Bloggen om finansering för företag

Blogg

Planera företagslån och dina affärs avsikter på ett smart sätt

Planera företagslån och dina affärs avsikter på ett smart sätt

Forskning visar att endast 16 procent av alla människor kan hålla sina nyårslöften. Majoriteten av dem ger upp inom en till sex veckor efter att de börjat, och många av dessa löften upprepas år efter år. Vill du veta hur du kan undvika detta och uppnå dina affärsmål? Läs gärna vårt senaste inlägg för att veta mer!
Läs mer
6 tips för att bygga starka kundrelationer

6 tips för att bygga starka kundrelationer

En av de viktigaste aspekterna när man driver sitt eget vare sig det är ett litet eller väletablerat företag, är att jobba på, hantera och sedan kvarhålla en lysande relation med sina kunder. Det är särskilt viktigt om du tillhandahåller en tjänst för människor än en materiell produkt.
Läs mer
Företagslån för att förverkliga dina planer för 2022?

Företagslån för att förverkliga dina planer för 2022?

År 2021 var ännu ett turbulent år för oss alla. De uppsatta målen kan ha varit svåra att uppnå. Och hela pandemin hjälpte inte heller i år. Budskapet är alltså att planera för år 2022. Behöver du inspiration eller hjälp med att förverkliga dem? Läs mer i den här artikeln.
Läs mer
Tips för små och medelstora företag för att förbereda sig inför slutet av året

Tips för små och medelstora företag för att förbereda sig inför slutet av året

Är ni som driver eget redo inför årsskiftet? Funderar du över om det finns till exempel inventarier som ni skulle behöva i företget. Då kan det vara bra läge att göra vissa goda investeringar. En tillfällig lag om skattereduktion för inventarier som har presenterats från regeringen och börjar gälla från och med den 1 januari år 2022.
Läs mer
Tips för att öka försäljningen inom e-handeln

Tips för att öka försäljningen inom e-handeln

Tänk tillbaka på den senaste gången du köpte något online? Jag slår vad om att det inte var så länge sedan, eller hur? E-handeln har expanderat extremt snabbt under de senaste åren och den globala pandemin har accelererat denna tillväxt ytterligare. Om du har en webbplats där människor kan köpa dina produkter eller tjänster och du vill veta hur du kan öka din försäljningen ännu mer, då har vi ett par nyttiga tips och råd till dig.
Läs mer
Boosta ditt företag inför Black Friday

Boosta ditt företag inför Black Friday

Är ni redo inför den årliga Black Friday helgen? Vill ni egenföretagare maximera och öka upp er försäljning under Black Friday? Då är det högtid att börja rusta upp och förbereda inför fredagen den 26 november! Det är nämligen då som den populära amerikanska högtiden Black Friday tar plats. Under den senaste tiden så har även Black Friday helgen blivit ett stort event inom handel i Sverige och resten av Europa.
Läs mer
Företagslån med EU-stöd - vad är det egentligen?

Företagslån med EU-stöd - vad är det egentligen?

Syftet med företagslån med EU-stöd är att göra det lättare för små och medelstora företag att kunna få lån och således kunna vara verksamma och expandera. Den här finanseringen med EU-stöd är avsett för företagare som önskar låna upp till 500 000 kronor, självklart är det möjligt att ansökan om högre belopp och använda sig av vanligt företagslån. KOMPAR erbjuder företagsfinansering på upp till 7 miljoner kronor.
Läs mer
Kreditprövning & företagsfinansiering

Kreditprövning & företagsfinansiering

För att ge sin verksamhet möjlighet att nå sin fulla potential kan det krävas att man genomför både nyrekryteringar, marknadsföringskampanjer och övriga investeringar. Då kan ett företagslån var en perfekt lösning. Oavsett till vilken aktör du vänder dig till för ett företagslån så kommer både företaget och du som ägare behöva gå igenom en kreditprövning.
Läs mer
Företagslån till inköp av fordon

Företagslån till inköp av fordon

Driver du ett företag inom transportbranschen, funderar du på att köpa en ny taxibil eller fordon som ska användas inom till exempel färdtjänst? Planerar du på att öppna upp ett taxibolag eller ett företag som erbjuder olika transporttjänster? Eller har du ett byggföretag som håller på att utöka sina tjänster och behöver ett nytt fordon? Då vet du säkerligen att det är en hel del som man bör tänka på och det lönar sig att vara väl förberedd.
Läs mer
Vad är Crowdfunding för något?

