Information om krav och kriterier för företagslån

Information om krav och kriterier för företagslån
16/6/2020

Vi alla vet att det har blivit lättare för företag att få finansiering. Däremot kräver det viss grundläggande kunskap och ett par allmänna krav som gäller . Dessa krav är skapade för att banker, långivare och företagare ska spara tid och minska risken. Om du planerar att ta ett företagslån för första gången kan det vara värt att läsa igenom det här inlägget om grundläggande lånekrav. Låt oss ta en titt.

Jämför företagslån helt kostansfritt

Låna upp till 7 miljoner kronort

Jämför +20 långivare & banker

Bäst villkor med flera erbjudanden

Låna upp till 7 miljoner kronor

Snabb ansökan - företagslån inom 24 h

Endast en UC registreras

Kompar erbjuder kostnadsfri rådgivning

Välj bäst företagslån

Välj det lån som passar ditt företag bäst, oavsett om det är räntan, amorteringen eller något annat

Fyll i din ansökan nu

Bank Id

Följande två punkter är viktiga för långivarna när du ansöker om ett företagslån:

Önskat lånebelopp

Det kan tyckas vara uppenbart, men det första kravet för att söka ett företagslån är att du informerar långivarna om hur mycket pengar du vill låna. Du bör anpassa det önskade lånebeloppet i din ansökan om företagslån efter företagets omsättning. En bra regel är att man får låna ungefär lika mycket som företaget omsätter i månaden. Detta kan självklart variera bland långivarna. Om ett företag kan presentera starka och hållbara resultat har låntagaren chans att låna större belopp.

Vad ska företagslånet användas till?

Långivarna behöver veta hur företaget planerar att använda lånebeloppet. Ju mer specifik du är med syftet till företagslånet i din låneansökan, desto bättre för dig och ditt företag. Det är viktigt att på ett klart och tydligt sätt presentera anledningen till varför ditt företag behöver låna pengar. Det lönar sig att noggrant beskriva hur pengarna är tänkta att användas, det ökar dina chanser till att din låneansökan beviljas.

I nästa steg kontrollerar långivarna om ditt företag uppfyller vissa kriterier för att få ett företagslån

Ditt företags kreditbetyg

Ett företags kreditbetyg är med andra ord ett mått på dess kreditvärdighet. Banker och finansbolag använder just kreditbetyg för att bedöma en låntagarens låneansökan. Kreditbetyget är baserat på ditt företags tidigare betalningar till leverantörer och långivare. Ditt företags bransch, storlek och finansiella siffror påverkar även betyget.

Antal år

Långivare kommer att kontrollera hur länge ditt bolag har varit aktivt och hur länge du har drivit verksamheten. Ju längre du har drivit bolaget, desto bättre i samband med en potentiell låntagning.

Bransch

Din bransch kan påverka dina chanser till ett företagslån, eftersom olika branscher har olika risknivåer. De flesta långivare tittar på olika branschspecifika förutsättningar och risker. Det kan vara värt att ansöka hos så många långivare som möjligt, eftersom vissa långivare specialiserar sig och föredrar vissa typer av branscher.

Affärsplan

En affärsplan kan vara ett krav hos vissa långivare när ett företag ansöker om  företagslån. Generellt så ställer inte våra långivare det som ett krav, men det är ett stort plus om man kan visa upp en solid affärsplan. Här hittar du tips och råd angående just affärsplan här https://www.kompar.se/artiklar/hur-skriver-man-en-affarsplan.

Kreditbetyg av dig som privatperson

Efter att du har fått ett erbjudande om ett företagslån och valt att gå vidare med det, så kommer långivaren att kontrollera ditt kreditbetyg och finansiell information. Detta görs för att bedöma din återbetalningsförmåga då personlig borgen oftast krävs som säkerhet i samband med företagslån.

Information om krav och kriterier för företagslån
138an Group AB ©2019