Finly

Finly (tidigare känd som Qapitala) erbjuder rörlig digital checkkredit till små och medelstora företag med en mycket förmånlig ränta. Som företagare betalar du endast för nyttjat belopp och inga uppläggningskostnader eller limitsavgifter tas ut. Finly gör alltid en bedömning utifrån företagets nuvarande betalningsförmåga när en ansökan om företagslån kommer in.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Ett företag som ansöker om checkkredit måste uppfylla följande krav hos Finly:
- Den som ansöker måste vara ett måste vara ett registrerat Aktiebolag, Handelsbolag, Kommanditbolag eller Enskild Firma.
- Personlig borgen är ett krav. Borgensmannen måste vara en svensk medborgare med en god ekonomi och utan några betalningsanmärkningar.

Teamet bakom Finly består entreprenörer, utvecklare och kreditgivare med bred kunskap om små och medelstora företags förutsättningar. Finly är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Finly.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

 • Flexibel likvid genom en limit företaget kan utnyttja efter behov
 • Snabb utbetalning
 • Inga uppläggningskostnader eller limitsavgifter
 • Inte beroende av korttransaktioner för att bevilja limit

Villkor:

 • Krävs en personlig borgen:
  - Ska vara svensk medborgare
  - Fri från betalningsanmärkningar och skuldsaldo
 • Alla branscher är välkomna
 • Aktivera din limit genom att lyfta minst 10 000 vid beviljat lån
 • Svenskt företag

Mer om Finly

Smidig och snabb digital företagskredit med Finly för svenska småföretagare, hos vilka ojämna intäkter kan vara ett stort problem. Finly erbjuder checkkredit till företag som vill få hjälp att klara av oförutsedda utgifter och ha en finansiell buffert. Bolagets mål är att utnyttja den moderna digitaliseringen för att utmana de traditionella kreditinstituten med smidiga och smarta lösningar för företagare.

När ett företag beviljas en kredit ges ett kreditutrymme, en så kallad limit, och den kan användas vid behov. Limiten är mellan 50 000 och 500 000 kronor beroende på kundens finansiella förutsättningar. Kunden behöver sedan aktivera krediten genom att lyfta minst 10 000 kronor i anslutning till att krediten blir beviljad. Checkkrediten fungerar som en slags buffert, som kan användas när det finns behov. Hela krediten som har beviljats behöver inte heller används, endast beloppet som har utnyttjats behöver betalas tillbaka. En återbetalning av checkkrediten kan ske när som helst och utan tilläggskostnader, som uppläggningsavgift eller aviseringsavgift.

Ett företag som ansöker om checkkredit måste uppfylla följande krav hos Finly:
- Den som ansöker måste vara ett måste vara ett registrerat Aktiebolag, Handelsbolag, Kommanditbolag eller Enskild Firma.
- Personlig borgen är ett krav. Borgensmannen måste vara en svensk medborgare med en god ekonomi och utan några betalningsanmärkningar.

Teamet bakom Finly består entreprenörer, utvecklare och kreditgivare med bred kunskap om små och medelstora företags förutsättningar. Finly är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Finly.

Kundtjänst och utbetalningar

När en ansökan kommer in till Finly går processen snabbt. Företaget kopplas fort samman med finansiering och du blir tillhandahållen flexibel likviditet utifrån dina nuvarande förutsättningar. Generellt gäller att från ansökan till färdig kreditbedömning och sedan utbetalning går det 24 h.

Beroende på vilken bank företaget ha tar det i genomsnitt 1-3 dagar innan pengarna är synliga på företagskontot.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

När du som företagare ansöker lån hos Finly tilldelas företaget en limit. Detta innebär att ditt företag får ett kreditutrymme som kan utnyttjas helt efter era behov. Villkoret är att aktivera din limit genom att lyfta minst 10 000 vid beviljat lån. Beroende på bedömningen av ditt företags kreditvärdighet kan din limit ligga mellan 50 000 kr till 500 000 kr.  

Kostnaden för lån hos Finly varierar. Vid checkkredit är det alltid en fast kostnad på 2% per 30 dag. Löptiden ligger på 24 månader med en kan alltid höjas upp.  

För att få ett beviljat lån hon Finly krävs en personlig borgen. Kraven på borgenär är att hen ska vara svensk medborgare och fri från betalningsanmärkningar och skuldsaldo.

Har du frågor

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?