Företagslån med betalningsanmärkning

Företagslån med betalningsanmärkning
31/3/2022

Att ansöka om ett företagslån kan visa sig vara en frustrerande process, speciellt för företagsägare av nystartade företag som har en eller flera betalanmärkningar. När företaget ansöker om ett företagslån, görs en exakt helhetsbedömning av företagets tidigare resultat och historia. I fall det har gjorts många kreditupplysningar eller det finns några betalningsanmärkningar kan det påverka låntagarens kreditvärde och minska chansen för att få lån från banker eller andra långivare. Det är dock inte omöjligt att ta ett lån med en betalanmärkning. I den här artikeln får du lära dig mer om betalningsanmärkningar och hur de kan påverka din kreditvärdighet.

Jämför företagslån helt kostnadsfritt

Låna upp till 7 miljoner kronor

Jämför företagslån

Jämför +20 långivare & banker

Bäst villkor med flera erbjudanden

Välj bäst företagslån

Låna upp till 7 miljoner kronor

Snabb ansökan - företagslån inom 24 h

Endast en UC registreras

Endast en UC registreras

Kompar erbjuder kostnadsfri rådgivning

företagslån ränta

Välj bäst företagslån

Välj det lån som passar ditt företag bäst, oavsett om det är räntan, amorteringen eller något annat

Vad är en betalningsanmärkning egentligen? 

En betalningsanmärkning utfärdas av kreditupplysningsföretag och är en notering att en person eller ett företag inte har betalt sina skulder i tid. Till exempel, om en person fördröjer att betala tillbaka ett lån, kan ett inkassoföretag ta över ärendet och då finns det en risk att det kommer att överlämnas till Kronofogdemyndigheten. Vilket i sin tur kan leda till att man får en betalningsanmärkning, som utfärdas av Kronofogden. En betalningsanmärkning finns vanligtvis kvar i 3-5 år vilket hindrar personen från att ta olika typer av lån.

Ibland kan betalningsanmärkningar vara ett resultat av olika händelser i livet som skilsmässa, sjukdom, olycksfall eller naturkatastrofer. Sådana händelser kan dock leda till att det kan bli svårt att få ett företagslån.Långivare måste vara säkra på att potentiella låntagare är tillförlitliga och kommer att kunna betala tillbaka lånet. 

Olika typer av betalningsanmärkningar 

Betalningsanmärkningar kan delas in i två typer:

- Betalningsanmärkningar för allmänna mål kommer från betalningskrav inom den offentliga sektorn, som skatter, moms, parkeringsböter eller avgifter till de anställda.

-  Betalningsanmärkningar för individuella mål gäller betalningskrav från privatägda företag. De uppstår vanligtvis i samband med betalning av hyra, obetalda fakturor eller räntebetalningar.

Betalningsanmärkningarna kan vara relativt små, men även en obetald skuld på till exempel 100 kronor kan hindra dig från att ta ett lån, så se till att betala alla dina skulder. 

Att ta ett företagslån med betalningsanmärkning

Oavsett om du har en betalningsanmärkning eller inte, är det inte omöjligt att ta företagslån, eftersom det alltid har funnits långivare som är beredda att förbise samtliga betalningsanmärkningar och bevilja ett lån. Du bör dock vara medveten om att resten av kraven för att ta ett lån kvarstår.

Vanligtvis ges lån med en säkerhet, vilket innebär att det är nödvändigt för låntagaren att pantsätta något som en slags säkerhet för att betala tillbaka lånet i fall en fullständig återbetalning skulle misslyckas. I en sådan situation går panten till långivaren.

Faktum är att långivare som är beredda att låna till företag som har haft ekonomiska problem är vanligtvis redo att gå med på lån utan säkerhet, men med en betydligt högre ränta än med lån med säkerhet. Således finns det långivare som kan acceptera ansökan om lån med betalningsanmärkning.

KOMPAR och företagslån för företag med betalningsanmärkning

Eftersom KOMPAR är en tjänst avsedd för alla sorters låntagare, försöker vi hjälpa våra kunder att hitta företagslån som uppfyller deras krav med hänsyn till deras ekonomiska situation. Du kan alltid prata med våra finansiella rådgivare som kan hjälpa dig med en korrekt låneansökan. Det finns ett par långivare i vårt system, som beviljar företagslån till företag med inkassokrav. Dessutom utökar vi ständigt vårt samarabete och utbud av partners och långivare - banker och fiansbolag. Tyvärr kan det dock vara omöjligt att få ett företagslån om företaget har betalanmärkningar. Alla situationer bedöms individuellt därför är det värt att göra en ansökan för att se vad man har för möjligheter för att få företagslån hos någon av våra långivare! Vi hjälper dig gärna att hitta en passande lösning för just ditt företags fiansella situation.

Företagslån med betalningsanmärkning
138an Group AB ©2022