IMH Finans

IMH finans består av ett affärsdrivet team med varierande bakgrund innan finansbranschen, de är en relativt ny och modern aktör på kreditmarknaden i Sverige. MH finans huvudfokus är att hjälpa företag med finansiering genom att frigöra bundet kapital. Genom att pantsätta egendom kan nya möjligheter för beviljade lån öppnas.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

  • Lån upp till 100 000 000 kr
  • Snabb utbetalning

Villkor:

  • Kräver alltid en borgen

Mer om IMH finans

Företag kan ansöka om företagslån hos IMH finans via KOMPAR på belopp mellan 1 000 000 upp till 100 000 000 kr. Löptiden väljer du som låntagare själv och är oftast mellan 3 - 24 månader. För att kunna ansöka om företagslån behöver du ha ett svenskt registrerat företag, aktiebolag, enskild firma, handelsbolag och kommanditbolag är godkända bolagsformer. Ett annat krav som IMH Finans ställer är att ditt företag, förutom en genomtänkt affärsmodell och bakgrund i företaget också har en god säkerhet för företagslånet. Till exempel genom pantsättning av tomter, privata eller kommersiella fastigheter.

Alla ansökningar om företagslån bedöms individuellt av IMH finans handläggare. IMH finans kräver alltid borgensåtagande och korta löptider är inget problem. En låneansökan görs på ett par minuter och det tar cirka en vecka innan en utbetalning sker. Ifall låntagaren skulle vilja återbetala lånet i förtid så är det inget problem men en avgift tillkommer.

IMH finans är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos IMH finans.

Kundtjänst och utbetalningar

Vid ansökan om företagslån hos IMH finans kan du välja om du vill få utbetalt direkt, inom 2 veckor, inom 1 månad eller inom 3 månader. Generellt går att säga att från ansökan till utbetalning behövs en vecka.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

När du som företagare ansöker om företagslån hos IMH finans kan du ansöka om lån mellan 1 000 000 upp till 100 000 000 kr. Löptiden väljer du själv och är mellan 3 - 24 månader.

Vid ansökan efterfrågar IMH finans om företag med goda säkerheter. Säkerheter kan vara pantsättning av tomter, kommersiella och privata fastigheter. IMH finans kräver också alltid borgen.

Verksamheter som behöver korta löptider är inga problem för IMH finans.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?