Vad är Crowdfunding för något?

Under de senaste åren har Crowdfunding, en finansieringsform som även kallas gräsrotsfinansiering, massfinansiering eller folkinsamling blivit allt mer populär i Sverige och resten av Europa. Det är ett intressant och innovativt sätt för både entreprenörer som vill utveckla affärsplaner men även företag som är sugna på att investera i nya projekt, produkter, företag eller tjänster.
Läs mer
Finansiera köp av företagsbil

Finansiera köp av företagsbil

Transport och resor är väldigt ofta något självklart inom de flesta branscher och företagande i allmänhet. Behovet av att ha en firmabil olika beroende på typ av verksamhet. Driver du ett transportföretag så är firmabilen kärnpunkten i just din typ av verksamhet. Däremot kan det vara så att mindre företag endast behöver en firmabil i samband med vissa konkreta situationer. Det finns även ett stort antal företag vars anställda behöver och måste använda sig av en firmabil dagligen. Hur ska då bolaget finansiera bilköpet? Bör man köpa med kontanta medel, ta lån eller leasa? I den här artikeln kommer vi ta upp ett par olika finansieringsmöjligheter för köp av företagsbil.
Läs mer
Enkla företagslån - för alla företag

Enkla företagslån - för alla företag

KOMPAR är en jämförelsetjänst som specialiserar sig på att bistå med de bästa erbjudandena när det kommer till företagslån som finns tillgängliga på den svenska kreditmarknaden. Företagare ligger oss varmt om hjärtat, därför är vi väl medvetna om att de flesta företag når en sådan punkt under sina karriärer där ett kapitaltillskott behövs. Du som företagare kanske känner att det är dags att investera i nya maskiner, anställa nytt team av personal. Eller så kanske du precis har startat upp ett företag och behöver kapital för att komma igång? Det som är viktigt för både oss och våra kunder är att en låntagning sker snabbt, enkelt och utan onödiga procedurer.
Läs mer
Vad är ett Peer 2 Peer-lån?

Vad är ett Peer 2 Peer-lån?

Ibland kan kreditmarknaden kännas som en djungel, i samband med att samhället blir allt mer digitalt kommer det även fram nya lösningar och produkter. Något som har blivit allt mer populärt inom de senaste 20 åren är den så kallade delningsekonomin eller sharing economy som det heter på engelska. Just Peer 2 Peer-lån, som vi kommer att bekanta oss med i det här inlägget är en extremt snabbväxande bransch inom delningsekonomi. Peer 2 Peer-lån förkortas med P2P och står för "person till person". Lånemodellen tillhandahåller ett annat sätt att låna pengar men också att investera pengar, det som är värt att nämna att P2P inte är en del av banksystemet.
Läs mer
Företagsförsäkring- behöver jag det?

Företagsförsäkring- behöver jag det?

När man är en egenföretagare kan det vara värt att fundera över att skaffa en företagsförsäkring. En sådan försäkring är ett skydd och en säkerhet vid plötsliga och oväntade problem som kan uppstå i varje verksamhet. Både små och stora företag i alla former; enskild firma, aktiebolag med en eller två anställda och handelsbolag bör ha en försäkring som innebär försäkringsskydd.
Läs mer
Affärslån för både nya och etablerade företag

Affärslån för både nya och etablerade företag

Många företag, om inte alla når ett skede under deras verksamhet där de har ett behov för extra kapital. Det kan finnas en stor mängd anledningar till att man behöver finansiering från yttre källor. Man kanske måste investera i ny utrustning, anställa personal, erbjuda nya tjänster eller så har man fått en unik tillväxtschans där man måste agera snabbt. Finansiering för företag kan ibland behövas för att komma ut ur en tillfällig ekonomisk svacka eller lösa likvida problem under en sämre tidsperiod. Har man nyligen börjat sin väg som ett nystartat företag behöver man säkerligen uppstartskapital för att få fart på sina affärsplaner.
Läs mer
Uppstartslån - låna pengar till din startup

