Uppland Kredit

Fiansbolaget Uppland Kredit AB är dotterbolag till Uppland Kapital AB som arbetar inom tre huvudsakliga verksamheter: UpplandsSpar AB som sköter inlåningsverksamhet, Uppland Kredit AB som arbetar med företagskrediter och Catalunia Capital AB som sysslar med privatlån. Uppland Kredit beskriver sig själva som ett familjeföretag med stor kunskap inom företagande. Uppland Kredit är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Uppland kredit.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

 • Ingen uppläggningsavgift
 • Inga extra kostnader vid återbetalning
 • Ingen bindningstid

Villkor:

 • Välkomna företag att ansöka lån hos Upplands kredit är:
  - Enskilda företag (EF)
  - Aktiebolag (AB)
  - Handelsbolag (HB)
  - Kommanditbolag (KB)
 • Krävs endast en borgen för ansökan
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten får innehas
 • Betalningsanmärkning är accepterat eftersom en individuell bedömning på kreditvärdigheten genomförs

Mer om Upplands kredit

Ägarna till Uppland Kapital AB har en gedigen och lång erfarenhet av arbete i samband med lån och krediter till både företag och privatpersoner.

Hos Uppland Kredit kan företag snabbt och enkelt få hjälp med att finansiera sina verksamheter på rätt sätt. Företagare är välkomna att ansöka om företagsfinansiering på 25 000 kr upp till 500 000 kr. Ansökan om företagslån hos Uppland Kredit med hjälp av KOMPAR tar endast 1 minut och hela ansökningsprocessen sker online. Företaget får svar på sin låneansökan inom 24 h och månadskostnaden bestäms efter individuell bedömning på företagets kreditscore. Samtliga aktiva svenska bolagsformer (enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag och aktiebolag) kan göra en låneansökan om företagsfinansiering.

Uppland Kredit kräver ingen säkerhet i samband med företagslån, men de kräver en personlig borgen.

Ett aktivt BankID behövs för att du ska kunna genomföra din ansökan och signera eventuellt låneavtal. Betalningsanmärkningar kan accepteras, dock inte företag som har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Ditt företags ansökan om företagslån hanteras snabbt och efter ett beviljat beslut betalas pengarna ut inom 1 till 3 bankdagar till ditt konto.

Kundtjänst och utbetalningar

Det finns möjlighet att betala via autogiro, annars skickas avi ut via mail eller till bokföringsadress.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila
info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Hos Upplands kredit erbjuds du som företagare möjligheten att låna mellan 25 000 kr upp till 200 000 kr. För att ansöka krävs endast en borgen.

Upplands kredit utgår alltid utifrån individuellt prissättning av månadskostnaden av företagslån. Bedömningen utgår från kreditbedömningen av företaget, vilken kreditvärdighet företaget besitter.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?