Aros kapital

Aros Kapital grundades år 2004, bolaget beskriver sig själva som experter inom företagsfinansiering och riktar sina låneerbjudanden främst till små och medelstora företag. Aros Kapital vill tillhandahålla en långsiktig och effektiv lösning som ska hjälpa företag att utvecklas. Förutom företagslån erbjuder Aros Kapital även Leasing, Factoring (fakturabelåning och fakturaköp), olika inkasso lösningar, juridisk hjälp och sparkonton. ‍ Aros Kapital är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Aros Kapital.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

  • Återbetala lånet i förtid utan extra kostnader
  • Snabb hantering och utbetalning
  • Löptid 60 månader

Villkor:

  • Vanliga säkerheter som accepteras av Aros kapital:
    - Personlig borg
    - Företagsinteckning
    - Pant av fastighet

Mer om Aros kapital

Villkoren för företagslån med Aros Kapital anpassas individuellt efter företagets omständigheter och behov. Därför godkänner bolaget flera typer av säkerheter, t.ex företagsinteckningar, pantbrev i fastigheter och borgen. Inga generella beloppsbegränsningar gäller i allmänhet men Aros Kapital gör en grundligt överblick av riskfaktorerna för lånet.

Aros Kapital erbjuder tre stycken företagslån till sina kunder:

Stora Företagslånet: Det är en företagsfinansiering avsedd för de företag som behöver låna belopp på 1 till 50 miljoner kr med en möjlighet till 20 års amortering.

Företagslån Direkt: Är ett företagslån för de bolag som behöver snabb finansiering på mindre belopp, upp till 1 miljon kr. Bolagsformer som kan ansöka om den här typen av företagslån är enskild firma och aktiebolag, personlig borgen krävs samt minst ett bokslut.

Företagslån Direkt med EU-stöd: En finansieringsform för företag som vill låna belopp på upp till 275 000 kr med EU-stöd. Villkoren för den här typen av lån är mer fördelaktiga med lägre ränta och ett borgensåtagande på endast 20% av lånebeloppet. Bolagsformer som kan ansöka om den här typen av företagslån är aktiebolag med högst 9 heltidsanställda.

Om du bestämmer dig att teckna ett låneavtal med Aros Kapital via KOMPAR betalar du en fast månadsavgift som bestäms enligt storleken på ditt lånebelopp, kreditvärdighet och återbetalningstid. Låntagaren får ofta besked redan samma dag och företagslånet betalas ut till ditt konto inom 24 timmar.

Aros Kapital är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Aros Kapital.

Kundtjänst och utbetalningar

Utbetalningen sker snabbt efter beviljat lån. Generellt är utbetalningen gjord inom 1-2 bankdagar.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR  genom att maila
info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Aros kapital har inga bestämda begränsningar för företagslånets storlek. Allt baseras på en individuell prövning grundat på företagets kreditvärdighet. Generellt kan dock sägas att Aros kapital erbjuder företagslån mellan 30 000 upp till 1 000 000 kr. Löptiden väljer du själv och är mellan 12 - 60 månader.

Säkerheter som är accepterade av Aros kapital är flera. Företagsinteckning och pantbrev i fastigheter är några att nämna.  För att sänka priset på lånet godtas även personlig borgen.

Aros kapital erbjuder ett enkelt och transparent företagslån utan extra kostnader och med en bra ränta. Räntan ligger mellan 7% upp till 24%.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?