Långivare

Våra långivare

Jämför bäst företagslån online. Varför ska jag använda mig av Kompar?

more_time

Kompar sparar tid åt dig!

Gör en ansökan på mindre än 3 minuter. Således slipper du själv att springa och jämföra olika erbjudanden på olika banker. Du kan istället i lugn och ro ta det bästa beslutet och jämföra online på mobilen eller datorn.

timer

Svar inom inom 24!

Hos oss på Kompar kan du som driver eget jämföra företagslån från mer 20 olika banker och finansbolag. Alla typer av företag - oavsett bransch eller ålder är välkomna att ansökan.

support_agent

Personlig rådgivning

Under hela processen är våra rådgivare tillgängliga för att besvara dina frågor och funderingar och hjälpa dig välja det företagslån som passar just ditt företag bäst - kostnadsfritt.

Vi hjälper ditt bolag att hitta rätt lån till bäst villkor!

Det finns en mängd olika banker och kreditinstitut på marknaden som erbjuder företagslån. Vi har sammanställt dessa och deras erbjudanden i en tydlig översikt nedan. Vi på KOMPAR kan hjälpa er med att göra en ansökan till ett flertal av dessa, så att ni sparar tid och får bäst finansiering utifrån era unika förutsättningar. Har ni frågor hjälper vi gärna till och besvarar dessa!

Våra banker och långivare

Kompar har majoriteten av sina långivare det vill säga bankerna och finansbolagen kopplade till en digital plattform. Det innebär att du som egenföretagare kan välja vilket erbjudande som passar ditt företags situation bäst online. Idag har vi på Kompar avtal med över 30 banker och långivare som erbjuder finansiering för företag i form av företagslån och checkkredit på upp till 10 miljoner kronor. 

Vi jobbar ständigt på att utöka vårt utbud av långivare och samarbetspartners. Kontakta gärna info@kompar.se om du vill inleda ett samarbete med oss.

Vi hjälper ditt bolag att hitta rätt lån till bäst villkor!

Det finns en mängd olika banker och kreditinstitut på marknaden som erbjuder företagslån. Vi har sammanställt dessa och deras erbjudanden i en översikt nedan. Vi på kan KOMPAR hjälpa er med att göra en ansökan till ett flertal av dessa, så att ni sparar tid och får bäst finansiering utifrån era förutsättningar. Har ni frågor hjälper vi gärna till och besvarar dessa!

