Bloggen om lån och företag

Blogg

Krav för lån till företag

Vilka krav ställs av våra långivare för att ditt företag ska låna pengar?

3/27/20
Vi är alla medvetna om att vi just nu går igenom en svår och ansträngande situation på grund av utbrottet av coronaviruset (COVID-19). Många branscher och små och medelstora företag har en svårare tid framför sig. Vi är väl medvetna om att den här situationen är minst sagt tuff och mycket stressig för oss egenföretagare. Eftersom våra kunders företag är vår allra största prioritet, vill vi hjälpa till genom att ge ett par korta men mycket konkreta råd gällande krav som våra låntagare har för låntagning.
Se mer
Förebyggande åtgärder för små och medelstora företag

Stöd för företag under Coronavirus covid-19 krisen - miniguide

3/19/20
Tyvärr så har spridningen av Coronaviruset i Sverige och resten av världen börjat sätta sina spår och ha en inverkan på små och medelstora och även stora företag. Oron för smittrisk gör att människor blir mer medvetna om vilka risker och konsekvenser en pandemi kan leda till i vardagen. I pressen hör vi om stora bolag som alarmerar om vinst förluster, även kraftiga börsras i Sverige och världen observeras. I den här artikeln kommer vi på KOMPAR att ge allmänna råd för egenföretagare om förebyggande finansiella åtgärder under coronavirus utbrottet och information om stöd från regeringen och statliga myndigheter.
Se mer
investeringslån

Få ditt företag att växa - investeringslån

3/17/20
Du vill väl att ditt företag ska växa och utvecklas på bästa möjliga sätt? Som egenföretagare tänker man ständigt på hur man kan få sitt företag att växa och ibland måste man till exempel agera snabbt för att inte missa intressanta tillväxtmöjligheter. Extra kapital för att göra investeringar är oftast avgörande för att expandera sin verksamhet eller ibland för att överleva svårare finansiella perioder.
Se mer
Företagslån utan UC

Företagslån utan UC

2/17/20
Små och medelstora företag blir allt fler på den svenska marknaden och under år 2019 beräknar man att det finns ca 1150 014 företag i Sverige. Antalet företag som startats ökar från varje år och är en enorm viktig drivkraft i det svenska näringslivet. 4 av 5 nya jobb skapas av små och medelstora företag. Ju fler företag som etableras desto större och varierande behov observeras för extern finansiering. Alla bolag har olika slags förutsättningar, erfarenheter, finansiell historia samt branschspecifika krav och behov. Extern finansiering i form av företagslån kan behövas till allt från inköp av varor, säsongsvariationer, expansion, marknadsföring eller för att hantera tillfällig likviditetsbrist. Egenföretagare kan på grund av olika skäl eller livssituationer behöva ta företagslån till väldigt specifika och personligt anpassade villkor. Som egenföretagare kan det vara värdefullt att känna till olika möjligheter för låntagning och vad man bör tänka på när man letar efter finansiering till sin verksamhet.
Se mer
Företagslån utan säkerhet

Företagslån utan säkerhet

2/13/20
När man letar efter ett företagslån för att starta ett nytt företag eller bygga ut sin verksamhet, jämför man som egenföretagare oftast låneerbjudanden baserade på olika kriterier. Ett av dessa kriterier som är oerhört viktigt är huruvida en säkerhet krävs för lånet. Men lån utan sådana krav blir allt mer populära och eftertraktade bland företagare, det finns allt fler aktörer på marknaden som erbjuder konkurrenskraftiga företagslån utan säkerhet.
Se mer
Företagslån för småföretagare

Företagslån för småföretagare

1/10/20
Att driva eller starta sitt eget företag och förvandla sin affärside till handling är något som en hel del personer drömmer om idag. Friheten med att driva eget och att vara sin egen chef är något som lockar många. En annan anledning kan också vara att man vill utveckla en affärsverksamhet som man verkligen brinner för eller testa en ny arbetsform som skiljer sig från att vara anställd. Visste du att egenföretagare faktiskt är Sveriges vanligaste yrke. Enligt Tillväxtverket finns det 1,2 miljoner företag i Sverige, cirka 96% är småföretag som har mindre än 10 anställda och endast 0,1 % företag har mer än 250 anställda. Fyra av fem nya jobb skapas i små och medelstora företag, därför kan man enkelt konstatera att företagandet i Sverige består nästan enbart av små och medelstora företag.
Se mer
Låna pengar till Aktiebolag

Låna pengar till Aktiebolag

1/9/20
Har du ett aktiebolag och är på jakt efter att hitta ett företagslån? Då har du hittat rätt, på Kompar är det enkelt att ansöka om ett företagslån för ditt aktiebolag när du kanske behöver utöka kassan temporä
Se mer
Företagslån med betalningsanmärkning

