med motorn eller om båten är strandad och måste bogseras tillbaka till land. Alltså är vår bransch beroende av säsongsvariationer, under lågsäsong är till exempel kostnaderna högre än intäkterna. Det är sådana branschspecifika aspekter som är väldigt viktiga när det till exempel gäller kassaflöde och planer för extern finansiering.

"Jag behövde extra kapital till olika slags investeringar."

Victor, tack för din tid och för att du ville dela med dig av historia och berätta om din spännande företagsverksamhet. Vi vill önskar dig all framgång med företaget i framtiden!

Hur kan vi hjälpa dig?