OPR Företagslån

OPR Företagslån erbjuder företagslån för små och stora företag som vill växa sin verksamhet. Företag kan låna mellan 30 000 - 1 000 000 kronor i upp till 24 månader. Återbetalning sker genom lika stora månatliga betalningar och prissättningen är tydlig och transparant. Inga andra kostnader utom den fasta låneavgiften tillkommer. OPR Företagslån är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos OPR Företagslån.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

 • Snabb hantering och utbetalning
 • Företag med betalningsanmärkningar kan beviljas lån hos OPR Företagslån
 • Återbetalning med lika stora månatliga betalningar
 • Ingen säkerhet krävs för företagslån

Villkor:

 • Välkomna företag att ansöka lån hos Froda är:
  - Enskilda företag (EF)
  - Aktiebolag (AB)
  - Handelsbolag (HB)
  - Kommanditbolag (KB)
 • Vid lån upp till 200 000 kronor måste en person gå i personlig borgen för lånet
 • Vid lån över 200 000 kronor måste två personer gå i personlig borgen för lånet
 • Bolaget ska vara registrerad hos svenska bolagsverket
 • Företaget ska kunna påvisa god kreditvärdighet
 • Borgensmän ska ha taxerad inkomst

Mer om OPR

OPR Finance AB är ett svenskt finansbolag som ägs av OPR-Finance Oy med huvudkontor i Helsingfors. Bolaget är verksamt sedan år 2005 och har sedan dess hjälpt över 300 000 företag i olika branscher och privatpersoner med finansiering i Europa. Förutom finansiella lösningar för privatpersoner och företagslån, så erbjuder OPR-Finance Oy betalningslösningar för online butiker. OPR-Företagslån skapades med tanke på Sveriges småföretagare. Bolagets affärsidé är att erbjuda snabba och okomplicerade finansieringslösningar för alla företag med bra och tydliga villkor utan onödigt krångel och pappersarbete.

OPR Företagslån erbjuder företagslån för både små och stora företag som vill expandera sin verksamhet. Företag kan låna mellan 30 000 - 1 000 000 kronor i upp till 24 månader. Ingen ränta på företagslånet betalas. En återbetalning av lånet sker genom lika stora månatliga betalningar och prissättningen är tydlig och transparant. Inga andra kostnader tillkommer förutom den fasta låneavgiften.

Företagslånet har ett fast pris utan några dolda avgifter. OPR kräver ingen säkerhet i samband med beviljat företagslån, däremot krävs personlig borgen. De som kan ansöka om OPR-Företagslån är registrerade svenska företag, alla bolagsformer accepteras: aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma. För lånebelopp på upp till 200 000 kr krävs det att du går i personlig borgen för företagslånet. För belopp som överstiger 200 000 kr kräver OPR-Företagslån att två personer går i borgen. När du ansöker om företagsfinansiering hos OPR-Företagslån via KOMPAR utförs en kreditupplysning genom Creditsafe istället för UC. Det är värt att nämna att eventuella betalningsanmärkningar betyder inte att en låneansökan automatiskt avslås av OPR-Företagslån. En utbetalning av företagslånet sker redan inom 24 timmar efter att låneansökan har beviljats.OPR Företagslån är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos OPR Företagslån.


Kundtjänst och utbetalningar

Utbetalningen sker inom 24 h när lånet blivit godkänd. Beroende på bank kan det påverka när pengarna kommer till företagskontot. Generellt gäller att betalningen inkommit samma eller nästkommande bankdag.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Hos OPR Företagslån kan du som företagare ansöka om företagslån mellan 30 000 upp till 1 000 000 kr och alla typer av bolagsform accepteras. Löptiden bestämmer du själv. OPR Företagslån erbjuder återbetalningstid mellan 1-24 månader. Du får besked samma dag eller dagen efter om din låneansökan godkänts.

Ingen ränta på företagslånet betalas, istället fastställs en bestämd månadskostnad baserad på lånebeloppet och återbetalningstiden. Inga andra kostnader eller avgifter tillkommer. Om du väljer att återbetala lånet i förtid tillkommer en avgiftsreducering. Avgiftsreducering baseras på hur länge ni haft lånet. Sedan tillkommer även 50 % av mellanskillnaden på avgiften tiden ni haft lånet, detta på den ursprungliga avgiften. Sammanfattningsvis blir den totala kostnaden lägre vid förtidsbetalning, dock inte densamma som om du valt en kortare återbetalningstid från början.

OPR Företagslån accepterar företag med betalningsanmärkningar.En bedömning på företagets kreditvärdighet avgör om låneansökan blir beviljat.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?