Företagslån med betalningsanmärkning

1/8/20
Att ansöka om ett företagslån kan visa sig vara en frustrerande process, speciellt för företagsägare av nystartade företag som har en eller flera betalanmärkningar. När företaget ansöker om ett företagslån, görs en exakt helhetsbedömning av företagets tidigare resultat och historia. I fall det har gjorts många kreditupplysningar eller det finns några betalningsanmärkningar kan det påverka låntagarens kreditvärde och minska chansen för att få lån från banker eller andra långivare. Det är dock inte omöjligt att ta ett lån med en betalanmärkning. I den här artikeln får du lära dig mer om betalningsanmärkningar och hur de kan påverka din kreditvärdighet.
Se mer
Vad är räntan? 

Vad är räntan för företagslån?

12/10/19
Företagslån är mycket viktiga när det gäller finansiering av alla företag i Sverige. Ett företagslån kan användas på många sätt. Numera finns det många finansiella långivare som har företagslån i sina erbjudanden. Men vad är det som verkligen skiljer dem åt på marknaden? I de allra flesta fallen är räntan den viktigaste faktorn. Men vad är ränta för något egentligen? Vilken faktor har störst betydelse för nivån på räntan när det gäller företagslån? Nedan besvarar vi bland annat dessa frågorna.
Se mer
Företagslåns totala kostnader

Företagslåns totala kostnader

12/9/19
Det finns flera anledningar till att man kan behöva ta ett företagslån. En anledning kan vara att man precis har startat sitt företag och behöver täcka upp startkostnader. Det kan också vara så att ett redan etablerat företag ska expandera. Ett företagslån kan göra att företaget kan köpa in lokaler, uppdatera programvara, köpa arbetsredskap eller liknande. Det är dock viktigt att komma ihåg att det oftast tillkommer en del avgifter när man lånar pengar. En av de här avgifterna är ränta och den kan vara hög eller låg beroende på lån.
Se mer
Anställa personal för att skala ut verksamheten

Anställa personal för att skala ut verksamheten

11/25/19
Ett stort och viktigt steg i många företags utveckling är att anställa personal. Anställd personal innebär kostnader i form av tid och pengar och kan ibland därför ses som ett hinder för att ta verksamheten till nästa nivå.
Se mer
Nystartat företag och lån

Nystartat företag och lån

11/14/19
Alla företag behöver finansiering för att fungera. Som de flesta känner till, så brukar företag som är i en uppstartsfas ha ett större behov av finansiering än mer etablerade och större företag. Att få finansiering som ett nystartat företag kan däremot vara svårt, men det är inte omöjligt. I den här artikeln går vi igenom hur företag i en uppstartsfas kan få tag på företagslån på den svenska marknaden, vari problematiken kring företagslån för startups bland de större bankerna ligger, samt hur Kompar kan hjälpa startups att få tag på finansiering.
Se mer
Företagskredit

Vad är företagskredit?

11/4/19
Då varje företag kan uppleva motgångar, både när bolaget är nystartat samt när det är mer etablerat, så kan en företagskredit ibland behövas. Behovet för lite extra finansiering kan se olika ut: för att kunna expandera in på nya marknader, anställa mer personal, betala löner, köpa verktyg, utveckla nya teknologier eller för att utöka företagets marknadsföringsbudget.
Se mer
Sociala avgifter

Sociala avgifter och ditt företag

10/28/19
Det är viktigt för alla entreprenörer att tänka på lagstadgade sociala kostnader, det vill säga sociala avgifter för ens anställda. Sociala avgifter är nämligen en slags avgift eller en försäkringspremie, vilka finansierar socialförsäkringar i samband med anställningar, däribland för din personal.
Se mer
Dags för företagslån Här är 5 vanliga fallgropar du bör undvika

Dags för företagslån? Här är 5 vanliga fallgropar du bör undvika

10/23/19
Som företag behöver man ibland ett tillskott av pengar. Det kan vara så att ditt företag behöver mer personal, nytt kontorsmaterial eller vill investera. Oavsett målsättning med lånet medföljer det alltid en viss risk då man lånar pengar. Idag ska vi gå över 5 vanliga fallgropar att undvika för att ditt låntagande skall bli så lyckat som möjligt.
Se mer
företagsfinansiering

Svårt men inte omöjligt att säkra företagsfinansiering

10/17/19
De flesta nystartade företag behöver flera årav tillväxt innan de börjar bli lönsamma. Detta är någonting du som företagarebehöver vara förberedd på. Redan i ett tidigt skede, innan du börjar säljaföretagets produkter eller tjänster, behöver du kapital för att kunna startaföretaget. Och även om ditt företag inte skulle vara en nykomling på marknadenkommer pengar krävas för att skala upp verksamheten.
Se mer
företagslån

