Finansiera köp av företagsbil

Om du driver ett transportföretag är företagsbilen kärnan i din typ av verksamhet. Det finns ett stort antal företag vars anställda dagligen måste använda en tjänstebil. Hur ska företaget finansiera inköpet av bilen? Ska det köpa med kontanter, ta ett lån eller leasa bilen?

Företagslån bil
 • Agnes Sitarz
  Agnes Sitarz
 • 2
  minuters läsning
 • Senaste uppdatering:
  February 10, 2023

I artikeln kan du läsa om

 • check
  Köp eller leasing av företagsfordon?
 • check
  Våra kunder från transportbranschen
 • check
  Jämför lån för företagsbil

Varför Kompar?

 • check
  Jämför över 20 olika långivare
 • check
  Personlig rådgiving
 • check
  Enkel ansökan med svar inom 24h!
Ansök nu

Transport och resor är väldigt ofta något självklart inom de flesta branscher och företagande i allmänhet. Behovet av att ha en firmabil olika beroende på typ av verksamhet. Driver du ett transportföretag så är firmabilen kärnpunkten i just din typ av verksamhet. Däremot kan det vara så att mindre företag endast behöver en firmabil i samband med vissa konkreta situationer. Det finns även ett stort antal företag vars anställda behöver och måste använda sig av en firmabil dagligen. Hur ska då bolaget finansiera bilköpet? Bör man köpa med kontanta medel, ta lån eller leasa? I den här artikeln kommer vi ta upp ett par olika finansieringsmöjligheter för köp av företagsbil.

Köp eller leasing av företagsfordon?

Vad är bäst att köpa eller leasa ett företagsfordon - många företagare ställer sig den frågan. Drömscenariot är ju självklart att ha tillräckligt med kontanter för att köpa en sprillans ny företagsbil. En nackdel kan dock vara att företaget binder upp likvida medel i köpet av företagsbilen istället för att använda det för något annat. En annan populär finansieringsform som används av mindre företag är leasing av företagsbilar. Fördelen med leasing är att du som företagare kanske har råd men en dyrare och modernare bil eftersom du får en månadskostnad i form av en hyra. Nackdelen är att företaget inte är ägaren till firmabilen utan leasingföretaget. 

Våra kunder och företagslån för fordon

Att låna pengar till en bil som ska nyttjas inom företagets verksamhet, fungerar i princip på liknande sätt som om du skulle köpa en bil privat. Skillnaden är att firmabilar inte alltid kan användas som en säkerhet i samband med köp.Tyvärr brukar det ofta vara tuffare för småföretag att få ett billån än vad det är för större och etablerade bolag, dessutom krävs en borgen i de flesta fall. Därför söker många företagare företagslån utan säkerhet, som i sin tur kan leda till att räntan och villkoren inte är lika förmånliga som om bilen betraktats som säkerhet. Många av våra kunder bedriver transport- och logistikverksamheter, det kan till exempel vara olika transportföretag eller åkerier. Behovet av olika sorters fordon är därför varierande. Företagen behöver ofta låna pengar till en ny lastbil, transportfordon, skåpbil eller taxibil, beroende på bransch och kundgrupp. Ett företagslån genom KOMPAR kan till exempel användas som handpenning tillsammans med finansiering från en återförsäljare. 

Jämför lån för företagsbil med Kompar

Det är en del saker som är värda att tänka på när man ska låna pengar till företagsbil. Ta absolut inte första bästa erbjudande utan kolla gärna vilka andra alternativ som finns på marknaden när du börjar söka efter företagslån för fordon. Har du redan bestämt dig för ett företagslån? Att leta efter ett finansiering för företagsbilen behöver inte alls vara så tidskrävande och jobbigt. Ett alternativ som redan är mycket populärt, är att leta efter företagslån till företagsbil på nätet. Det är definitivt bekvämare än att gå runt till flera banker och boka möten med bankmän. KOMPAR erbjuder en kostnadsfri jämförelsetjänst med en online plattform där du enkelt kan jämföra olika erbjudanden på företagslån och villkor från över 20 banker och långivare för både nya och begagnade företagsfordon. En stor fördel är att ett sådan tjänst gör att du sparar tid, det tar nämligen endast ett par minuter att fylla i en enkel och användarvänlig låneansökan. Efter bara 24 timmar har du tillgång till dina låneerbjudanden från samtliga långivare. Du kan enkelt och bekvämt jämföra buden direkt på din mobil eller surfplatta. KOMPAR har redan hjälpt ett stort antal transport och logistikföretag att få ett företagslån, dessutom jobbar vi ständigt på att utöka utbudet av våra långivare och partners. Behöver du stöd eller har du frågor kring företagslån till företagsbil är du välkommen att kontakta oss.

Hur kan vi hjälpa dig?