Balanzia

År 2016 startades Balanzia som en bifirma till bolaget GCC Capital AB med en målsättning att erbjuda ett större utbud av finansieringsmöjligheter till både företag och konsumenter i Sverige och Finland. Teamet på finansbolaget Balanzia jobbar helhjärtat för att hjälpa företag inom olika branscher och privatpersoner med att få rätt finansiering.Balanzia är för dig som är i behov av rörelsekapital och vill ha ett modernt alternativ till storbankerna. De erbjuder finansiella tjänster med engagerade handläggare, personlig service och en rättvis bedömning.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Mer om Balanzia

Balanzia erbjuder individuell kreditbedömning med företagslån upp till en miljon kronor för företagare. Samtliga företagstyper registrerade i Sverige (enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag och aktiebolag) är välkomna att ansöka om företagslån hos Balanzia via KOMPAR. Inga lösenavgifter tillkommer vid tidigare betalningsmöjlighet och inga dolda avgifter. Balanzia erbjuder en flexibel löptid på 6-60 månader och en ränta mellan 0,70 – 3,50% månatligen.

Ett annat krav vid låntagning är att bolaget som ansöker måste ha funnits i minst sex månader. Krav på minsta omsättning bedöms individuellt av Balanzia. Ett bokslut krävs samt en lämplig kreditvärdighet. Ansökan om företagslån kan endast göras av VD eller annan firmatecknare. Betalningsanmärkningar är inget hinder vid en ansökan, betalningsförmåga bedöms individuellt. Ditt företags ansökan om företagslån hanteras omgående och efter ett beviljat beslut betalas pengarna ut inom 1 till 2 bankdagar till ditt konto.

Balanzia är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Balanzia.

Kundtjänst och utbetalningar

Utbetalningen sker snabbt efter beviljat lån. Generellt är utbetalningen gjord inom 1 - 2 bankdagar. 

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Hos Balanzia kan du som företagare ansöka om företagslån upp till 1 000 000 kr. Löptiden väljer du själv och är mellan 6 - 60 månader. Räntesatsen är mellan 0,7 % till 3,5% månatligen och bestäms individuellt vid varje ansökan.   

Vid ansökan behöver Balanzia tillgång till företagets resultat- och balansräkning samt en kortfattad beskrivning om vad företaget tänkte använda pengarna till.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?