Marginalen Bank

Marginalen Bank är en väletablerad bank med lönsamma och säkra lösningar. Marginalen är en av dom mest konkurrenskraftiga partners KOMPAR samarbetar med gällande förmånliga avgifter på företagslånet. ‍ Marginalen Bank är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Marginalen bank.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

 • Lån upp till 1 000 000 kr
 • Löptid upp till 60 månader
 • Snabb behandling och utbetalning

Villkor:

 • Välkomna företag att ansöka lån hos Marginalen bank är:
  - Enskilda företag (EF)
  - Aktiebolag (AB)
  - Handelsbolag (HB)
  - Kommanditbolag (KB)
 • Företaget måste även vara registrerat för F-skatt
 • Verksamheten har drivit försäljning under minst 6 månader

Mer om Marginalen Bank

Marginalen bank erbjuder flexibla och skräddarsydda företagslån för ditt företag. De erbjuder företagslån vare sig ditt företag befinner sig i en uppstartsfas eller om du är en etablerad företagare som planerar en stor investering.  Marginalen Bank är även den enda svenska bank i Sverige som erbjuder ett urval av företagslån med EU-stöd. Ett sådant  företagslån ger kunder speciellt förmånliga villkor med lägre ränta och krav på säkerheter. Samtliga företagslån bedöms individuellt så att de kan anpassas till kundernas unika förutsättningar. Marginalen Bank erbjuder fyra olika lån för företag:

Företagslånet: Ett lån för företagare som planera att växa eller utöka sin verksamhet. Behövs det extra finansiering för större investeringar, som till exempel ombyggnad av lokaler, inventarier eller maskiner? Då kan ett flexibelt företagslån med förmånliga villkor vara en god lösning för ditt företag.

Kreatörslånet: Ett lån skapat och avsett för konstnärer och andra yrken och företag inom kulturella verksamheter. Företaget måste ha en kommersiell verksamhet inom KKN (Kulturella och kreativa näringar)

Lilla Företagslånet: Den här formen av företagslån är perfekt för småföretagare som önskar att expandera sina verksamheter. Du kan låna upp till 250 000 kr och företagslånet har en garanti från Europeiska Investeringsfonden, för det här lånet kan du ha en löptid på 4 år.

Uppstartslånet: För företagarna som befinner sig i startgroparna eller de som funderar på att starta eget. Uppstartlånet har ett samarbete med NyföretagarCentrum, vilket innebär ett stöd från den Europeiska Investeringsfonden (EIF).

Marginalen Bank är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Marginalen Bank.

Kundtjänst och utbetalningar

Marginalen Bank jobbar för att tillhandahålla en snabb utbetalning. Varje dag görs utbetalningar och beroende på vilken bank företaget ha tar det i genomsnitt 1-3 dagar inna pengarna är synliga på företagskontot.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR  genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

När du som företagare ansöker om företagslån hos Marginalen Bank kan du ansöka om lån mellan 100 000 upp till 1 000 000 kr. Löptiden väljer du själv och är mellan 24 - 60 månader.

Marginalen bank kräver alltid borgen.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?