CapitalBox

CapitalBox är ett bolag som ingår i det ledande europeiska finansinstitutet Ferratum Group. Idag har Ferratum Group kontor i över 24 länder och är noterad på Frankfurtbörsen. Själva Capitalbox har i dagsläget kontor i sex olika städer i världen, i Stockholm, Helsingfors, Vilnius, Liverpool, Perth och Köpenhamn. CapitalBox är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos CapitalBox.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

 • Erbjudandet om 2 betalningsfria månader
 • Snabb utbetalning
 • Kräver ingen säkerhet

Villkor:

 • Välkomna företag att ansöka lån hos CapitalBox är:
  - Enskilda företag (EF)
  - Aktiebolag (AB)
  - Handelsbolag (HB)
  - Kommanditbolag (KB)
 • Företaget måste ha bedrivit verksamhet i minst 6 månader
 • Verksamheten ska ha en årsomsättning på 500 000 kr
 • Ägaren ska vara baseras i Sverige
 • Företaget ska ha ett separat företagskonto och BankID

Mer om CapitalBox

CapitalBox värnar om att hjälpa företag att växa. Därför erbjuder CapitalBox företagslån på upp till 2 miljoner med upp till 24 månaders betalningsvillkor. Beslutet om företagslån baseras på kassaflödet, inte bara företagets kreditpoäng. Första återbetalningen sker efter 30 dagar och möjlighet till två betalningsfria månader finns.

Räntan kalkyleras och bestäms i enlighet med företagets kreditvärdighet men ligger i genomsnitt på 2,9% per månad av det lånade beloppet. Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 2,5% av det totala lånebeloppet. Grundkraven för en låneansökning hos CapitalBox är följande: registrerat bolag i Sverige (Enskild firma, Aktiebolag, Handelsbolag eller Kommanditbolag), företaget måste ha varit verksamt i minst 6 månader, ha minst 500.000 kr i årlig omsättning och företagskonto hos en annan svensk bank.

Kundtjänst och utbetalningar

Vanligtvis kommer låneerbjudandet inom en arbetsdag efter att ansökan skickats in. När erbjudandet godkänt av företagaren signeras avtal och pengarna betalas ut.

Generellt gäller att utbetalningen sker samma dag som lånet beviljas. Pengarna bör därför finnas på företagskontot inom två bankdagar.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila
info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Hos CapitalBox kan du som företagare ansöka om företagslån mellan 20 000 kr - 2 000 000 kr. Löptiden väljer du helt själv och finns att få upp till 36 månader.

Räntan avgörs utifrån individuella förutsättningar grundade på kreditupplysningen hos företaget och företrädaren samt kassaflödet i bolaget. God återbetalningsförmåga ger lägre ränta.

CapitalBox kräver ingen säkerhet utan det du som företagare måste uppvisa är en personlig borgen för lånet.

Har du frågor eller funderingar?

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?