Kostnader för ett företagslån

8/20/19
Som en egenföretagare känner du säkert till de flesta kostnaderna i ditt företag (eller så borde du känna till dem). Att ha full koll på kostnaderna underlättar en hel del när bolagets ekonomiska skick behövs förbättras samt när man ska ta de nödvändiga stegen för att nå lönsamhet. På ens resa att nå lönsamhet är det väldigt vanligt att man tar ett företagslån för att finansiera sin tillväxt. Finansieringen från lånet gör att man kan göra de nödvändiga investeringarna eller få tillgången till den likviditeten som behövs. Däremot är det viktigt att hålla koll på vad kostnaderna är för ett sådant lån. Nedan går vi igenom det lite mer i detalj.
Se mer

Hur man förvandlar idéer till ett fungerande företag

8/16/19
Alla har åtminstone en lysande idé om hur man kan tjäna pengar. Tyvärr förblir det för de flesta bara en idé. Men det finns vissa människor som förvandlar sina idéer eller drömmar till verklighet eftersom de verkligen vill uppnå det de längtar efter. Dessa människor har en typ av attityd som definitivt hjälper dem att få vad de vill. Här kan du läsa några tips om hur man blir en person som alltid kan förvandla idéer till verklighet.
Se mer

Saker att tänka på innan du köper verktyg & utrustning

8/13/19
Utrustning är en väsentlig del för många företag. Oavsett vilken typ av företag du driver, så behöver du någon form av utrustning. Typerna av utrustning varierar däremot mycket där de allra vanligaste är datorer, skrivbord, verktyg, arbetskläder, etc. Ibland gör egenföretagare misstag när de köper ny utrustning. Nedan kan du läsa om några av dessa misstag och hur du kan undvika dem.
Se mer

Skillnaden mellan säkrade och osäkrade företagslån

8/9/19
Det finns många sätt att få finansiering för ditt företag. Företagslån bör användas för att driva ditt företag framåt och, t.ex., användas för ett flertal syften som utrustning, lager och oväntade utgifter. Det finns olika typer av företagslån när det gäller den typ av säkerhet långivarna behöver. Här kommer vi att titta närmare på skillnaderna mellan osäkrade och säkrade företagslån.
Se mer

Hur får man finansiering för en start?

8/6/19
Har du en innovativ idé som kan ge dig miljontals kronor, är motiverad och modig nog att börja? Bra! Men du måste vara pragmatisk. Är det ännu bara ett koncept och finns en enorm mängd arbete att göra innan det skulle kunna gå med vinst? Företagsfinansiering är förmodligen det första du behöver. Inte alla har tillräckligt med besparingar för att starta ett företag på egen hand eller kan få ett företagslån enkelt. I den här artikeln kommer du att läsa vilka alternativ du har för att finansiera ditt företag. Låt oss ta en titt:
Se mer

Hur man är en framgångsrik företagare

8/2/19
Har du drömt om att leda ett stort företag sedan barnsben? Kanske är det omständigheter som har gjort att du blivit entreprenör? Eller är det dina föräldrars företag? Det spelar egentligen ingen roll vad anledningen är. Nu går du din egen väg och vill självklart att det ska bli så lyckat som möjligt. Vi är här för att hjälpa dig nå dina mål. Nedan i denna artikel har du tips på hur man kan sköta ett företag, oavsett om du är en återförsäljare, transportföretag eller någonting annat.
Se mer

Hur tar man ett företagslån?

7/31/19
Man kan tro att ett företagslån eller en kredit bara är en fråga om hur mycket pengar man kan få. Det är det inte. Varje klok entreprenör vet att låna pengar är något mer och det är bara för ansvariga personer (som du, för att du läser det). Här, i denna artikel, vill vi informera dig om vilka saker du måste bry dig om och var du kan uppmärksamma för att göra det bästa beslutet för att få rätt företagslån. Vi hoppas att det kommer att vara användbart för dig!
Se mer

Saker som du behöver veta gällande krav och kriterier för att få ett företagslån

7/26/19
Vi alla vet att det har blivit lättare för företag att få tag i pengar. Däremot kräver det viss grundläggande kunskap men har få primära krav. Dessa krav är gjorda för banker, långivare och entreprenörer för att spara tid och minska risken. Om du inte redan visste om det eller vill ta ditt första företagslån kan du läsa mer om grundläggande lånekrav. Låt oss ta en titt.
Se mer

Hur internet kan ändra dina affärer?

