Affärslån för både nya och etablerade företag

Ett affärslån kan ibland behövas för att ta sig ur en tillfällig ekonomisk svacka eller för att lösa likviditetsproblem under en lågkonjunktur. Vill du veta hur? Läs vidare!

Affärslån
 • Agnes Sitarz
  Agnes Sitarz
 • 2
  minuters läsning
 • Senaste uppdatering:
  February 10, 2023

I artikeln kan du läsa om

 • check
  Finansiering med affärslån
 • check
  Om du får avslag från banken
 • check
  Affärslån med KOMPAR

Varför Kompar?

 • check
  Jämför över 20 olika långivare
 • check
  Personlig rådgiving
 • check
  Enkel ansökan med svar inom 24h!
Ansök nu

Många företag, om inte alla når ett skede under deras verksamhet där de har ett behov för extra kapital. Det kan finnas en stor mängd anledningar till att man behöver finansiering från yttre källor. Man kanske måste investera i ny utrustning, anställa personal, erbjuda nya tjänster eller så har man fått en unik tillväxtschans där man måste agera snabbt. Finansiering för företag kan ibland behövas för att komma ut ur en tillfällig ekonomisk svacka eller lösa likvida problem under en sämre tidsperiod. Har man nyligen börjat sin väg som ett nystartat företag behöver man säkerligen uppstartskapital för att få fart på sina affärsplaner.

Finansiering med affärslån

För många företag idag är en extern finansering nödvändig, en lösning kan i sådana fall vara att ta ett affärslån från banken eller andra finansbolag och långivare som finns på den svenska marknaden. När ett företag ansöker om ett affärslån hos banken så görs det en helhetsbedömning där man analyserar din förmåga att betala tillbaka pengarna. 

Vad är det då som banker tittar på när man som företag ansöker om ett affärslån? Det är nämligen ett par faktorer som tas under bedömning under ansökningsprocessen. I första hand tittar de närmare på dig som företagare och din affärsplan, finansiella historia, om det finns andra anställda och såklart bokslut när man redan är ett företag som är etablerat på marknaden. Storbankerna tycker i regel om så små risker som möjligt, vilket kan göra det lite svårare för till exempel nystartade bolag att få ett affärslån. 

Om du får avslag från banken

Det finns absolut ingen anledning att ge upp ifall du skulle få ett avslag på din ansökan om affärslån från någon av storbankerna. Lyckligtvis finns det idag en mängd andra sätt för att som företag få konkurrenskraftiga affärslån. Det finns en hel del långivare på marknaden idag som inriktar sig på just affärslån till mindre företag och de som erbjuder affärslån utan UC och säkerheter. Det bästa är att jämföra affärslån online vilket gör att du sparar enormt mycket tid. En stor fördel är dessutom att endast en UC registreras på företagets som gör en ansökan, men du får låneerbjudanden från olika långivare och banker på marknaden.

 Det är dock alltid värt att få information om varför ditt företag fick ett avslag på sin låneansökan. Finns det till exempel brister du kan åtgärda eller förbättra för att öka dina chanser hos långivaren? Du kanske måste förbättra din affärsplan. Fundera på om det är möjligt för dig att lämna ytterligare säkerheter eller kanske ansöka om ett mindre lånebelopp? Det är alltid värt att jämföra erbjudanden från olika banker, finansbolag och andra långivare. 

Affärslån via KOMPAR

KOMPAR är en innovativ digital tjänst som är helt kostnadsfri och ger dig en möjlighet att ansöka om affärslån och sedan jämföra olika erbjudanden och dess villkor från mer än 20 olika banker och långivare. Du väljer sedan det erbjudande som passar dig och ditt företag bäst på alla plan. 

Samtliga företag som är registrerade i Sverige och verksamma kan fylla i en ansökan om affärslån på datorn, surfplattan eller mobilen. Vi samarbetar med banker och finansbolag som lånar ut pengar till enskilda firmor, aktiebolag, kommanditbolag och handelsbolag. KOMPAR har redan hjälpt mer än 2000 företag från olika branscher att teckna förmånliga affärslån. Våra finansiella rådgivare hjälper dig gärna om du har frågor om affärslån. 

Hur kan vi hjälpa dig?