Serafim Finans

Serafim Finans AB är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder finansiella lösningar till företag och konsumenter, sedan 2004. Bolaget hjälper 4 500 företag och konsumenter i Sverige med finansiella lösningar och tryggt sparande. De strävar efter att tillsammans med sina kompetenta medarbetare hitta flexibla och långsiktiga lösningar som gör det enkelt och smidigt för sina kunder att nå sin fulla potential. Bolaget tar emot låneansökningar från svenska aktiebolag och erbjuder flexibla lånevillkor med en skräddarsydd ränta. Förutom företagslån erbjuder Serafim Finans även fakturaköp som innebär att bolaget köper dina fakturor, vilket kan frigöra tid och stärka er likviditet.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

 • Företagslån upp till 20 000 000 miljoner
 • Olika typer av säkerhet accepteras

Villkor:

 • Välkomna företag att ansöka lån hos Serafim Finans är:
  - Aktiebolag (AB)
 • God återbetalningsförmåga
 • Fullgod säkerhet som motsvarar lånets totala belopp:
  - Pant i fast egendom
  - Borgensman
  - Företagsförteckning
  - Pant i aktier

Mer om Serafim Finans

Serafim Finans är en av de långivare på marknaden som erbjuder företagslån på stora belopp, upp till 20 miljoner. När du som företagare ansöker om företagslån hos Serafim Finans är det viktigt att presentera en god återbetalningsförmåga samt en säkerhet som motsvarar lånets totala belopp.

Vanliga säkerheter som används för företagslån som Serafim Finans erbjuder är pantsättning i fast egendom, företagsförteckning, borgensman och pant i aktier. Prissättningen är självklart individuell och baseras på företagets kreditvärdighet. Den erbjudna löptiden är vanligtvis upp till 24 månader.

Kundtjänst och utbetalningar

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Serafim Finans erbjuder idag företagslån upp till 20 000 000 miljoner. När du som företagare ansöker om lån hos Serafim Finans är det viktigt att påvisa en god återbetalningsförmåga samt en fullgod säkerhet som motsvarar lånets totala belopp.

Vanliga säkerheter för de krediter Serafim Finans erbjuder är pant i fast egendom, borgensman, företagsförteckning samt pant i aktier.

Prissättningen är individuell och grundar sig på företagets kreditvärdighet. Löptiden som erbjuds är upp till 24 månader.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?