Tjänsten gör att du som företagare kan jämföra företagslån från +20 olika långivare - både banker och finansbolag. Alla typer av företag - oavsett bransch eller ålder - kan ansöka om företagslån via Kompar.
När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom en halvtimme.
Under hela processen är våra rådgivare tillgängliga för att besvara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.
Du kan sedan i lugn och ro jämföra erbjudandena och välja det som passar ditt företag bäst.
Vi hjälper hundratals företag varje vecka med att få lån på allt från 20 000 kr till flera miljoner - och över 95% av våra kunder är nöjda med den service vi ger dem. Ganska imponerande, eller hur?
Genom Kompar kan du få företagslån upp till 7 miljoner kronor för ditt företag - inom 3 timmar.
Företagslån kan definieras som kapital som ett företag lånat från en bank eller långivare, vilket ska betalas tillbaka efter en viss tid. Lånet kan medföra räntekostnader eller andra typer av avgifter. Lån för företag kan användas på en mängd olika sätt; egenföretagare kan använda det för att betala löner tills försäljningen tagit fart, för att köpa kontorsmaterial, inventarier, mjukvara eller för att kick-starta ett nytt kapitalintensivt expansions/forskningsprojekt.
Precis som när det gäller användningsområden så kan de bakomliggande orsakerna till varför ett företag väljer att låna variera. Det kan vara så att bolaget inte har tillräckligt med likvida medel tillgängliga, men det kan också vara ett strategiskt val i hur en egenföretagare väljer att finansiera olika projekt.
Alla egenföretagare bör kunna specificera vad syftet är med ett eventuellt företagslån - även om det inte krävs av vissa banker eller långivare. Man bör alltså ha en tydlig idé om vad lånet ska användas till och vilken effekt det kommer ha på ens affär om allt går enligt plan. Det är här värt att nämna att ordet företagslån används som en generell benämning som inkluderar många typer av lån och krediter som kan ges ut till företag, oavsett dess löptid eller syftet med lånet.
När du ansöker om ett företagslån kan det ibland behövs ytterligare information om ditt företag - som till exempel er senaste resultat och balansräkning, er kontohistorik, en affärsplan, en budget eller en tydlig plan på hur lånet ska användas och vilken effekt det kommer att få på din affär. Däremot är det inte alltid nödvändigt, då ett flertal långivare nöjer sig med ett organisationsnummer för att göra en bedömning. Men generellt kan man säga att ju mer information man kan visa upp, desto större sannolikhet till att du får ett bra låneerbjudande.
Så vilken dokumentation ska du prioritera när du söker ett lån? Utifrån vår erfarenhet av att ha hjälpt tusentals företag med att ansöka om företagslån så skulle vi rekommendera dig att ta fram företagets senaste resultat och balansräkning. Dessa behöver inte vara de slutgiltiga siffrorna ni skickar in i bokslutet, utan räcker med så långt ni eller er revisor har hunnit med att bokföra. Ju färskare siffror desto bättre. Efter er senaste resultat och balansräkning är er kontohistorik den näst bästa dokumentationen att bifoga i en ansökan. Denna ger långivaren en bild av ert kassaflöde utifrån inkommande och utgående betalningar.
Ett långsiktigt lån, det vill säga ett som förfaller om längre än ett år från dagen då du gör bokföringen, ska bokföras i kontogrupp 23.
Kortsiktiga lån - sådana som är helt återbetalda inom ett år från dagen då du gör bokföringen - bokförs under kontogrupp 24.
Två generella regler gäller. Ett lån ska tas upp i bokföringen endast när dets monetära värde kan mätas tillförlitligt (att låna en TV av en granne ska alltså inte tas upp i bokföringen).
Den andra regeln är att när ett lån är helt återbetalt eller avskrivet så måste det tas bort från balansräkningen på en gång.
20 + Lånegivare & banker
Att ansöka om företagslån kan anses som avancerat och tidskrävande. Och det är det generellt när du gör det på traditionellt vis. Så varför inte prova att göra en ansökan om företagslån online istället? Det går enklare att se vilka krav långivarna ställer och fylla i en ansökan för att få ett beslut. Det är ännu enklare att göra en ansökan om företagslån via Kompar, då du endast fyller i en ansökan som sedan går ut till +20 långivare. Du har sedan svar från vissa långivare inom en timme, och alla inom 24 timmar.
Leasing är ett populärt sätt för små och mellanstora företag att finansiera inköp av fordon, inventarier, maskiner, kopiatorer, etc. Leasing är väldigt likt företagslån men innebär att ditt företag inte äger tillgången (till exempel en bil) som du leasar. Med andra ord så lånar du inte pengar för att köpa något, utan du lånar en tillgång som du sedan betalar för på en månads- eller kvartalsbasis. Betalningen du gör brukar kallas hyra.
Idag är det möjligt för många mindre bolag att hyra nästan alla deras fasta tillgångar som de behöver för att driva sin verksamhet vidare. Förr i tiden var det inte riktigt lika enkelt, då färre produkter kunde bli leasade.
Fakturabelåning är ganska så likt fakturaköp, men istället för att sälja dina obetalda fakturor till ett factoringbolag, så använder du dem som en säkerhet för att få ett lån. Fakturabelåning är framförallt möjligt för företag som har business-to-business (B2B) transaktioner - det vill säga att de säljer till andra företag - och tar betalt via faktura. Det är ett sätt för företag att finansiera kortsiktiga problem i kassaflödet och används även för företag för att finansiera deras rörelsekapital.
Vid fakturabelåning sätts normalt en belåningsgrad baserat på factoringbolagets bedömning av ditt företag samt dina kunder. Belåningsgraden kan vara allt från 50% upp till 90% av fakturabeloppet.
Ett blancolån är ett privatlån utan säkerhet avsett för privatpersoner. Den här typen av lån kräver ingen säkerhet i form av fastighet eller fordon. Huvudkravet för ett blancolån är en god kreditvärdighet. Sedan kan pengarna användas till investeringar förknippade med ditt företag.
Crowdfunding innebär att du som företag lånar pengar från ett flertal privatpersoner och företag, även kallade "the crowd". Rent konkret går det till på så sätt att du via en Crowdfunding sida presenterar ditt företag och era lånebehov, varefter the crowd bedömer om de vill låna ut till företaget eller inte. Crowdfunding har är vanligt bland företag och är desto mer populärt bland privatpersoner.
Ett kreditkort utställt på företag kan vara en finansieringslösning som snabbt kan hjälpa dig att få tillgång till medel. Det är värt att välja ett kreditkort med en ränta på 0% under en viss tidsperiod, till exempel 60 dagar.
Har du frågor eller funderingar?
Så hör en av våra rådgivare av sig