Avida

Avida är ett finansbolag på den svenska kreditmarknaden som är verksamt sedan år 1983. Bolaget erbjuder ett brett utbud av finansiella lösningar och tjänster för både privatpersoner och företag i Sverige, Norge och Finland. Avida har sitt huvudkontor i Stockholm samt tre filialer i Oslo och Helsingfors, de har cirka 100 anställda. Avida är riktat till företag som behöver finansiera en växande verksamhet genom enkla, innovativa och moderna lösningar. Avidas mål är att jobba för att skapa nöjda kunder genom kompetenta medarbetare och innovativt tänkande. När du ansöker om företagslån hos Avida genom KOMPAR har du en klar överblick på hela ansökningsprocessen via deras bekväma onlinetjänst.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

  • Väljer själv om rak amortering eller annuitetslån
  • Tydliga omkostnader
  • Löptid upp till 60 månader

Villkor:

  • Verksamhetens bransch spelar ingen roll
  • Företaget ska vara kreditvärdigt
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten får innehas

Mer om Avida

Avida erbjuder finansieringslösningar till företagare i form av företagskredit och factoring. En företagskredit hos vida via KOMPAR är en snabb lösning för att ditt företag ska kunna göra nödvändiga investeringar. Företagsfinansiering i form av företagskredit är ett smidigt sätt för att företagets tillväxtplaner ska träda i kraft.

När ditt företag ansöker om en företagskredit hos Avida kan du ansöka om lån mellan 30 000 upp till 1 000 000 kr. Löptiden kan man välja själv och den brukar vara mellan 12 - 60 månader.  Det är endast aktiebolag som kan ansöka om företagslån hos Avida genom KOMPAR. Ett annat grundläggande villkor är att företagets och din privatekonomi måste vara god och utan skulder.  Avida ställer ej krav på lång ekonomisk historik i samband med en låneansökan utan väljer att fokusera sig på företags framtida potentiella tillväxt. I de fall då Avida är osäkra på ditt företags återbetalningsförmåga kan de kräva en personlig borgensman. En låneansökan bearbetas omgående och efter ett godkänt beslut betalas pengarna ut inom cirka 2 bankdagar till ditt konto. Avida är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Avida.

Kundtjänst och utbetalningar

Avida tar ut en avgift  för administration som genomförs. Kostnader som kan tillkomma är aviseringsavgift (60 kr), inkassokostnad (180), förseningsersättning (450 kr), betalningsföreläggande (380 kr), betalningsföreläggande - utlägg (300 kr) och KFM verkställighet (600 kr).

Utbetalningen sker snabbt efter beviljat lån. Generellt är utbetalningen gjord inom 1-2 bankdagar.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR  genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

När du som företagare ansöker om företagslån hos Avida kan du ansöka om lån mellan 30 000 upp till 1 000 000 kr. Löptiden väljer du själv och är mellan 12 - 60 månader.

Ansökan är snabb och enkel och du som företagare väljer helt själv om lånet ska ha rak amortering eller annuitetslån.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?