Uppstartslån - låna pengar till din startup

Kapital är väsentligt för att så snabbt som möjligt kunna komma igång med sina affärsplaner. Många startups har som målsättning att växa på ett så snabbt och kostnadseffektivt sätt som möjligt. Befinner sig din startup i startgroparna kan det vara värt att överväga ett uppstartslån. I det här inlägget tänkte vi berätta lite mer om just företagslån för uppstart avsedda för startups och annan viktig information om finansiering för startups.
Läs mer
Företagslån för företagsköp

Företagslån för företagsköp

Att köpa ett företag som redan är etablerat på marknaden är ett annat sätt som gör att du börjar ditt äventyr som egenföretagare. Det finns även många företag som väljer att köpa ett annat företag för att växa eller göra en lönsam investering. En smart och smidig tillväxtstrategi kan vara att köpa ett företag med en kundbas som redan finns, istället för att starta upp ett företag och komma igång på en fullkomligt ny marknad. Det kan vara värt att fundera över uppköp av företag som är välskötta och som genomgår ett generationsskifte. En väsentlig faktor vid uppköp av ett företag är finansiering. Ett populärt alternativ är att man som företagare lånar pengar till företagsköp. Vad innebär ett företagsköp egentligen? Ett företagsköp kallas även med andra ord för företagsförvärv, det betyder att ett företag köps av ett utomstående företag, juridisk eller fysisk person. 
Läs mer
FAQ om COVID-19 krisen och företagsfinansiering

FAQ om COVID-19 krisen och företagsfinansiering

Vi fortsätter vår artikelserie kring coronavirus COVID 19 krisen och hur den påverkar oss företagare. Det är oerhört viktigt för oss att våra kunder fortsätter med sina verksamheter. Det är många som hör av sig till oss med olika frågor och funderingar kring företagslån, finansiering och regeringens stödpaket för företag under coronavirus krisen. Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna och aktuell information.
Läs mer
Restaurangfinansiering - företagslån för restaurangbranschen

Restaurangfinansiering - företagslån för restaurangbranschen

Funderar du på att öppna en egen restaurang, har du kanske alltid drömt om att öppna ett eget cafe? Eller har du redan en krog, fik, gatukök som du kanske vill få lite mer fart på? Du är inte ensam, det är många som har sådana drömmar om just en egen restaurang! Att driva en egen restaurang vare sig det är en kvarterskrog, större restaurang eller ett mindre fik kan vara rätt tufft. Speciellt när man är nyetablerad på marknaden. Man måste tänka på att hålla reda på personal, schema hantering av löner, leverantörer, mat, meny, varor, effektiv marknadsföring och reklam. Det är många bollar i luften som man ska hålla reda på.
Läs mer
Kort sammanställning om statens coronavirus (COVID-19) stödpaket för företag

Kort sammanställning om statens coronavirus (COVID-19) stödpaket för företag

Coronavirus utbrottet i världen påverkar vår vardag på alla möjliga plan både personligt och karriärmässigt. Både stora och små företag blir ekonomiskt lidande och många verksamheter fruktar för förödande konsekvenser. Småföretagare är som mest sårbara i samband med kriser där finansvärlden får sig en så kallad smäll av oberoende faktorer och händelser. Många företag känner av problem i samband med kassaflöde och får kreditsvårigheter.
Läs mer
Vilka krav ställs av våra långivare för att ditt företag ska låna pengar?

Vilka krav ställs av våra långivare för att ditt företag ska låna pengar?

Vi är alla medvetna om att vi just nu går igenom en svår och ansträngande situation på grund av utbrottet av coronaviruset (COVID-19). Många branscher och små och medelstora företag har en svårare tid framför sig. Vi är väl medvetna om att den här situationen är minst sagt tuff och mycket stressig för oss egenföretagare. Eftersom våra kunders företag är vår allra största prioritet, vill vi hjälpa till genom att ge ett par korta men mycket konkreta råd gällande krav som våra låntagare har för låntagning.
Läs mer
Stöd för företag under Coronavirus covid-19 krisen - miniguide

Stöd för företag under Coronavirus covid-19 krisen - miniguide

Tyvärr så har spridningen av Coronaviruset i Sverige och resten av världen börjat sätta sina spår och ha en inverkan på små och medelstora och även stora företag. Oron för smittrisk gör att människor blir mer medvetna om vilka risker och konsekvenser en pandemi kan leda till i vardagen. I pressen hör vi om stora bolag som alarmerar om vinst förluster, även kraftiga börsras i Sverige och världen observeras. I den här artikeln kommer vi på KOMPAR att ge allmänna råd för egenföretagare om förebyggande finansiella åtgärder under coronavirus utbrottet och information om stöd från regeringen och statliga myndigheter.
Läs mer
Få ditt företag att växa - investeringslån