7/25/19
Vi vet alla att internet ändrade allt för oss i vår vardag. Men vad kan det faktiskt ge för fördelar för ditt företag? Till att börja med hjälper det företag med tillväxtmöjligheter både i Sverige men även internationellt. Med internet suddades många gränser ut och det blev möjligt att nå kunder över hela världen. I den här posten vill vi visa dig några av de viktigaste bitarna som internet kan hjälpa dig med i ditt företagande och hur det kan förbättra delar av era processer.
Se mer

Vad du bör undvika när du driver ett företag

7/23/19
Att äga och driva ett eget företag är en dröm för många personer. Du är din egen chef, förverkligar dina drömmar och jobbar mot att uppnå din vision. Men om sanningen ska fram så är entreprenörskapet inte en enkel väg, utan kräver mycket hårt arbete. Egenföretagare behöver ofta bygga upp kunskap och erfarenheter genom att göra sina egna misstag eller mindre genomtänkta beslut. Ingen tar din hand och visar dig vägen samt hur du ska lösa problemen, utan det är något du behöver göra själv. Med det här inlägget vill vi dela med av oss av några råda som kan hjälpa dig att undvika finansiella svårigheter för ditt företag.
Se mer

Betydelsen av ditt företags kreditbetyg

7/18/19
‍Att driva ett företag är inte alltid enkelt, men när det väl går bra så kommer du säkerligen säga att allt hårt jobb var värt det. För att kunna nå dina mål så måste du vara snabb på att utnyttja möjligheter samtidigt som du sköter ditt bolag på ett ansvarsfullt sätt. Möjligheter som uppstår kan vara allt från att utveckla ditt erbjudande, köpa ny utrustning eller investera i ny personal. Däremot så kräver de flesta möjligheterna finansiering på ett eller annat sätt, vilket du som egenföretagare säkert känner till. Och för att kunna få finansiering så krävs det att man som egenföretagare agerar på ett ansvarsfullt sätt, vilket ofta reflekteras i ens kreditbetyg. I den här artikeln går vi igenom hur du som egenföretagare bör agera ansvarsfullt för att kunna bibehålla ett bra kreditbetyg och få finansieringen som krävs i situationer då du ser tillväxtmöjligheter.
Se mer

Sluta slösa tid och få snabb finansiering!

7/17/19
För i princip alla egenföretagare är ordspråket “tid är pengar” självklart. Varje minut räknas när du driver eget bolag. Och det är viktigt att ha tidaspekten i åtanke när du överväger finansieringsalternativ och kortfristiga lån för att hjälpa ditt företag i en period då det är i behov av finansiering - till exempel för inköp av varulager, ny utrustning, utbetalning av löner eller andra ändamål som ett resultat av företagets behov.
Se mer

Kompars affärspartners

7/16/19
Kompar jobbar endast med seriösa långivare av företagslån. Vårt nätverk av samarbetspartners växer ständigt så att vi kan ge dig de bästa villkoren på företagslån, och så att ditt företag kan fortsätta växa. I det här inlägget kan du läsa mer om tre av våra partners, deras bakgrund och de lån som du kan få från dem. Läs mer här!
Se mer

Typer av företagsfinansiering

7/11/19
Vad är det bästa lånet för ditt företag? Varje verksamhet är unik, men olika organisationer kan ändå ha samma behov. Och behoven tenderar att vara baserade på pengar. Det är välkänt att ett av de mest effektiva sätten att få finansiering för småföretag är att ta ett lån. Men det finns många möjligheter att välja det bästa alternativet för din nuvarande situation eller behov. Idag ska vi ta en närmare titt på typer av företagslån och andra finansieringsalternativ för små och medelstora företag. Låt oss sätta igång.
Se mer

Om KOMPAR

7/9/19
Vi vill presentera er KOMPAR - ett företag som kommer att ändra förutsättningarna för finansiering av små och mellanstora företag. Här kan du läsa mer om vad vi gör och vad vår målsättning är.
Se mer