Hitta bäst finansiering

För dina företagskunder
företagskredit

Bli partner idag - utöka ditt serviceerbjudande & dina intäkter

företagskredit

Vi hanterar ansökningarna medan du fokuserar på ditt företags affär

företagskredit

Välj om du önskar ge information till kunden själv eller om vi ska gör det

FÖR PARTNERS
Skapa ett konto & tjäna provision på varje förmedlat lån
Your information has been saved.
Looks like we're having trouble
Your information has been saved.
Looks like we're having trouble
företagskredit

Bäst villkor för din kund med flera erbjudanden

företaglån

Ansök på 1 min - erbjudanden inom 24 h helt kostnadsfritt

lån till företagare

Behåll kontroll över kundrelationen

STÄNDIGT VÄXANDE I ANTAL SAMARBETSPARTNERS

Ett urval av våra
långivare & banker

Marginalen Bank logo
Qred logo
CapitalBox
Aros Kapital logo
Capcito logo
Fedelta
Froda
Mynt
Apprava
OPR Företagslån
Likvid Företagslån
Uppland kredit
Toborrow
Kronan finans
Balanzia

Finansiering

Våra partners jobbar bland annat inom följande

Redovisning

Redovisning

Företagsförmedlande

Företagsförmedlande

Rådgivning

Rådgivning

Inkasso & finans

Inkasso & finans

Grossist & återförsäljning

Grossist & återförsäljning

Utvecklare av mjukvara

Utvecklare av mjukvara

Hitta bäst företagslån

I tre enkla steg - Kostnadsfritt

1. Fyll i ansökan

Fyll i ansökan på under 2 minuter. Har du några frågor är våra rådgivare tillgängliga på 010 750 28 99.

01
Fyll i ansökan
Jämför erbjudanden
02

2. Jämför erbjudanden

Inom 24 timmar har du erbjudanden från upp till +17 olika långivare - med tydligt jämförda villkor.

3. Välj bäst företagslån

Välj det lån som passar din kunds företag bäst, oavsett om det är räntan, amorteringen eller något annat som är viktigt för just dem.

03
Välj bäst företagslån

HUR KAN VI HJÄLPA TILL

Vanliga frågor & svar

Vem kan ansöka om lån?

Alla företag som är registrerade i Sverige och aktiva kan ansöka om företagslån via Kompar. Våra långivare ger ut lån till aktiebolag, enskilda firmor, kommanditbolag och handelsbolag, i alla branscher och åldrar. 

Vad är räntan på företagslån?

Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och er unika situation. Baserat på er kreditupplysning och långivarnas egna bedömningar av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk sätter de lånebelopp, ränta och amorteringstid. I och med att det varierar mycket mellan olika långivare är det viktigt att jämföra företagslån innan du bestämmer dig för ett. Det kan spara dig och ditt företag både tid och pengar.

När betalas företagslån ut?

I de allra flesta fallen betalas ditt företagslån ut samma dag som du skrivit under skuldebrevet och borgensåtagandet. Däremot kan det komma att dröja till nästkommande dag innan pengarna är inne på företagets bankkonto då bankernas betalningstider påverkar detta.

Ovanstående gäller generellt för företagslån där underskrift sker via BankID. Ett par enstaka långivare som vi jobbar med hanterar däremot underskriften av skuldebrevet via post, vilket du skriver under och returnerar. När långivaren fått ditt skuldebrev tar det 2-3 dagar innan pengarna är på ditt konto. Har du frågor om detta är våra rådgivare alltid tillgängliga att besvara dem.

Vilka banker och långivare samarbetar Kompar med?

Kompar jobbar kontinuerligt med att öka antalet långivare som jämförs för att säkerställa att ni får den absolut bästa användarupplevelsen. Kompar jobbar idag bland annat med Marginalen Bank, Qred Företagslån, Aros Kapital, CapitalBoz, Froda, Toborrow, Fedelta Företagslån, Mynt, Approva, Balanzia, OPR-Företagslån, Kronan Finans, IMH Credit Solutions, Capcito och Likvid företagslån.

Vad är återbetalningstiden på företagslån?

Återbetalningstiden för företagslån varierar mellan olika långivare och banker. Den påverkas även av den bedömningen de gör av ert företag och er situation. I dagsläget kan långivarna som Kompar jobbar med erbjuda företagslån med en återbetalningstid på mellan 1 månad och 5 år.

Tas det bara en kreditupplysning?

När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet. 

Går det att låna trots betalningsanmärkningar?

Ja, det går bra att låna trots betalningsanmärkningar. Flera av de långivarna och bankerna som Kompar jobbar med kan ge ut lån trots betalningsanmärkningar. De gör alltid en bedömning och sätter storleken på anmärkningen i relation till er situation. Har ni frågor om det här är det bara att höra av er till en av våra Rådgivare. 

Går det att lösa företagslån i förtid?

Ja, det går alltid att lösa ett företagslån i förtid. Hos alla långivarna, förutom ett par enstaka, behöver ni inte heller att betala ränta eller avgifter för den resterande lånetiden. Om det innebär någon extra kostnad för att lösa lånet tidigt står detta klart och tydligt i erbjudandet när du jämför lånen med varandra. 

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt. 

Har du frågor eller funderingar?

Fyll i ditt telefonnummer

Så hör en av våra rådgivare av sig

Thank you! Your submission has been received!
Looks like we're having trouble