Få ditt företag att växa - investeringslån

Du vill väl att ditt företag ska växa och utvecklas på bästa möjliga sätt? Som egenföretagare tänker man ständigt på hur man kan få sitt företag att växa och ibland måste man till exempel agera snabbt för att inte missa intressanta tillväxtmöjligheter. Extra kapital för att göra investeringar är oftast avgörande för att expandera sin verksamhet eller ibland för att överleva svårare finansiella perioder.
Läs mer
Företagslån utan UC

Företagslån utan UC

Små och medelstora företag blir allt fler på den svenska marknaden och under år 2019 beräknar man att det finns ca 1150 014 företag i Sverige. Antalet företag som startats ökar från varje år och är en enorm viktig drivkraft i det svenska näringslivet. 4 av 5 nya jobb skapas av små och medelstora företag. Ju fler företag som etableras desto större och varierande behov observeras för extern finansiering. Alla bolag har olika slags förutsättningar, erfarenheter, finansiell historia samt branschspecifika krav och behov. Extern finansiering i form av företagslån kan behövas till allt från inköp av varor, säsongsvariationer, expansion, marknadsföring eller för att hantera tillfällig likviditetsbrist. Egenföretagare kan på grund av olika skäl eller livssituationer behöva ta företagslån till väldigt specifika och personligt anpassade villkor. Som egenföretagare kan det vara värdefullt att känna till olika möjligheter för låntagning och vad man bör tänka på när man letar efter finansiering till sin verksamhet.
Läs mer
Företagslån utan säkerhet

Företagslån utan säkerhet

När man letar efter ett företagslån för att starta ett nytt företag eller bygga ut sin verksamhet, jämför man som egenföretagare oftast låneerbjudanden baserade på olika kriterier. Ett av dessa kriterier som är oerhört viktigt är huruvida en säkerhet krävs för lånet. Men lån utan sådana krav blir allt mer populära och eftertraktade bland företagare, det finns allt fler aktörer på marknaden som erbjuder konkurrenskraftiga företagslån utan säkerhet. I den här artikeln går vi igenom de viktigaste detaljerna som varje företagare bör vara medveten om gällande lån utan säkerhet.
Läs mer
Företagslån för småföretagare

Företagslån för småföretagare

Att driva eller starta sitt eget företag och förvandla sin affärside till handling är något som en hel del personer drömmer om idag. Friheten med att driva eget och att vara sin egen chef är något som lockar många. En annan anledning kan också vara att man vill utveckla en affärsverksamhet som man verkligen brinner för eller testa en ny arbetsform som skiljer sig från att vara anställd. Visste du att egenföretagare faktiskt är Sveriges vanligaste yrke. Enligt Tillväxtverket finns det 1,2 miljoner företag i Sverige, cirka 96% är småföretag som har mindre än 10 anställda och endast 0,1 % företag har mer än 250 anställda. Fyra av fem nya jobb skapas i små och medelstora företag, därför kan man enkelt konstatera att företagandet i Sverige består nästan enbart av små och medelstora företag.
Läs mer
Låna pengar till Aktiebolag

Låna pengar till Aktiebolag

Har du ett aktiebolag och är på jakt efter att hitta ett företagslån? Då har du hittat rätt, på Kompar är det enkelt att ansöka om ett företagslån för ditt aktiebolag när du kanske behöver utöka kassan temporärt. Här kan du bekanta dig med information kring företagslån till aktiebolag.
Läs mer
Företagslån med betalningsanmärkning

Företagslån med betalningsanmärkning

Att ansöka om ett företagslån kan visa sig vara en frustrerande process, speciellt för företagsägare av nystartade företag som har en eller flera betalanmärkningar. När företaget ansöker om ett företagslån, görs en exakt helhetsbedömning av företagets tidigare resultat och historia. I fall det har gjorts många kreditupplysningar eller det finns några betalningsanmärkningar kan det påverka låntagarens kreditvärde och minska chansen för att få lån från banker eller andra långivare. Det är dock inte omöjligt att ta ett lån med en betalanmärkning. I den här artikeln får du lära dig mer om betalningsanmärkningar och hur de kan påverka din kreditvärdighet.
Läs mer
Vad är räntan för företagslån?

