Enkla företagslån - för alla företag

När du ansöker om ett enkelt företagslån via KOMPAR behöver du inte springa runt och boka tid hos olika banker. Det tar bara några minuter och 1 kreditprövning. Hur kan vi hjälpa dig?!

Enkla företagslån
 • Agnes Sitarz
  Agnes Sitarz
 • 4
  minuters läsning
 • Senaste uppdatering:
  February 10, 2023

I artikeln kan du läsa om

 • check
  Vad utgör ett enkelt företagslån?
 • check
  Förenkla ansökningsprocessen
 • check

Varför Kompar?

 • check
  Jämför över 20 olika långivare
 • check
  Personlig rådgiving
 • check
  Enkel ansökan med svar inom 24h!
Ansök nu

Vi vet av egen erfarenhet att det tyvärr inte alltid är så enkelt att få företagslån med rättvisa och lönsamma villkor som ett litet eller medelstort företag. Dessutom har vi haft ett minst sagt tufft år på grund av den rådande pandemin som har drabbat hela samhället i både Sverige och hela världen.

Många storbanker och långivare kräver väldigt ofta att företaget ifråga ska ha varit verksamt under en bestämd tidsperiod. Många ställer dessutom ofta särskilda omsättningskrav för företag som vill ansöka om företagslån. Ovanstående krav ställs för att långivare ska kunna bedöma låntagarens återbetalningsförmåga på ett effektivt sätt. Men det behöver absolut inte vara jobbigt eller tidskrävande att ansöka om företagslån. Genom KOMPAR blir det helt klart enklare, du slipper nämligen att springa runt och boka möten på olika banker. 

Vad kännetecknar ett enkelt företagslån?

KOMPAR gör det definitivt enklare och snabbare för företag och bolag att erhålla rätt företagsfinansiering. Vi är dock inte själva ett finansieringsbolag, utan samarbetar med ett brett nätverk av långivare och banker. Detta gör vi just för att du som företagare ska kunna nå fram till ett så stort antal låneerbjudanden från våra samarbetspartners som specialiserar sig på olika finansieringslösningar för företag. Det som kännetecknar ett enkelt företagslån är att man som företag endast behöver göra en ansökan om lån på vår digitala plattform, men även om du endast gör en ansökan så når den dock fram till samtliga banker och finansbolag som vi samarbetar med. Dessutom sker bara en kreditupplysning med UC när du ansöker om företagslån via KOMPAR. Visst är det smidigt? Du ansöker och tecknar sedan även låneavtalet bekvämt och enkelt med hjälp av ditt BankID. Själva ansökningsformuläret tar endast ett par minuter att fylla i. Du behöver ej lämna hemmet och springa runt och boka tid på banken för att teckna avtal.

Hur kan man förenkla processen för företagslån ännu mer?

Det finns ett par saker som man faktiskt kan göra för att göra ansökningsprocessen ännu snabbare och enklare. Att till exempel bifoga aktuella balansrapporter och finansiella resultat i låneansökan direkt ökar chanserna att få fler bud från våra långivare. Dessutom kommer det vara erbjudanden som är skräddarsydda till dina finansiella förutsättningar. Balansrapporter är viktiga eftersom siffrorna från årsredovisningen som finns tillgängliga kan vara från en längre tid tillbaka. Långivarna som vi samarbetar med är intresserade av din nuvarande ekonomiska situation. 

Det är också viktigt att förklara på ett noggrant sätt anledning till varför ditt företag behöver ta ett företagslån det vill säga en förklaring av syfte för lånet. Beskriv gärna lite mer detaljerat hur pengarna är planerade att användas av ditt företag. Kom ihåg att anpassa lånebeloppet i din låneansökan efter ditt bolags aktuella omsättning. En smidig regel som man bör ha i åtanke är att man vanligtvis får låna lika mycket som företaget omsätter i månaden. Det kan också vara värt att förbereda 1 borgensman, eftersom de flesta av våra långivare ställer det som krav vid låntagning. Dessutom påskyndar det hela låneprocessen och leder till snabbare beslut om lån.

Jämför företagsfinansiering med KOMPAR

Vi vill påminna att vår tjänst är helt kostnadsfri och ger dig en möjlighet att ansöka om ett lån till ditt företag och därefter jämföra olika erbjudanden från mer än 20 olika banker och långivare. Vi samarbetar med banker och finansbolag som lånar ut pengar till svenskregistrerade enskilda firmor, aktiebolag, kommanditbolag och handelsbolag. Våra finansiella rådgivare finns till hands för att besvara dina frågor om företagslån. 


Hur kan vi hjälpa dig?