Lån till aktiebolag

Snabbt, enkelt och tryggt
Ansök nu

Tre enkla steg för att hitta bäst företagslån - kostnadsfritt!

företagslån utan säkerhet

1. Fyll i ansökan på under 1 minut

Fyll i en kort ansökan med era kontaktuppgiter och information om era lånebehov. Ansökan tar mindre än en minut att fylla i, sker online och tjänsten är kostnadsfri.

lån för företag

2. Jämför erbjudanden från flera långivare och hitta bäst villkor

Baserat på dina uppgifter skickar vi en ansökan till de långivarna vi jobbar med. Dessa återkommer till oss inom 24 timmar med erbjudanden, varpå vi tar kontakt med dig för att presentera förslagen.

ränta på företagslån

3. Välj vilket lån du vill ha (om du vill) och få utbetalningen om 24h

Det slutgiltiga beslutet om att gå vidare med ett företagslån är helt och hållet ditt. Våra rådgivare finns med genom processen för att stödja er och svara på frågor. Väljer ni att inte gå vidare kostar det självklart inget.

Vad är ett aktiebolag?

Ett aktiebolag är en företagsform som är en egen juridisk person. Det innebär att bolaget kan teckna avtal, anställa personer och äga olika tillgångar.

Generellt så gäller det att personer som äger aktier i ett aktiebolag inte kan förlora mer än det de har betalat för sina aktier. Aktiebolaget är med andra ord ansvarigt för alla sina legala skyldigheter och finansiella skulder. Däremot har styrelsen betalningansvar (för försent inbetalda skatter t.ex.), skadeståndsansvar (om den skadat bolaget av oaktsamhet t.ex.) och straffansvar (om aktiebok ej förts t.ex.) i vissa situationer.

Aktiebolag kan skapas av en eller flera personer och man gör det enklast genom Verksamt.

Hur finansierar man ett aktiebolag?

När man skapar ett aktiebolag så krävs det ett aktiekapital på minst 50 000 kr. Aktiekapitalet kan antingen vara i form av pengar som du sätter in privat, alternativt av tillgångar som till exempel en dyr kaffemaskin om du ska driva ett kafé. Startkapital som består av tillgångar kallas apportegendom och du kan läsa mer om den hos Bolagsverket.

Efter att aktiebolaget väl är skapat kan det behövas lite extra pengar utöver det initiala aktiekapitalet. Det finns generellt tre tillvägagångssätt att finansiera företaget när det behövs lite extra pengar:

1) Vinst: genom att sälja varor/tjänster och göra vinst på försäljningen kan du generera tillräckligt med pengar för att finansiera ditt företag. Detta är generellt lättare sagt än gjort och är målsättningen för alla som startar ett företag.

2) Lån: ett aktiebolag kan finansieras genom lånade medel. Lånet kan komma från ägarna, andra privatpersoner, eller genom ett företagslån från en bank eller ett finansbolag. Företagslån är den vanligaste låneformen som används när ett bolag behöver lite extra pengar för att finansiera sin verksamhet.

3) Aktieägartillskott: ägarna till aktiebolaget kan investera mer pengar i det genom att bolaget emitterar nya aktier som ägarna (antingen befintliga alternativt nya) köper från det. Företaget får på så sätt in pengar för att finansiera sin verksamhet.

FYLL I ANSÖKAN NU

Att låna pengar som nystartat aktiebolag

Många tror att det inte är möjligt att låna pengar som ett nystartat aktiebolag. Detta är däremot fel då flera av de långivarna vi jobbar med lånar ut pengar till nystartade företag. När ett nystartat aktiebolag söker företagslån så kollar långivarna på företagets framtidsutsikter (hur kommer försäljningen att utvecklas och hur ser möjlig återbetalningsförmåga ut) samt eventuella borgensmäns finansiella situation. I de flesta fallen går det att få ett företagslån, om än till ett lite mindre belopp, vilket gör det möjligt att ta sitt företag till nästa nivå.

Vad är fördelarna med ett aktiebolag?

Det finns olika fördelar med att driva en enskild firma. Generellt så kan man säga att det är en väldigt enkel företagsform och att det inte krävs mycket för att sätta igång.

Billigt att starta: när man startar en enskild firma så behövs det inget startkapital. Med andra ord slipper man kraven som till exempel ett aktiebolag har (minst 50 000 kr i startkapital). Kostnaderna för att registrera bolaget är även de lägsta.

Man kan vara själv: när man startar ett aktiebolag krävs det minst två personer i ens styrelse, även om man är ensam ägare. När man driver en enskild firma så finns däremot inga sådana krav, och det går helt enkelt att starta företaget själv.

Enkelt: som enskild firma finns det inte lika mycket krav som på andra bolag. Man behöver till exempel inte upprätta någon aktiebok, styrelse, eller skaffa en revisor. Däremot är man som alltid bokföringsskydig.

Vi möjliggör finansiering

Snabbt och enkelt!
Sök information

Sök information

Läs våra artiklar för att få en bättre förståelse kring hur olika former av finansiering fungerar.

företagslån

Jämför företagslån

KOMPAR söker företagslån hos flera långivare. Ni jämför sedan de olika erbjudandena i lugn och ro.

Rådgivning om finansiering

Rådgivning om finansiering

Fyll i en ansökan och bli kontaktad av en av våra rådgivare för att diskutera vilket alternativ som passar ditt bolag bäst.

Vi hjälper dig!

Fyll i ditt telefonnummer så kommer en av våra rådgivare att ringa upp dig.

Tack! En av våra rådgivare kommer att ringa upp dig snart!

Vänligen fyll i ditt telefonnummer för att bli uppringd av en av våra rådgivare.