Vad är räntan för företagslån?

Företagslån är mycket viktiga när det gäller finansiering av alla företag i Sverige. Ett företagslån kan användas på många sätt. Numera finns det många finansiella långivare som har företagslån i sina erbjudanden. Men vad är det som verkligen skiljer dem åt på marknaden? I de allra flesta fallen är räntan den viktigaste faktorn. Men vad är ränta för något egentligen? Vilken faktor har störst betydelse för nivån på räntan när det gäller företagslån? Nedan besvarar vi bland annat dessa frågorna.
Läs mer
Företagslåns totala kostnader

Företagslåns totala kostnader

Det finns flera anledningar till att man kan behöva ta ett företagslån och börjar att leta efter olika lösningar för finansering. En vanlig anledning kan vara att man precis har startat sitt företag och behöver täcka upp startkostnader. I många fall kan också vara så att ett redan etablerat företag ska expandera och behöver satsa på nya investeringar och inköp. Ett företagslån kan till exempel hjälpa företaget kan köpa in lokaler, uppdatera programvara, köpa arbetsredskap eller liknande. Det är dock viktigt att komma ihåg att det oftast tillkommer en del avgifter när man lånar pengar. En av de här avgifterna är ränta och den kan vara hög eller låg beroende på själva lånet.
Läs mer
Anställa personal för att skala ut verksamheten

Anställa personal för att skala ut verksamheten

Ett stort och viktigt steg i många företags utveckling är att anställa personal. Anställd personal innebär kostnader i form av tid och pengar och kan ibland därför ses som ett hinder för att ta verksamheten till nästa nivå.
Läs mer
Företagslån för nystartade och startup företag

Företagslån för nystartade och startup företag

Alla företag behöver finansiering för att fungera. Som de flesta känner till, så brukar företag som är i en uppstartsfas ha ett större behov av finansiering än etablerade och större företag. Att få lån till ett nystartat företag kan däremot vara svårt, men det är inte alls omöjligt. I den här artikeln går vi igenom hur nystartade företag i en uppstartsfas kan få företagslån på den svenska marknaden, problematiken kring företagslån för startups samt hur Kompar kan hjälpa startups och nystartade företag att få finansiering.
Läs mer
Vad är företagskredit?

Vad är företagskredit?

Då varje företag kan uppleva motgångar, både när bolaget är nystartat samt när det är mer etablerat, så kan en företagskredit ibland behövas. Behovet för lite extra finansiering kan se olika ut: för att kunna expandera in på nya marknader, anställa mer personal, betala löner, köpa verktyg, utveckla nya teknologier eller för att utöka företagets marknadsföringsbudget.
Läs mer
Sociala avgifter och ditt företag

Sociala avgifter och ditt företag

Det är viktigt för alla entreprenörer att tänka på lagstadgade sociala kostnader, det vill säga sociala avgifter för ens anställda. Sociala avgifter är nämligen en slags avgift eller en försäkringspremie, vilka finansierar socialförsäkringar i samband med anställningar, däribland för din personal.
Läs mer
Dags för företagslån? Här är 5 vanliga fallgropar du bör undvika

Dags för företagslån? Här är 5 vanliga fallgropar du bör undvika

Som företag behöver man ibland ett tillskott av pengar på grund av olika anledningar. Det kan vara så att ditt företag behöver anställa mer personal, nytt kontorsmaterial eller vill investera. Oavsett målsättning med lånet medföljer det alltid en viss risk då man lånar pengar. Idag ska vi gå över 5 vanliga fallgropar att undvika för att ditt låntagande skall bli så lyckat som möjligt.
Läs mer
Svårt men inte omöjligt att säkra företagsfinansiering

Svårt men inte omöjligt att säkra företagsfinansiering

De flesta nystartade företag behöver flera år med tillväxt innan de börjar bli lönsamma. Detta är någonting du som företagare behöver vara förberedd på. Redan i ett tidigt skede, innan du börjar sälja företagets produkter eller tjänster, behöver du kapital för att kunna starta företaget. Och även om ditt företag inte skulle vara en nykomling på marknaden kommer pengar krävas för att skala upp verksamheten.
Läs mer
Kostnader för ett företagslån

