Kronan Finans

Kronan Finans är ett finansbolag med huvudkontor i Landvetter utanför Göteborg. Teamet bakom Kronan Finans är experter på hantering och värdering av kundfordringar. Förutom fakturaköp erbjuder bolaget även finansiella tjänster med en tyngdpunk på tillväxt, lönsamhet och rörelsekapital. Kronan Finans erbjuder möjligheten till investeringar och tillväxt genom att förbättra verksamhetens kredit och öka försäljningen med bättre kreditvillkor. Kronan Finans är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Kronan Finans.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

  • Lån upp till 20 000 000 kr
  • Snabb utbetalning
  • Kan erbjuda amorteringsfria lån

Villkor:

  • Företaget måste lämna past i fasta eller finansiella tillgångar

Mer om Kronan Finans

Fördelarna med Kronan Finans är snabba beslut, kundanpassade lösningar och alternativ säkerhet för att öka chanserna för beviljat företagslån.

Du som företagare kan ansöka om företagslån hos Kronan Finans med hjälp av KOMPAR på belopp mellan 1 000 000 upp till 20 000 000 kr. Löptiden kan låntagaren välja själv och är mellan 3 - 18 månader. Kronan Finans erbjuder företagskredit för att möjliggöra för företag att göra investeringar och uppnå önskad tillväxt. En företagskredit öppnar upp ett antal finansieringslösningar som bryggkrediter och kreditramar.

I samband med en ansökan om företagslån ställer Kronan Finans krav på en pantsättning av fasta eller rörliga tillgångar. Ett annat villkor är att företaget som ansöker om lån har minst en personlig borgen. En ansökan om företagslån bearbetas snabbt och smidigt och efter ett beviljat beslut betalas pengarna ut inom ett par bankdagar till ditt konto.

Kundtjänst och utbetalningar

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

När du som företagare ansöker om företagslån hos Kronan finans kan du ansöka om lån mellan 1 000 000 upp till 20 000 000 kr. Löptiden väljer du själv och är mellan 3 - 18 månader.

Kronan finans vill se att företagen ha minst en borgen.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?