Namn
Kreditupplysning
Säkerheter
Lånebelopp
Löptid
Likvid
Likvid
Likvid företagslån erbjuder sina kunder en helhetslösning med bra service, schyssta villkor och utrymme för flexibilitet. Likvid företagslån erbjuder företagslån upp till 2 miljoner med en löptid mellan 6 - 24 månader. Utbetalning kan ske samma dag som ansökan skickas in. ‍ Likvid företagslån är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Likvid företagslån.
info
Creditsafe
30 000 - 2 000 000 kr
6 - 24 månader
Uppland Kredit
Uppland Kredit
Fiansbolaget Uppland Kredit AB är dotterbolag till Uppland Kapital AB som arbetar inom tre huvudsakliga verksamheter: UpplandsSpar AB som sköter inlåningsverksamhet, Uppland Kredit AB som arbetar med företagskrediter och Catalunia Capital AB som sysslar med privatlån. Uppland Kredit beskriver sig själva som ett familjeföretag med stor kunskap inom företagande. Uppland Kredit är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Uppland kredit.
info
Borgensman
25 000 - 200 000 k
12 - 36 månader
Finly
Finly
Finly (tidigare känd som Qapitala) erbjuder rörlig digital checkkredit till små och medelstora företag med en mycket förmånlig ränta. Som företagare betalar du endast för nyttjat belopp och inga uppläggningskostnader eller limitsavgifter tas ut. Finly gör alltid en bedömning utifrån företagets nuvarande betalningsförmåga när en ansökan om företagslån kommer in.
info
UC
Borgensman
kreditutrymme på 1 500 000 kr
Serafim Finans
Serafim Finans
Serafim Finans AB är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder finansiella lösningar till företag och konsumenter, sedan 2004. Bolaget hjälper 4 500 företag och konsumenter i Sverige med finansiella lösningar och tryggt sparande. De strävar efter att tillsammans med sina kompetenta medarbetare hitta flexibla och långsiktiga lösningar som gör det enkelt och smidigt för sina kunder att nå sin fulla potential. Bolaget tar emot låneansökningar från svenska aktiebolag och erbjuder flexibla lånevillkor med en skräddarsydd ränta. Förutom företagslån erbjuder Serafim Finans även fakturaköp som innebär att bolaget köper dina fakturor, vilket kan frigöra tid och stärka er likviditet.
info
Pant i fast egendom, borgensman, företagsförteckning samt pant i aktier.
upp till 20 000 000 miljoner
upp till 24 månader
Kronan Finans
Kronan Finans
Kronan Finans är ett finansbolag med huvudkontor i Landvetter utanför Göteborg. Teamet bakom Kronan Finans är experter på hantering och värdering av kundfordringar. Förutom fakturaköp erbjuder bolaget även finansiella tjänster med en tyngdpunk på tillväxt, lönsamhet och rörelsekapital. Kronan Finans erbjuder möjligheten till investeringar och tillväxt genom att förbättra verksamhetens kredit och öka försäljningen med bättre kreditvillkor. Kronan Finans är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Kronan Finans.
info
UC
borgensman, pant i fastighet
1 000 000 upp till 20 000 000 kr
IMH Finans
IMH Finans
IMH finans består av ett affärsdrivet team med varierande bakgrund innan finansbranschen, de är en relativt ny och modern aktör på kreditmarknaden i Sverige. MH finans huvudfokus är att hjälpa företag med finansiering genom att frigöra bundet kapital. Genom att pantsätta egendom kan nya möjligheter för beviljade lån öppnas.
info
borgensman, pant i fastighet
upp till 100 000 000 kr
3 - 24 månader
DBT
DBT
Finansbolaget DBT grundades år 2017 med en målsättning att skapa bättre tillväxtförutsättningar för svenska små och medelstora (SME) företag. DBT arbetar för att få företag att växa genom att underlätta för små och medelstora bolag att hitta rätt finansiering utan långdragna och jobbiga bank processer. Dessutom är DBT den enda privata långivaren på den svenska kreditmarknaden som har fått Europeiska Investeringsfondens stöd inom ramen för InnovFin SME Guarantee Facility. Andra bolag som har erhållit det här stödet från EIF är enbart statligt finansierade aktörer såsom Exportkreditnämnden (EKN), Svensk Exportkredit (SEK), ALMI och Stiftelsen Norrlandsfonden.
info
borgensman, pant i fastighet
upp till 30 000 000 kr
upp till 60 månader
Corpia
Corpia
Corpia har funnits på den svenska kreditmarknaden sedan år 2012 och har grundats av ett team som specialiserar sig på innovativa och bekväma finansiella tjänster för just småföretagare I Sverige. Grundarna har en mångårig erfarenhet inom kreditmarknaden och företagande i allmänhet. Corpia har redan förmedlat över 1 miljard kronor till Sveriges småföretagare Corpia erbjuder en lösning som gör det möjligt för både små och stora bolag att växa sitt potential till fullo med sjyssta och anpassningsbara villkor.
info
Borgensman, företagsförteckning och pant i fastighet
upp till 10 miljoner
1-60 månader
Approva
Approva
Approva kallar sig själva som den nya generationens finansbolag, de satsar på kreativitet och innovation inom kreditmarknaden. Finansbolaget utgår från individuell prissättning vid bedömning om kostnader för företagslån. Grundarna bakom Approva har som målsättning att hjälpa små och medelstora företag att uppnå sina finansiella planer tack vare flexibla och smarta finansieringslösningar. Approva är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Approva
info
30 000 upp till 100 000 kr
2-32 månader
Capcito
Capcito