Kostnader för ett företagslån

Som en egenföretagare känner du säkert till de flesta kostnaderna i ditt företag (eller så borde du känna till dem). Att ha fullständig koll på kostnaderna underlättar en hel del när bolagets ekonomiska skick behövs förbättras samt när man ska ta de nödvändiga stegen för att nå lönsamhet. På en företagares resa att uppnå lönsamhet är det väldigt vanligt att man tar ett företagslån för att finansiera sin tillväxt.
Läs mer
Hur man förvandlar affärsidéer till handling

Hur man förvandlar affärsidéer till handling

Alla har åtminstone en lysande idé om hur man kan tjäna pengar. Tyvärr förblir det för de flesta endast en idé. Men det finns vissa människor som förvandlar sina idéer eller drömmar till verklighet eftersom de verkligen vill uppnå det de längtar efter. Dessa människor har en typ av attityd som definitivt hjälper dem att få vad de vill. Här kan du läsa några tips om hur man blir en person som alltid kan förvandla idéer till verklighet. Förvandla dina drömmar till verklighet - det är möjligt!
Läs mer
Saker att tänka på innan du köper verktyg & utrustning

Saker att tänka på innan du köper verktyg & utrustning

Utrustning är en absolut väsentlig del för många företag för att de ska kunna utföra sina arbetsuppgifter. Oavsett vilken typ av företag du driver, så behöver du någon form av utrustning eller verktyg. Typerna av utrustning varierar däremot mycket, de allra vanligaste är datorer, skrivbord, verktyg, arbetskläder, etc. Ibland gör dock egenföretagare misstag när de köper in ny utrustning. Nedan i den här artiklen kan du läsa om några av de vanligaste misstagen och hur du kan undvika dem.
Läs mer
Skillnaden mellan företagslån med och utan säkerhet

Skillnaden mellan företagslån med och utan säkerhet

Det finns många sätt att få finansiering för ditt företag, en möjlighet är att ta ett företagslån. Ett sådant kan användas för att driva ditt företag framåt och för ett flertal konkreta syften som till exempel inköp av utrustning, lager och oväntade utgifter. Det finns olika typer av företagslån när det gäller former av säkerheter som långivarna behöver. Här i artikeln nedan kommer vi att titta närmare på skillnaderna mellan företagslån med säkerhet och utan säkerhet.
Läs mer
Hur får man startup finansiering?

Hur får man startup finansiering?

Har du en innovativ idé som kan ge dig miljontals kronor och är motiverad och modig nog att sätta igång? Bra! Men kom ihåg att du måste vara pragmatisk. Är det än så länge bara ett koncept med en enorm mängd arbete som måste göras innan man kan hoppas på någon vinst och framgång? Finansiering för ditt startup-företag är förmodligen det första du behöver.
Läs mer
Hur blir man en framgångsrik företagare?

Hur blir man en framgångsrik företagare?

Har du alltid drömt om att leda ett stort företag sedan barnsben? Kanske är det omständigheter som har gjort att du blivit entreprenör? Eller är det dina föräldrars företag? Det spelar egentligen ingen roll vad anledningen är. Nu går du din egen väg och vill självklart att det ska bli så lyckat och bra som möjligt. Vi är här för att hjälpa dig nå dina mål. Nedan i denna artikel finns det tips på hur man kan sköta ett företag, oavsett om du är en återförsäljare, transportföretag eller verksam inom någon annan bransch.
Läs mer
Hur tar man ett entreprenör lån?

Hur tar man ett entreprenör lån?

Man kan tro att ett entreprenör lån eller en kredit bara är en fråga om hur mycket pengar man kan få. Det är det inte. Varje klok entreprenör vet att låna pengar är något mer och det är bara för ansvariga personer (som du, för att du läser det). Här, i denna artikel, vill vi informera dig om vilka saker du måste bry dig om och var du kan uppmärksamma för att göra det bästa beslutet för att få rätt entreprenör lån. Vi hoppas att det kommer att vara användbart för dig!
Läs mer
Information om krav och kriterier för företagslån

Information om krav och kriterier för företagslån

Vi alla vet att det har blivit lättare för företag att få finansiering, det finns heöt klart fler möjligheter än endast de som ges av storbankerna. Däremot kräver det viss grundläggande kunskap och ett par allmänna krav som gäller . Dessa krav är skapade för att banker, finansbolag och företagare ska spara tid och minska risken. Om du planerar att ta ett företagslån för första gången kan det vara värt att läsa igenom det här inlägget om grundläggande lånekrav. Låt oss ta en titt på de väsentligaste bitarna.
Läs mer
Hur kan internet förändra din affärsverksamhet?

