DBT

Finansbolaget DBT grundades år 2017 med en målsättning att skapa bättre tillväxtförutsättningar för svenska små och medelstora (SME) företag. DBT arbetar för att få företag att växa genom att underlätta för små och medelstora bolag att hitta rätt finansiering utan långdragna och jobbiga bank processer. Dessutom är DBT den enda privata långivaren på den svenska kreditmarknaden som har fått Europeiska Investeringsfondens stöd inom ramen för InnovFin SME Guarantee Facility. Andra bolag som har erhållit det här stödet från EIF är enbart statligt finansierade aktörer såsom Exportkreditnämnden (EKN), Svensk Exportkredit (SEK), ALMI och Stiftelsen Norrlandsfonden.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

  • Slipp långdragna bankprocesser
  • Lån upp till 30 000 000 kr
  • Löptid upp till 60 månader
  • Snabb utbetalning

Villkor:

  • Välkomna företag att ansöka lån hos DBT är:
    - Aktiebolag (AB)
  • Verksamheten ska ha funnits i mer än 2 år
  • Bolaget ska ha ett positivt kassaflöde

Mer om DBT

DBT erbjuder företagslån mellan 3 till 30 miljoner kr med en effektiv ränta på 5-9% utan övriga avgifter. DBT erbjuder följande finansieringslösningar till företagskunder:

- Förvärvslånet avsett för kunder som vill förvärva en etablerad verksamhet med hjälp av företagsköp. Lånet kan användas för att täcka hela eller en del av köpet.

- Tillväxtlånet är en flexibel och skräddarsydd lösning som riktar sig främst till företagare och entreprenörer som har drivit sina bolag i ett par år och vill expandera.

- Likviditetslånet är ett bra alternativ för företag som önskar en längre återbetalningstid. De lånade pengarna från likviditetslånet kan ägnas till valfritt ändamål, till exempel löpande kostnader eller nödvändiga inköp.

Det är endast svenskregistrerade aktiebolag (AB) som kan ansöka om företagslån hos DBT genom KOMPAR. Ett annat grundläggande villkor är att företaget som ansöker ska ha varit verksamt i mer än 2 år och ha ett stabilt kassaflöde. En låneansökan bearbetas omgående och efter ett godkänt beslut betalas pengarna ut inom cirka 1 bankdag till ditt konto.

Kundtjänst och utbetalningar

Utbetalningen sker snabbt efter beviljat lån. Generellt är utbetalningen gjord inom 1 bankdag.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR  genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

När du som företagare ansöker om företagslån hos DBT kan du ansöka om lån mellan 3 000 000 upp till 30 000 000 kr. Löptiden väljer du själv och är mellan 12 - 60 månader.

DBT erbjuder ett enkelt och transparent företagslån utan extra kostnader och med en bra ränta. Räntan är effektiv och ligger mellan 5% upp till 9%.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?