Hur man förvandlar affärsidéer till handling

Hur man förvandlar affärsidéer till handling
7/10/2021

Alla har åtminstone en lysande idé om hur man kan tjäna pengar. Tyvärr förblir det för de flesta endast en idé. Men det finns vissa människor som förvandlar sina idéer eller drömmar till verklighet eftersom de verkligen vill uppnå det de längtar efter. Dessa människor har en typ av attityd som definitivt hjälper dem att få vad de vill. Här kan du läsa några tips om hur man blir en person som alltid kan förvandla idéer till verklighet. Förvandla dina drömmar till verklighet - det är möjligt!

Jämför företagslån helt kostnadsfritt

Låna upp till 7 miljoner kronor

Jämför företagslån

Jämför +20 långivare & banker

Bäst villkor med flera erbjudanden

Välj bäst företagslån

Låna upp till 7 miljoner kronor

Snabb ansökan - företagslån inom 24 h

Endast en UC registreras

Endast en UC registreras

Kompar erbjuder kostnadsfri rådgivning

företagslån ränta

Välj bäst företagslån

Välj det lån som passar ditt företag bäst, oavsett om det är räntan, amorteringen eller något annat

Fyll i din ansökan nu

Bank id is loading

1. Utvärdera din idé

Det kan vara precis vad som helst och möjligheterna är oändliga. Du kan tjäna pengar på nästan allt, men att ha en genomtänkt idé är nyckeln till framgång. Det är inte lätt att komma med en konkret idé och du måste vara självkritisk. Försök att få feedback från så många olika perspektiv som möjligt. Var öppen för kritik från andra eftersom det är en värdefull kunskap och dessutom kostar det inget. Om du inte hittar några problem gällande din idé så ifrågasätt den igen. Det kan vara så att din idé är verkligen nyskapande och lysande men efter att ha utvärderat den är du ännu mer säker. Börja med att fråga dig själv: Löser min idé något problem? Är den unik? Har detta gjorts tidigare? Är min lösning bättre än det som redan finns tillgängligt? Är det lätt att implementera den? Vilka är mina målkunder?

2. Tänk på framtiden och planera dina nästa steg

Tänk på hur du vill förverkliga din idé, vilka resurser du behöver, hur mycket tid det kommer att ta och hur du hittar tid till att utföra din plan. Försök att simulera vägen som du behöver ta för att uppnå idéen och skriv ned det. Att tänka på framtiden innebär att man föreställer sig att du är där och när du tittar tillbaka ser du dig själv i nuet. Det kan hjälpa dig att se vilken väg du ska välja.

3. Utvärdera riskerna

Ingen risk, inget kul? Inte riktigt. Det är alltid bra att bli utsatt för så liten risk som möjligt. Det är visserligen sant att när man driver ett företag hanterar man risker hela tiden. Men du bör alltid försöka minimera det. Först och främst är det bra att utvärdera vad du kan vinna med ett företag samt vilket pris du kommer att behöva betala om du misslyckas. Försök att beräkna det så noggrant som möjligt. När du ser resultatet och det inte är på en tillfredsställande nivå lämnar du idéen eller försöker planera saker annorlunda. Lita på din intuition, men när det är möjligt, backa dina beslut med siffror.

4. Maximera engagemanget

Engagera dig i verksamheten på alla nivåer. Du kan inte vara en framgångsrik företagare utan att vara en viktig och värdefull del av ditt företag, var lyhörd för företagets behov hela tiden. Om ditt företag har blivit en del av ditt liv, försök att ge det den nödvändiga tiden, så kommer belöningen.

5. Sluta aldrig tro

Det är din idé och du vill driva den framåt. Livet består av både svåra tider och bättre tider. Att uppnå framgång kräver massor av självförtroende, förtroende för dina anställda samt verksamhetens uppdrag. Men det är lättare sagt än gjort. Att fullfölja sin dröm kräver enormt mycket tålamod och stöd. Det är verkligen svårt att tro på något du inte kan se (vanligtvis ser du det inte i början). Det kräver också mycket energi, så se till att sova bra, äta hälsosamt och träna. 

Har du tagit dina idéer till nästa nivå? Kanske behöver du finansiering för att driva dem framåt? Eller så behöver du bara det bästa företagslånet anpassat till ditt företags unika behov? KOMPAR finns här för att hjälpa alla företagare att förverkliga sina drömmar. Fyll i en ansökan och få en gratis jämförelse av erbjudanden om företagslån från över 20 olika banker och långivare. Sätt igång och gör en ansökan nu!

Hur man förvandlar affärsidéer till handling
138an Group AB ©2021