Saker att tänka på innan du köper verktyg & utrustning

Saker att tänka på innan du köper verktyg & utrustning
7/10/2021

Utrustning är en absolut väsentlig del för många företag för att de ska kunna utföra sina arbetsuppgifter. Oavsett vilken typ av företag du driver, så behöver du någon form av utrustning eller verktyg. Typerna av utrustning varierar däremot mycket, de allra vanligaste är datorer, skrivbord, verktyg, arbetskläder, etc. Ibland gör dock egenföretagare misstag när de köper in ny utrustning. Nedan i den här artiklen kan du läsa om några av de vanligaste misstagen och hur du kan undvika dem.

Jämför företagslån helt kostnadsfritt

Låna upp till 7 miljoner kronor

Jämför företagslån

Jämför +20 långivare & banker

Bäst villkor med flera erbjudanden

Välj bäst företagslån

Låna upp till 7 miljoner kronor

Snabb ansökan - företagslån inom 24 h

Endast en UC registreras

Endast en UC registreras

Kompar erbjuder kostnadsfri rådgivning

företagslån ränta

Välj bäst företagslån

Välj det lån som passar ditt företag bäst, oavsett om det är räntan, amorteringen eller något annat

Fyll i din ansökan nu

Bank id is loading

1. Gör en lista på utrustning som ska köpas

Ett bra tips är att göra en lista, framförallt när du ska köpa in utrustning. Ibland glömmer däremot egenföretagare att göra det.

Varför är det så viktigt att skriva en lista? Först och främst, så kostar det ingenting, och för det andra så kan det spara en hel del pengar. Mekanismen är enkel. Skriv ned en lista på allt som företaget behöver utrustas med. Därefter utvärderar du sak efter sak på listan och ställer dig frågan ifall den verkligen är nödvändig och hur ni kommer att använda er av utrustningen i framtiden. En slutförd och genomtänkt lista ska bara innehålla det absolut nödvändigaste. En genomtänkt lista gör att ni kan spara in pengar genom att endast köpa det som verkligen behövs.

2. Gör outsourcing av delar av din verksamhet

Det finns många företag som erbjuder olika typer av tjänster till små och medelstora företag. Bland dessa företagen kan det finnas sådana som är specialister på just det som som ni behöver och kan ge er bättre kvalitet till ett lägre. Utöver kvaliteten och priset så kan ni spara in en hel del tid genom att slippa anställa personer med rätt kompetens för att utföra uppgifterna i fråga. Dessutom sparar ni in på kostnader som är relaterade till utrustning, då ni slipper köpa in den själva.

3. Skisser (i vissa fall)

Människor är visuella varelser. Det är oftast mycket enklare att visualisera något genom att titta än att läsa nedskrivna siffror. Det gäller även när det handlar om inköp av utrustning till din verkstad eller affärslokal. Rita en enkel skiss som hjälper dig att visualisera hur utrustningen kommer att se ut när den väl är på plats. Du behöver inte vara en konstnär för att göra det. Det viktiga är att fokusera på det mest nödvändiga och kom ihåg att inte ha för många detaljer. På det här sättet kan du eventuellt se om du har glömt något mycket viktigt som du inte tänkt på tidigare (till exempel hur elen går, belysning, går det att röra sig runt utrustningen och så vidare.).

4. Kvalitet

I en perfekt värld kan du troligtvis köpa kvalitetsutrustning till ett väldigt bra pris. Däremot så är världen inte perfekt, framförallt inom affärsvärlden. Du har säkert vara med om att ha köpt något till ett lågt pris och inom kort så har du varit tvungen att köpa samma sak igen, och igen, och igen. Inte nog med att det slöseri med pengar, så är det ett slöseri med tid - din, dina anställdas och din revisors tid. Kvalitetsutrustning är mer hållbar och effektivt samt kan minska era kostnader i det långa loppet. Dyrare, men kvalitativa saker tenderar att ha bättre garantier och service tjänster knutna till sig. Kvalitet är med andra ord något som är värt att ha i åtanke när ni köper in er utrustning.

5. Investera i kvalitativ utrustning

När en viss sorts utrustning är nyckeln till din framgång bör du inte spara pengar på den, eftersom du kan förlora dubbelt så mycket. Om utrustningen är en grundläggande faktor för er kärnprodukt eller service så ska den vara ut av bästa kvalitet. Det kommer nämligen att hjälpa er att tillhandahåller den bästa produkten eller servicen till era kunder.

Kom ihåg att ofta kan hela ditt företag vara beroende av utrustning som fyller en nyckelfunktion i er verksamhet, så ni måste ha råd med den. Att införskaffa utrustningen i ett tidigt skede är dessutom viktigt för att så snart som möjligt inför rätt arbetssätt och arbetsprocesser. 

Det är med andra ord värt att investera i utrustningen som fyller en nyckelfunktion för just er verksamhet. 

6. Finansiering av utrustning och verktyg

De flesta vet att varje företag, projekt och utrustning behöver finansieras på ett eller annat sätt. Att ha rätt typ av utrustning för ett företag är som en investering i framtiden. Däremot behöver du inte göra den investeringen med er nuvarande kassa, utan det går oftast att täcka investeringen med hjälp av ett företagslån. Ett företagslån går att använda när man inte har likvida medel, men innebär även att man inte binder upp företagets likviditet. Pengarna kan på så sätt användas till något annat i er verksamhet.

Du kan jämföra de bästa företagslånen för inköp av utrustning på KOMPAR helt konstnadsfritt och utan att behöva springa runt på en massa banker. Det kommer att spara dig enorm mycket tid, pengar och hjälper er få bäst villkor på er finansiering. Fyll i en ansökan här!

Saker att tänka på innan du köper verktyg & utrustning
138an Group AB ©2021