Kostnader för ett företagslån

8/20/19
Som en egenföretagare känner du säkert till de flesta kostnaderna i ditt företag (eller så borde du känna till dem). Att ha full koll på kostnaderna underlättar en hel del när bolagets ekonomiska skick behövs förbättras samt när man ska ta de nödvändiga stegen för att nå lönsamhet. På ens resa att nå lönsamhet är det väldigt vanligt att man tar ett företagslån för att finansiera sin tillväxt. Finansieringen från lånet gör att man kan göra de nödvändiga investeringarna eller få tillgången till den likviditeten som behövs. Däremot är det viktigt att hålla koll på vad kostnaderna är för ett sådant lån. Nedan går vi igenom det lite mer i detalj.
Se mer
fungerande företag

Hur man förvandlar idéer till ett fungerande företag

8/16/19
Alla har åtminstone en lysande idé om hur man kan tjäna pengar. Tyvärr förblir det för de flesta bara en idé. Men det finns vissa människor som förvandlar sina idéer eller drömmar till verklighet eftersom de verkligen vill uppnå det de längtar efter. Dessa människor har en typ av attityd som definitivt hjälper dem att få vad de vill. Här kan du läsa några tips om hur man blir en person som alltid kan förvandla idéer till verklighet.
Se mer
Saker att tänka på innan du köper verktyg & utrustning

Saker att tänka på innan du köper verktyg & utrustning

8/13/19
Utrustning är en väsentlig del för många företag. Oavsett vilken typ av företag du driver, så behöver du någon form av utrustning. Typerna av utrustning varierar däremot mycket där de allra vanligaste är datorer, skrivbord, verktyg, arbetskläder, etc. Ibland gör egenföretagare misstag när de köper ny utrustning. Nedan kan du läsa om några av dessa misstag och hur du kan undvika dem.
Se mer
osäkrade företagslån

Skillnaden mellan säkrade och osäkrade företagslån

8/9/19
Det finns många sätt att få finansiering för ditt företag. Företagslån bör användas för att driva ditt företag framåt och, t.ex., användas för ett flertal syften som utrustning, lager och oväntade utgifter. Det finns olika typer av företagslån när det gäller den typ av säkerhet långivarna behöver. Här kommer vi att titta närmare på skillnaderna mellan osäkrade och säkrade företagslån.
Se mer
finansiering för en start

Hur får man finansiering för en startup?

8/6/19
Har du en innovativ idé som kan ge dig miljontals kronor, är motiverad och modig nog att börja? Bra! Men du måste vara pragmatisk. Är det ännu bara ett koncept och finns en enorm mängd arbete att göra innan det skulle kunna gå med vinst? Företagsfinansiering är förmodligen det första du behöver. Inte alla har tillräckligt med besparingar för att starta ett företag på egen hand eller kan få ett företagslån enkelt. I den här artikeln kommer du att läsa vilka alternativ du har för att finansiera ditt företag. Låt oss ta en titt:
Se mer
Hur man är en framgångsrik företagare

Hur man är en framgångsrik företagare

8/2/19
Har du drömt om att leda ett stort företag sedan barnsben? Kanske är det omständigheter som har gjort att du blivit entreprenör? Eller är det dina föräldrars företag? Det spelar egentligen ingen roll vad anledningen är. Nu går du din egen väg och vill självklart att det ska bli så lyckat som möjligt. Vi är här för att hjälpa dig nå dina mål. Nedan i denna artikel har du tips på hur man kan sköta ett företag, oavsett om du är en återförsäljare, transportföretag eller någonting annat.
Se mer
Hur tar man ett företagslån

Hur tar man ett företagslån?

7/31/19
Man kan tro att ett företagslån eller en kredit bara är en fråga om hur mycket pengar man kan få. Det är det inte. Varje klok entreprenör vet att låna pengar är något mer och det är bara för ansvariga personer (som du, för att du läser det). Här, i denna artikel, vill vi informera dig om vilka saker du måste bry dig om och var du kan uppmärksamma för att göra det bästa beslutet för att få rätt företagslån. Vi hoppas att det kommer att vara användbart för dig!
Se mer
kriterier för att få ett företagslån

Saker som du behöver veta gällande krav och kriterier för att få ett företagslån

7/26/19
Vi alla vet att det har blivit lättare för företag att få tag i pengar. Däremot kräver det viss grundläggande kunskap men har få primära krav. Dessa krav är gjorda för banker, långivare och entreprenörer för att spara tid och minska risken. Om du inte redan visste om det eller vill ta ditt första företagslån kan du läsa mer om grundläggande lånekrav. Låt oss ta en titt.
Se mer
företags

Hur internet kan ändra dina affärer?

