kriterier för att få ett företagslån
8/1/2020

Saker som du behöver veta gällande krav och kriterier för att få ett företagslån

Vi alla vet att det har blivit lättare för företag att få tag i pengar. Däremot kräver det viss grundläggande kunskap men har få primära krav. Dessa krav är gjorda för banker, långivare och entreprenörer för att spara tid och minska risken. Om du inte redan visste om det eller vill ta ditt första företagslån kan du läsa mer om grundläggande lånekrav. Låt oss ta en titt.

Den viktigaste informationen långivarna vill veta från när du söker ett lån är följande två punkter:

Önskat lånebelopp

det kan tyckas vara uppenbart, men det första kravet för att söka ett företagslån är att du behöver informera långivarna om hur mycket pengar du vill låna.

Användning

Långivarna behöver sedan veta vad du planerar att använda lånet för. Ju mer specifik du är med syftet till företagslånet, desto bättre för dig och ditt företag då det är ett krav bland långivarna.

Som ett nästa steg kollar långivarna på om ditt företag uppfyller vissa kriterier för att få ett företagslån

Kreditbetyg av ditt företag

Ett företags kreditbetyg är ett mått på dess kreditvärdighet. Kreditbetyget är baserat på ditt företags tidigare betalningar till leverantörer och långivare. Ditt företags bransch, storlek och finansiella siffror påverkar även betyget.

Antal år

långivare kommer att kontrollera hur länge ditt bolag varit aktivt och hur länge du har drivit verksamheten. Ju längre du drivit bolaget, desto bättre.

Bransch

Din bransch kan påverka låneberättigande eftersom olika bransch har olika risknivåer. De flesta långivare har vissa branscher som de inte lånar ut till.

Affärsplan

En affärsplan är endast ett krav hos vissa långivare när man söker företagslån. Generellt så ställer inte våra långivare det som ett krav, men det är ett plus om man kan visa upp en affärsplan.


Kreditbetyg av dig som privatperson

Efter att du erbjudtits ett företagslån och du valt att gå vidare med det så kommer långivaren att kontrollera ditt kreditbetyg och finansiell information för att bedöma sannolikheten för att du kan göra en en återbetalning ifall att ditt företag inte göra betala tillbaka lånet.