Om oss

Vi brinner för företagande

Kompar hjälper egenföretagare att hitta bäst företagslån. Kompar grundades med målsättningen att hjälpa små och medelstora företag i Sverige.

En enklare lösning till företagslån

Kompar grundades med målsättningen att hjälpa små och medelstora företag i Sverige.  

Genom att hjälpa egenföretagare med finansiering främjar vi hela landets ekonomi, samtidigt som vi ger våra kunder den bästa möjliga upplevelsen i jakten på rätt finansiering. Vi har återkommande upplevt hur företag betalar för mycket till oförmånliga villkor i brist på tid att hitta det bästa företagslånet.Därför har vi utvecklat en lösning som tillåter företagare att vara i kontakt med en oberoende part (det vill säga oss på Kompar) och samtidigt få erbjudanden från ett flertal banker och långivare. Hela ansökan sker online och våra experter är alltid tillgängliga för att besvara våra kunders frågor och funderingar. Allt detta för att småföretag ska kunna fokusera sin kärnverksamhet och inte behöva tänka på finansiering.

Vår historia

Kompar startades av en grupp entreprenörer med erfarenheter inom både företagande och finansiering.

När vi drev våra tidigare företag upplevde vi svårigheten i att hitta rätt företagslån för våra verksamheter. Räntor som publicerades på vissa banker och finansbolags hemsidor stämde inte överens med den faktiska räntan vi blev erbjudna och det skilde sig åt i hur den räknades fram och kommunicerades. Det var dessutom tidskrävande att sätta sig in i hur villkoren mellan de olika företagslånen skilde sig åt. Slutsatsen var att det borde finnas en bättre lösning för att hitta det bästa företagslånet. Sagt och gjort så startade vi Kompar, så att andra småföretagare inte ska behöva ha samma ineffektiva och tidskrävande upplevelse som vi hade. 

Sedan vi startade Kompar har vi hjälpt tusentals företag med att hitta rätt finansiering för deras verksamheter och behov. Vi ser fram emot att fortsätta denna tillväxtresa tillsammans er - vare sig ni vill använda vår tjänst, vill låna ut pengar eller samarbeta med oss. 

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi är en oberoende expert som hjälper dig och ditt företag få tag på den finansieringen som du behöver - oavsett varför du behöver finansieringen.

Genom att låta flera banker och finansbolag lägga bud för att få erbjuda dig ett företagslån så kan vi säkerställa att du får bäst villkor. När de lagt sina bud hjälper vi dig att jämföra villkoren och välja det alternativ som passar dina behov bäst. Ansökan sker helt och hållet online och du har svar inom 24 timmar.

Via Kompar kan du få en transparent överblick av olika alternativ. Då vi inte är anslutna till någon specifik bank eller något specifikt finansbolag så kan du vara säker på att du pratar med en oberoende partner som hjälper dig få bäst lösning för ditt företags behov. Vår tjänst är dessutom helt gratis för dig som företagare, vilket alltid är en bra bonus.

Vill du veta mer om företagslån?

Majoriteten av alla företag behöver låna från banker och andra finansbolag.

Där av är det otroligt viktigt för egenföretagare att förstå hur företagslån fungerar och vad för information det är en långivare kan komma att fråga efter innan pengar lånas ut. Har du frågor gällande företagslån och hur det fungerar? Läs vår guide där vi svarar vi på frågor om just företagslån.

Läs vår guide här

Våra långivare och banker

Kompar jobbar kontinuerligt med att öka antalet långivare som jämförs för att säkerställa att vi erbjuder bäst villkor för ditt företagslån. Idag arbetar vi med följande långivare. Naturligtvis är alla registrerade hos Finansinspektionen - även vi.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Vem kan ansöka om lån?

Alla företag som är registrerade i Sverige och aktiva kan ansöka om företagslån via Kompar. Våra långivare ger ut lån till aktiebolag, enskilda firmor, kommanditbolag och handelsbolag, i alla branscher och åldrar.

Vad är räntan på företagslån?

Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och er unika situation. Baserat på er kreditupplysning och långivarnas egna bedömningar av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk sätter de lånebelopp, ränta och amorteringstid. I och med att det varierar mycket mellan olika långivare är det viktigt att jämföra företagslån innan du bestämmer dig för ett. Det kan spara dig och ditt företag både tid och pengar.

När betalas mitt företagslån ut?

I de allra flesta fallen betalas ditt företagslån ut samma dag som du skrivit under skuldebrevet och borgensåtagandet. Däremot kan det komma att dröja till nästkommande dag innan pengarna är inne på företagets bankkonto då bankernas betalningstider påverkar detta.

Ovanstående gäller generellt för företagslån där underskrift sker via BankID. Ett par enstaka långivare som vi jobbar med hanterar däremot underskriften av skuldebrevet via post, vilket du skriver under och returnerar. När långivaren fått ditt skuldebrev tar det 2-3 dagar innan pengarna är på ditt konto. Har du frågor om detta är våra rådgivare alltid tillgängliga att besvara dem.

Vilka banker och långivare samarbetar Kompar med?

Kompar jobbar kontinuerligt med att öka antalet långivare som jämförs för att säkerställa att ni får den absolut bästa användarupplevelsen. Kompar jobbar idag bland annat med Marginalen Bank, Qred Företagslån, Aros Kapital, CapitalBox, Froda, Toborrow, Fedelta Företagslån, Mynt, Approva, Balanzia, OPR-Företagslån, Kronan Finans, IMH Credit Solutions, Capcito och Likvid företagslån.

Vad är återbetalningstiden på företagslån?

Återbetalningstiden för företagslån varierar mellan olika långivare och banker. Den påverkas även av den bedömningen de gör av ert företag och er situation. I dagsläget kan långivarna som Kompar jobbar med erbjuda företagslån med en återbetalningstid på mellan 1 månad och 5 år.

Tas det bara en kreditupplysning?

När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Går det att låna trots betalningsanmärkningar?

Ja, det går bra att låna trots betalningsanmärkningar. Flera av de långivarna och bankerna som Kompar jobbar med kan ge ut lån trots betalningsanmärkningar. De gör alltid en bedömning och sätter storleken på anmärkningen i relation till er situation. Har ni frågor om det här är det bara att höra av er till en av våra Rådgivare.

Vilka säkerheter krävs i samband med företagslån?

I de allra flesta fall behövs det att du som låntagare ställer en säkerhet för företagslånet. Vanliga säkerheter för företagslån från långivarna är borgen och säkerhet i form av hypotek eller fast egendom till exempel fastighet, mark eller tomt.

Går det att lösa företagslån i förtid?

Ja, det går alltid att lösa ett företagslån i förtid. Hos alla långivarna, förutom ett par enstaka, behöver ni inte heller att betala ränta eller avgifter för den resterande lånetiden. Om det innebär någon extra kostnad för att lösa lånet tidigt står detta klart och tydligt i erbjudandet när du jämför lånen med varandra.

Hur kan vi hjälpa dig?