Approva

Approva kallar sig själva som den nya generationens finansbolag, de satsar på kreativitet och innovation inom kreditmarknaden. Finansbolaget utgår från individuell prissättning vid bedömning om kostnader för företagslån. Grundarna bakom Approva har som målsättning att hjälpa små och medelstora företag att uppnå sina finansiella planer tack vare flexibla och smarta finansieringslösningar. Approva är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Approva

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

 • Snabb hantering och utbetalning samma dag som lånet beviljas

Villkor:

 • Välkomna företag att ansöka lån hos Approva är:
  - Enskilda företag (EF)
  - Aktiebolag (AB)
  - Handelsbolag (HB)
 • Bolaget ska vara registrerad hos svenska bolagsverket
 • Företaget ska kunna påvisa god kreditvärdighet
 • Låntagaren måste vara folkbokförd i Sverige
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten får inneha
 • Företaget måste även ha en F-skattsedel och ett BankID

Mer om Approva

Bolaget erbjuder även företagslån till nystartade företag. En ansökan om ett företagslån hos Approva via KOMPAR är ej bindande. Eftersom en ansökan hos Approva sker digitalt, så är låneprocessen snabb och handläggningstiderna är betydligt kortare. Approva kan bevilja företagslån upp till 300 000 kr och samma belopp betalas varje månad. Utbetalning kan redan ske samma dag som din ansökan skickas in till KOMPAR beroende på vilken bank du har. Återbetalningstiden som erbjuds är mellan 2-32 månader, det är en fast månadskostnad med en fast ränta. Inga andra kostnader eller dolda avgifter tillkommer.

Approva har ett par grundläggande krav för att att man ska kunna ansöka om företagslån. Företaget (aktiebolag, enskild firma eller handelsbolag) som ansöker måste vara registrerat i Sverige och ha en stabil ekonomisk situation, ha en F-skattsedel och Bank ID. Den personen som lämnar en ansökan måste även vara folkbokförd i Sverige.

Approva erbjuder en kreditupplysning som sker utan UC, därför påverkas inte kreditvärdigheten hos den som ansöker om företagslån. Bolaget använder sig istället av kreditupplysningsföretaget Bisnode för att genomföra en sedvanlig kreditupplysning på företaget som ansöker om företagslån.

Kundtjänst och utbetalningar

Utbetalningen sker direkt när lånet blivit godkänd. Beroende på bank kan det påverka när pengarna kommer till företagskontot. Generellt gäller att betalningen inkommit samma eller nästkommande bankdag.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR  genom att maila
info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Hos Approva kan du som företagare ansöka om företagslån mellan 30 000 upp till 100 000 kr. Löptiden bestämmer du själv.

Approva erbjuder återbetalningstid mellan 2-32 månader. Du får besked samma dag om din låneansökan godkänts.
Återbetalningen består av en fast månadsavgift med en fast ränta. Inga andra kostnader eller avgifter tillkommer.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?