Få ditt företag att växa - investeringslån

Vill du utveckla ditt företag? Vill du inte gå miste om en möjlighet? Extra kapital för att göra investeringar är oftast avgörande för att ge det en chans. Hur får man det? Vad är viktigt att tänka på? Läs vidare och upptäck det.

investeringslån
 • Agnes Sitarz
  Agnes Sitarz
 • 2
  minuters läsning
 • Senaste uppdatering:
  August 22, 2022

I artikeln kan du läsa om

 • check
  Behov av kapital
 • check
  Investeringslån för ditt företag
 • check
  KOMPAR och investeringslån

Varför Kompar?

 • check
  Jämför över 20 olika långivare
 • check
  Personlig rådgiving
 • check
  Enkel ansökan med svar inom 24h!
Ansök nu

Du vill väl att ditt företag ska växa och utvecklas på bästa möjliga sätt? Som egenföretagare tänker man ständigt på hur man kan få sitt företag att växa och ibland måste man till exempel agera snabbt för att inte missa intressanta tillväxtmöjligheter. Extra kapital för att göra investeringar är oftast avgörande för att expandera sin verksamhet eller ibland för att överleva svårare finansiella perioder.

Kapitalbehov

Alla företagare oavsett bransh och verksamhet vill att deras företag ska vara lönsamt och växa. Men vad är det man egentligen ska göra för att ens företag ska växa? Det finns oändligt många svar på den frågan. Först och främst handlar det om vilket slags företag och vilken bransch man är verksam inom. Det finns vissa branschspecifika krav och behov som man bör ha i åtanke när man tänker på sätt som man kan växa, eller planerar tillväxt. Är man till exempel en snickare som driver eget, så kanske man först måste få fler beställningar på jobb för att sedan kunna anlita fler snickare. Har man precis öppnat upp ett eget café  eller restaurang, då behöver man säkerligen en hel del dyr utrustning samt anställa personal. Däremot som transportföretag så vill man säkerligen investera i nya fordon för att utöka sitt logistik utbud eller kanske tänka på nya lösningar för lagerutrymme. Att satsa på effektiv och innovativ marknadsföring för att nå fram till befintliga och såklart nya kunder är alltid en god ide oavsett vilken bransch man är verksam inom  på bransch man är verksam inom.

Endast dessa få ovanstående exempel visar att det finns ett stort antal kapitalbehov bland små och medelstora företag. 

Investeringslån för ditt företag

Grundtanken bakom investeringslån är att täcka företagets brister på kapital för att de ska kunna växa på ett framgångsrikt sätt. Vilket innebär att företaget ska kunna ha råd att göra vissa nödvändiga investeringar.  Investeringslån kan till exempel användas till: 

 • Inköp av nya maskiner, utrustning och varor
 • Nya fordon
 • Renovering av lokal och kontor
 • Köp eller uthyrning av kontor & lokal
 • Marknadsföring 
 • Anställning av personal 
 • Att ta fram en produkt
 • Och en massa andra anledningar...

Att tänka på innan man tar investeringslån

Det är viktigt att först och främst tänka igenom vad en bra investering egentligen innebär i allmänhet och vad den skulle kunna ge just ditt företag. Man bör analysera vad ens företag kan vinna på att göra en planerad investering, till exempel hur mycket mer man kommer kunna tjäna? Att ha så mycket kunskap som möjligt om investeringen som man planerar att satsa på är något som är värt att ha i åtanke. Det kan vara värt att undersöka i fall andra konkurrerande företag till exempel har gjort en sådan investering som ditt företag funderar på att göra. Och i sådana fall hur det gick för dem, var det en gynnsam investering? 

En annan faktor är långsiktighet, den här faktorn bör utvärderas noga speciellt när det gäller större och dyrare investeringar. Såklart vill man ju att en investering ska vara givande under en längre tidsperiod. Ekonomisk lönsamhet av den planerade investeringen är såklart en av de viktigaste aspekterna som bör analyseras av ett företag. Man kan till exempel göra en investeringskalkyl som kommer hjälper dig att få en överblick i fall en given investering är lönsam eller inte. Det är också ett bra sätt som används om man vill jämföra lönsamhet av flera olika investeringsalternativ. 

KOMPAR och investeringslån

En god nyhet är att det idag finns ett mycket stort utbud och möjligheter gällande finanseringslösningar för egenföretagare. Vårt samhälle är allt mer digitalt därför har utbudet av finanseringsmöjligheter flyttats till online marknanden. Ett alternativ är att leta efter olika investeringsmöjligheter, i detta fall investeringslån på nätet. Det är smidigt och effektivt eftersom du som egenföretagare får en överblick över utbudet och sparar därmed en hel del tid. KOMPAR är en sådan tjänst som gör det möjligt att jämföra olika erbjudanden för investeringslån från långivare på ett och samma ställe. Våra rådgivare hjälper gärna ditt företag oavsett företagsform ifall  du har några som helst frågor eller funderingar kring investeringslån, eller om du vill bolla olika investeringsalternativ eller idéer. Vårt mål är att hjälpa små och medelstora företag att växa och utvecklas.

Hur kan vi hjälpa dig?