Uppstartslån - låna pengar till din startup

Uppstartslån
23/5/2022

Kapital är väsentligt för att så snabbt som möjligt kunna komma igång med sina affärsplaner. Många startups har som målsättning att växa på ett så snabbt och kostnadseffektivt sätt som möjligt. Befinner sig din startup i startgroparna kan det vara värt att överväga ett uppstartslån. I det här inlägget tänkte vi berätta lite mer om just företagslån för uppstart avsedda för startups och annan viktig information om finansiering för startups.

Jämför företagslån helt kostnadsfritt

Låna upp till 7 miljoner kronor

Jämför företagslån

Jämför +20 långivare & banker

Bäst villkor med flera erbjudanden

Välj bäst företagslån

Låna upp till 7 miljoner kronor

Snabb ansökan - företagslån inom 24 h

Endast en UC registreras

Endast en UC registreras

Kompar erbjuder kostnadsfri rådgivning

företagslån ränta

Välj bäst företagslån

Välj det lån som passar ditt företag bäst, oavsett om det är räntan, amorteringen eller något annat

Vad är ett uppstartslån?

Ibland behöver man som nytt företag en extra hjälpande hand för att komma igång i uppstartsfasen. I sådana situationer kan ett företagslån vara en gynnsam lösning. Ett uppstartslån är en form av företagslån som är avsett att användas för att kunna sätta igång med sin företagsverksamhet. Begreppet används även i många sammanhang som ett samlingsnamn på olika krediter och lån för nystartade företag. Det är alltså ett företagslån som är speciellt framtaget för mindre nystartade företag och startups. På den svenska lånemarknaden finns det långivare som erbjuder så kallande startup-lån. Dessa är finansierade med hjälp av den Europeiska Investeringsfonden. Den vanligaste och mest kända bland dessa långivarna är ALMI - en statligt ägd aktör som hjälper startups och småbolag i Sverige.

Vem kan ansöka om uppstartslån?

För att ditt företag ska kunna ansöka om finansering behöver du ha en realistisk och genomtänkt affärsplan. Det är värt att noggrant gå igenom företagets affärsidé, marknadsförutsättningar och budget. Alla nystartade företag i Sverige kan lämna en ansöka om ett uppstartslån. Det finns dock några krav som man bör ha i åtanke:

  • Du måste ha ett registrerat aktiebolag, handelsbolag, enskild firma eller kommanditbolag.
  • Ditt företag får inte ha fler än 9 anställda eller en omsättning som överstiger 20 miljoner kronor.
  • Det rekommenderas att du ansöker om ett uppstartslån innan företagets första bokslut.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar sedan förr.

Jämför erbjudanden för uppstartslån med KOMPAR

Att leta efter ett finansering som nyföretagare behöver inte alls vara så tidskrävande och jobbigt som det kan verka ibland. Ett alternativ som redan är mycket populärt i vårt samhälle som blir alltmer digitalt, är att leta efter uppstartslån eller lån för nystartade företag online. Det är definitivt bekvämare än att gå runt till flera banker och boka möten med bankmän.

KOMPAR erbjuder en kostnadsfri jämförelsetjänst med en innovativ online plattform där du enkelt och bekvämt kan jämföra olika erbjudande på uppstartslån och villkor från över 20 banker och långivare. En stor fördel är att ett sådant alternativ gör att du sparar tid, det tar nämligen endast tar ett par minuter att fylla i en låneansökan. Efter bara 24 timmar har du redan tillgång till dina låneerbjudanden från samtliga långivare. Sedan återstår det endast att i lugn och ro se över och jämföra de olika erbjudanden som våra långivare har föreslagit. Kompar har redan hjälpt över 1000 olika företag från olika branscher att få ett företagslån, dessutom jobbar vi ständigt på att utöka utbudet av våra långivare och partners.

Uppstartslån
138an Group AB ©2022