Uppstartslån - låna pengar till din startup

Kapital är viktigt för att få igång dina affärsplaner så snabbt som möjligt. Många nystartade företag strävar efter att växa så snabbt och kostnadseffektivt som möjligt. Hur kan du hitta uppstartslån?

Uppstartslån
 • Agnes Sitarz
  Agnes Sitarz
 • 2
  minuters läsning
 • Senaste uppdatering:
  August 19, 2022

I artikeln kan du läsa om

 • check
  Uppstartslån? Vem kan ansöka?
 • check
  Jämför uppstartslån med KOMPAR
 • check

Varför Kompar?

 • check
  Jämför över 20 olika långivare
 • check
  Personlig rådgiving
 • check
  Enkel ansökan med svar inom 24h!
Ansök nu

Kapital är väsentligt för att så snabbt som möjligt kunna komma igång med sina affärsplaner. Många startups har som målsättning att växa på ett så snabbt och kostnadseffektivt sätt som möjligt. Befinner sig din startup i startgroparna kan det vara värt att överväga ett uppstartslån. I det här inlägget tänkte vi berätta lite mer om just företagslån för uppstart avsedda för startups och annan viktig information om finansiering för startups.

Vad är ett uppstartslån?

Ibland behöver man som nytt företag en extra hjälpande hand för att komma igång i uppstartsfasen. I sådana situationer kan ett företagslån vara en gynnsam lösning. Ett uppstartslån är en form av företagslån som är avsett att användas för att kunna sätta igång med sin företagsverksamhet. Begreppet används även i många sammanhang som ett samlingsnamn på olika krediter och lån för nystartade företag. Det är alltså ett företagslån som är speciellt framtaget för mindre nystartade företag och startups. På den svenska lånemarknaden finns det långivare som erbjuder så kallande startup-lån. Dessa är finansierade med hjälp av den Europeiska Investeringsfonden. Den vanligaste och mest kända bland dessa långivarna är ALMI - en statligt ägd aktör som hjälper startups och småbolag i Sverige.

Vem kan ansöka om uppstartslån?

För att ditt företag ska kunna ansöka om finansering behöver du ha en realistisk och genomtänkt affärsplan. Det är värt att noggrant gå igenom företagets affärsidé, marknadsförutsättningar och budget. Alla nystartade företag i Sverige kan lämna en ansöka om ett uppstartslån. Det finns dock några krav som man bör ha i åtanke:

 • Du måste ha ett registrerat aktiebolag, handelsbolag, enskild firma eller kommanditbolag.
 • Ditt företag får inte ha fler än 9 anställda eller en omsättning som överstiger 20 miljoner kronor.
 • Det rekommenderas att du ansöker om ett uppstartslån innan företagets första bokslut.
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar sedan förr.

Jämför erbjudanden för uppstartslån med KOMPAR

Att leta efter ett finansering som nyföretagare behöver inte alls vara så tidskrävande och jobbigt som det kan verka ibland. Ett alternativ som redan är mycket populärt i vårt samhälle som blir alltmer digitalt, är att leta efter uppstartslån eller lån för nystartade företag online. Det är definitivt bekvämare än att gå runt till flera banker och boka möten med bankmän.

KOMPAR erbjuder en kostnadsfri jämförelsetjänst med en innovativ online plattform där du enkelt och bekvämt kan jämföra olika erbjudande på uppstartslån och villkor från över 20 banker och långivare. En stor fördel är att ett sådant alternativ gör att du sparar tid, det tar nämligen endast tar ett par minuter att fylla i en låneansökan. Efter bara 24 timmar har du redan tillgång till dina låneerbjudanden från samtliga långivare. Sedan återstår det endast att i lugn och ro se över och jämföra de olika erbjudanden som våra långivare har föreslagit. Kompar har redan hjälpt över 1000 olika företag från olika branscher att få ett företagslån, dessutom jobbar vi ständigt på att utöka utbudet av våra långivare och partners.

Hur kan vi hjälpa dig?