Hur kan internet förändra din affärsverksamhet?

Internet har vuxit och utvecklats enormt under de senaste 20 åren och det har påverkat människan och hela samhället på olika plan. IT, digitalisering och internet har gett oss företagare enorma möjligheter. Tack vare internet har företagare tillgång till hela världen, samtliga gränser försvinner. Det är värt att känna till och ta till vara alla fantastiska möjligheter som ges genom internet.
Läs mer
Vad du bör undvika när du driver eget företag

Vad du bör undvika när du driver eget företag

Att äga och driva sitt eget företag är något som allt fler personer drömmer om idag. Friheten är något som lockar många, du är din egen chef, förverkligar dina drömmar och jobbar mot att uppnå dina och ditt företags mål. Men om sanningen ska fram så är entreprenörskapet inte enbart en dans på rosor, utan kräver mycket hårt arbete, övertid och främst engagemang. Egenföretagare behöver ofta bygga upp sina erfarenheter genom att prova sig fram, göra egna misstag eller ta mindre genomtänkta beslut. I den här artikeln vill vi dela med av oss av några bra råd som kan hjälpa dig som företagare att undvika att hamna i finansiella fällor. Detta bör du tänka på att inte göra när du driver eget:
Läs mer
Hur viktig är en hög kreditvärdighet för ditt företag?

Hur viktig är en hög kreditvärdighet för ditt företag?

‍Att driva ett företag är inte alltid en dans på rosor, men när det väl går bra så kommer du säkerligen säga att allt hård jobb var lönsamt. För att kunna nå dina mål och förverkliga dina affärsplaner måste man ibland agera snabbt, utnyttja tillväxtmöjligheter och chanser. Samtidigt som det är viktigt att man sköter sitt bolag på ett ansvarsfullt sätt speciellt när det gäller finanser.
Läs mer
Slösa inte mer tid och få ett snabbt företagslån!

Slösa inte mer tid och få ett snabbt företagslån!

“Tid är pengar” är ett ordspråk som många företagare i affärsvärlden känner till mycket väl. Varje minut räknas när du driver ditt eget företag. Därför är det viktigt att ha tidsaspekten i åtanke när du överväger finansieringsalternativ och kortfristiga lån för att hjälpa ditt företag när det finns behov av finansiering - till exempel för inköp av varulager, ny utrustning, utbetalning av löner till anställda eller andra ändamål.
Läs mer
Möt KOMPARs samarbetspartners

Möt KOMPARs samarbetspartners

Kompar jobbar endast med seriösa långivare av företagslån. Vårt nätverk av samarbetspartners växer ständigt så att vi kan ge dig de bästa villkoren på företagslån, och så att ditt företag kan fortsätta växa. I det här inlägget kan du läsa mer om tre av våra partners, deras bakgrund och de lån som du kan få från dem. Läs mer här!
Läs mer
Hitta det bästa företagslånet

Hitta det bästa företagslånet

Vad utmärker ett bra företagslån? Alla företag som funderar på att söka efter externa finansieringsmöjligheter vill hitta den bästa finansieringen som finns på marknaden. Varje företags verksamhet är unik, men olika organisationer och företag kan ändå ha likartade behov när det kommer till extern finansiering. Behoven tenderar att vara baserade på ett företags finansiella situation och förutsättning. Det är välkänt att ett av de mest effektiva sätten för att få finansiering för företag är att ta ett företagslån. Men det finns många möjligheter att välja det bästa alternativet för ditt företags nuvarande situation eller behov. I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på hur du kan hitta bäst företagslån för ditt företag och andra finansieringsalternativ för små och medelstora företag.
Läs mer
KOMPARs mission och mål

KOMPARs mission och mål

Lär känna KOMPAR - ett företag som kommer att ändra förutsättningarna för finansiering av små och medelstora företag. Här kan du läsa mer om vad vi gör och vad vår målsättning är.
Läs mer
138an Group AB ©2022