Finansbolaget Capcito började sin verksamhet år 2015 och ägarna är bland annat Collector Ventures, SEB Ventures och privatägda investmentbolaget Galjaden Invest AB. Affärsidén till Capcito skapades när ägarna som själva är entreprenörer och investerare, fått dyra, krångliga och komplicerade erbjudanden om företagsfinansiering från storbankerna. ‍ Hos Capcito kan både små och mer etablerade företag ansöka om företagslån. De erbjuder väldigt flexibla och förmånliga företagskrediter online.
info
Creditsafe
borgensman
upp till 2 000 000 kronor
3-48 månader
Qred
Qred
Qred förser sina kunder med företagslån utan startavgift, bindningstid eller dolda avgifter. Långivaren Qred har funnits på marknaden sedan 15 år tillbaka. De lånar ut pengar till samtliga bolagsformer som aktiebolag, enskild firma och handelsbolag. Ansökan tar endast en minut och är självklart helt gratis och inte bindande på något sätt. Efter godkänt lån betalas pengarna ut samma dag. Snabbt, smidigt och tryggt. ‍ Qred är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Qred.
info
UC, Creditsafe
borgensman
upp till 2 000 000 kr
6 - 24 månader
OPR Företagslån
OPR Företagslån
OPR Företagslån erbjuder företagslån för små och stora företag som vill växa sin verksamhet. Företag kan låna mellan 30 000 - 1 000 000 kronor i upp till 24 månader. Återbetalning sker genom lika stora månatliga betalningar och prissättningen är tydlig och transparant. Inga andra kostnader utom den fasta låneavgiften tillkommer. OPR Företagslån är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos OPR Företagslån.
info
UC
Borgensman
30 000 upp till 1 000 000 kr
1-24 månader
Avida
Avida
Avida är ett finansbolag på den svenska kreditmarknaden som är verksamt sedan år 1983. Bolaget erbjuder ett brett utbud av finansiella lösningar och tjänster för både privatpersoner och företag i Sverige, Norge och Finland. Avida har sitt huvudkontor i Stockholm samt tre filialer i Oslo och Helsingfors, de har cirka 100 anställda. Avida är riktat till företag som behöver finansiera en växande verksamhet genom enkla, innovativa och moderna lösningar. Avidas mål är att jobba för att skapa nöjda kunder genom kompetenta medarbetare och innovativt tänkande. När du ansöker om företagslån hos Avida genom KOMPAR har du en klar överblick på hela ansökningsprocessen via deras bekväma onlinetjänst.
info
30 000 upp till 1 000 000 kr
12 - 60 månader
Aros kapital
Aros kapital
Aros Kapital grundades år 2004, bolaget beskriver sig själva som experter inom företagsfinansiering och riktar sina låneerbjudanden främst till små och medelstora företag. Aros Kapital vill tillhandahålla en långsiktig och effektiv lösning som ska hjälpa företag att utvecklas. Förutom företagslån erbjuder Aros Kapital även Leasing, Factoring (fakturabelåning och fakturaköp), olika inkasso lösningar, juridisk hjälp och sparkonton. ‍ Aros Kapital är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Aros Kapital.
info
UC
Borgensman, Företagsinteckning och pantbrev i fastigheter
30 000 upp till 1 000 000 kr
12 - 60 månader
CapitalBox
CapitalBox
CapitalBox är ett bolag som ingår i det ledande europeiska finansinstitutet Ferratum Group. Idag har Ferratum Group kontor i över 24 länder och är noterad på Frankfurtbörsen. Själva Capitalbox har i dagsläget kontor i sex olika städer i världen, i Stockholm, Helsingfors, Vilnius, Liverpool, Perth och Köpenhamn. CapitalBox är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos CapitalBox.
info
UC
20 000 kr - 2 000 000 kr
upp till 36 månader
Froda
Froda
Froda erbjuder en helt digital lösning för både nystartade och väletablerade företag. Frodas smarta kreditbedömning möjliggör för stora investeringar till likaså små som stora företag. Froda hämtar i huvudsak alltid in företagets transaktionshistorik för bedömning. Froda är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Froda.
info
Bisnode
Borgensmän: 1
10 000 - 2 000 000 kr
4 - 60 mån
Collector Bank
Collector Bank
Collector bank matchar lånet med företagets behov så att verksamheten kan fortsätta växa utan begränsningar. Uppläggningsavgiften för lånet är på 895 kr och lånet amorteras med rak amortering. Om verksamheten behöver låna mer än 1 500 000 kr erbjuder Collector bank lån med högre belopp där krav om säkerhet från kund efterfrågas.
info
Bisnode
Borgensmän: 0
100 000 - 100 000 000 k
12 - 36 mån
Mynt
Mynt
Mynt har funnits på den svenska kreditmarknaden sedan år 2017 och har grundats av ett team som specialiserar sig på innovativa och digitala finansiella tjänster för just företagare. Grundarna har en mångårig erfarenhet inom kreditmarknaden och företagande i allmänhet. Mynt har valt att satsa på en digital produkt, som gör det enklare för små företag att kunna få en snabb finansiering med förmånliga och rättvisa villkor. Mynt erbjuder en lösning som gör det möjligt för både små och stora företag att göra uttag på företagslånet till och med samma dag.
info
Bisnode Creditsafe
Borgensmän: 1-2
50 000 - 1 000 000 kr
1 - 24 mån
Fedelta
Fedelta
Fedelta anpassar företagslånet efter verksamhetens unika behov och förutsättningar. Företagslån beviljas på upp till 1 miljon och företaget kan när som helst återbetala lånet utan att betala för resterande kostnader för lånet. Låneerbjudandet kommer redan samma dag och utbetalning sker oftast inom 24 timmar efter beviljad låneansökan. Fedelta satsar på att erbjuda en så smidig och användarvänlig process som möjligt.
info
UC
Borgensmän: 1-2 Företagsinteckning Fastighetspant
25 000 - 1 000 000 kr
6 - 36 mån
FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?