7/25/19
Vi vet alla att internet ändrade allt för oss i vår vardag. Men vad kan det faktiskt ge för fördelar för ditt företag? Till att börja med hjälper det företag med tillväxtmöjligheter både i Sverige men även internationellt. Med internet suddades många gränser ut och det blev möjligt att nå kunder över hela världen. I den här posten vill vi visa dig några av de viktigaste bitarna som internet kan hjälpa dig med i ditt företagande och hur det kan förbättra delar av era processer.
Se mer
affärsplan

Vad du bör undvika när du driver eget företag

7/23/19
Att äga och driva sitt eget företag är något som allt fler personer drömmer om idag. Friheten är något som lockar många, du är din egen chef, förverkligar dina drömmar och jobbar mot att uppnå dina och ditt företags mål. Men om sanningen ska fram så är entreprenörskapet inte enbart en dans på rosor, utan kräver mycket hårt arbete, övertid och främst engagemang. Egenföretagare behöver ofta bygga upp sina erfarenheter genom att prova sig fram, göra egna misstag eller ta mindre genomtänkta beslut.I den här artikeln vill vi dela med av oss av några bra råd som kan hjälpa dig som företagare att undvika att hamna i finansiella fällor. Detta bör du tänka på att inte göra när du driver eget:
Se mer
kreditbetyg

Hur viktig är en hög kreditvärdighet för ditt företag?

7/18/19
‍Att driva ett företag är inte alltid en dans på rosor, men när det väl går bra så kommer du säkerligen säga att allt hård jobb var lönsamt. För att kunna nå dina mål och förverkliga dina affärsplaner måste man ibland agera snabbt, utnyttja tillväxtmöjligheter och chanser. Samtidigt som det är viktigt att man sköter sitt bolag på ett ansvarsfullt sätt speciellt när det gäller finanser. Ofta kan vissa behov och affärsplaner, till exempel köp av ny utrustning eller anställning av ny personal vara något som man måste göra tidigare än man hade planerat. Däremot kräver sådana steg som vi nämnde ovan, en finansiering på ett eller annat sätt. För att kunna få en extern finansiering så krävs det att man som egenföretagare sköter sitt företag på ett ansvarsfullt sätt, vilket ofta återspeglas i ens kreditbetyg. I den här artikeln går vi igenom vad du som egenföretagare bör tänka på för att kunna bibehålla ett bra kreditbetyg. Det är bra att vara förberedd ifall man måste ta hjälp av yttre finansiering i situationer då tillväxtmöjligheter finns.
Se mer
snabbt företagslån

Slösa inte mer tid och få ett snabbt företagslån!

7/17/19
“Tid är pengar” är ett ordspråk som många företagare i affärsvärlden känner till mycket väl. Varje minut räknas när du driver ditt eget företag. Därför är det viktigt att ha tidsaspekten i åtanke när du överväger finansieringsalternativ och kortfristiga lån för att hjälpa ditt företag när det finns behov av finansiering - till exempel för inköp av varulager, ny utrustning, utbetalning av löner till anställda eller andra ändamål.
Se mer
Kompar affärspartners

Möt KOMPARs samarbetspartners

7/16/19
Kompar jobbar endast med seriösa långivare av företagslån. Vårt nätverk av samarbetspartners växer ständigt så att vi kan ge dig de bästa villkoren på företagslån, och så att ditt företag kan fortsätta växa. I det här inlägget kan du läsa mer om tre av våra partners, deras bakgrund och de lån som du kan få från dem. Läs mer här!
Se mer
Hitta det bästa företagslånet

Hitta det bästa företagslånet - Olika typer av företagsfinansiering

7/11/19
Vad utmärker ett bra företagslån? Alla företag som funderar på att söka efter externa finansieringsmöjligheter vill hitta den bästa finansieringen som finns på marknaden. Varje företags verksamhet är unik, men olika organisationer och företag kan ändå ha likartade behov när det kommer till extern finansiering. Behoven tenderar att vara baserade på ett företags finansiella situation och förutsättning. Det är välkänt att ett av de mest effektiva sätten för att få finansiering för företag är att ta ett företagslån. Men det finns många möjligheter att välja det bästa alternativet för ditt företags nuvarande situation eller behov. I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på olika typer av företagslån och andra finansieringsalternativ för små och medelstora företag.
Se mer
Kompar logo

KOMPARs mission och mål

7/9/19
Lär känna KOMPAR - ett företag som kommer att ändra förutsättningarna för finansiering av små och medelstora företag. Här kan du läsa mer om vad vi gör och vad vår målsättning är.
Se mer