Företagslån till enskild firma?

Vi jämför och hittar bäst villkor - snabbt, enkelt och tryggt!
Ansök nu

Tre enkla steg för att hitta bäst företagslån - kostnadsfritt!

företagslån utan säkerhet

1. Fyll i ansökan på under 1 minut

Fyll i en kort ansökan med era kontaktuppgiter och information om era lånebehov. Ansökan tar mindre än en minut att fylla i, sker online och tjänsten är kostnadsfri.

lån för företag

2. Jämför erbjudanden från flera långivare och hitta bäst villkor

Baserat på dina uppgifter skickar vi en ansökan till de långivarna vi jobbar med. Dessa återkommer till oss inom 24 timmar med erbjudanden, varpå vi tar kontakt med dig för att presentera förslagen.

ränta på företagslån

3. Välj vilket lån du vill ha (om du vill) och få utbetalningen om 24h

Det slutgiltiga beslutet om att gå vidare med ett företagslån är helt och hållet ditt. Våra rådgivare finns med genom processen för att stödja er och svara på frågor. Väljer ni att inte gå vidare kostar det självklart inget.

Vi möjliggör finansiering

Snabbt och enkelt!
Sök information

Sök information

Läs våra artiklar för att få en bättre förståelse kring hur olika former av finansiering fungerar.

företagslån

Jämför företagslån

KOMPAR söker företagslån hos flera långivare. Ni jämför sedan de olika erbjudandena i lugn och ro.

Rådgivning om finansiering

Rådgivning om finansiering

Fyll i en ansökan och bli kontaktad av en av våra rådgivare för att diskutera vilket alternativ som passar ditt bolag bäst.

Vad är en enskild firma?

Det officiella namnet för enskild firma är enskild näringsverksamhet och det är den vanligaste företagsformen i Sverige. Anledningen till att den är så vanlig är att den är väldigt smidig att starta (det finns inga krav på startkapital och organisationsnumret är ens personnummer) och att driva (regelverket är förenklat då det utgår från att man inte har några anställda).

En enskild firma passar ofta bra om du vill sätta igång en verksamhet och fakturera för dina tjänster utan att krångla till det. Ett exempel är en konsult eller en snickare som har kunder redo och behöver ett företag att fakturera från.

Konkret så innebär företagsformen att du som privatperson och ensam ägare både driver bolaget och ansvarar för det. Med andra ord är du ansvarig för företagets ekonomi inklusive dess skulder.

Hur finansierar man en enskild firma?

Precis som för alla andra bolag så är det vanligt att man behöver söka extern finansiering till sitt bolag när man driver en enskild näringsverksamhet. Behovet blir ofta mer aktuellt i stunder som vid uppstarten av firman eller när affärerna växer, men kan uppkomma i stort sett när som helst.

Finansiering av en enskild firma går helt enkelt till på samma sätt som för ett aktiebolag eller ett handelsbolag. Man ansöker helt enkelt om ett lån till exempel, varpå långivarna gör en kreditbedömning och ger ett erbjudande.

Om man söker lån samtidigt som man driver sitt bolag kan det lätt bli svårt att hinna med, framförallt om man vill få bäst villkor. Det är även anledningen till att vi skapat KOMPAR. Vi hjälper nämligen bolag att ta in erbjudanden från en mängd långivare samtidigt, så att egenföretagare kan spara tid och samtidigt få de bästa villkoren.

FYLL I ANSÖKAN NU

Låna pengar som nystartat bolag

Vad många inte vet är att det är möjligt att det går att låna pengar som ett nystartat bolag. Detta gäller även om man precis har startat en enskild firma. Det är möjligt då det finns vissa långivare på marknaden som har möjliggjort just den typen av lån. Dessa långivare har skrotat gamla krav på kreditbedömningar och kollar istället på ditt bolags kassaflöde, det vill säga hur mycket pengar du drar in till firman och hur mycket som finns kvar vid slutet av månaden. Vi har hjälpt ett flertal nystartade bolag att snabbt och smidigt få erbjudanden om just sådana lån. Skicka in en ansökan på ett par minuter så hjälper vi dig!

Får olika branscher olika mycket i lån?

Våra kunder kommer driver företag i alla olika branscher och har lika stora chanser att faktiskt få till ett lån via en av våra långivare. Olika långivare tenderar att föredra olika typer av branscher, varför det alltid är bra att använda sig av en tjänst som KOMPAR i och med att vi vet vilka långivare vi ska ta kontakt med. Skicka in en ansökan så hjälper vi dig få finansiering idag!

Vad är fördelarna med en enskild näringsverksamhet?

Det finns olika fördelar med att driva en enskild firma. Generellt så kan man säga att det är en väldigt enkel företagsform och att det inte krävs mycket för att sätta igång.

Billigt att starta: när man startar en enskild firma så behövs det inget startkapital. Med andra ord slipper man kraven som till exempel ett aktiebolag har (minst 50 000 kr i startkapital). Kostnaderna för att registrera bolaget är även de lägsta.

Man kan vara själv: när man startar ett aktiebolag krävs det minst två personer i ens styrelse, även om man är ensam ägare. När man driver en enskild firma så finns däremot inga sådana krav, och det går helt enkelt att starta företaget själv.

Enkelt: som enskild firma finns det inte lika mycket krav som på andra bolag. Man behöver till exempel inte upprätta någon aktiebok, styrelse, eller skaffa en revisor. Däremot är man som alltid bokföringsskydig.

Kan man få F-skatt, vara momsregistrerad och ha anställda som enskild firma?

När du startar en enskild firma behöver du även söka för att bli godkänd för F-skatt. Det är med andra ord ett krav precis som för alla andra företag. Generellt så behövs företaget även registreras för moms, då det behövs läggas till på kundens fakturor. Båda dessa steg tar du enkelt när du startar ditt bolag via www.verksamt.se .

Vad många inte vet är att det även går att anställa när man driver en enskild firma. För att göra detta behövs firman registreras som en arbetsgivare. Även detta kan göras via www.verksamt.se.

Vi hjälper dig!

Fyll i ditt telefonnummer så kommer en av våra rådgivare att ringa upp dig.

Tack! En av våra rådgivare kommer att ringa upp dig snart!

Vänligen fyll i ditt telefonnummer för att bli uppringd av en av våra rådgivare.