Capcito

Om Capcito

Finansbolaget Capcito började sin verksamhet år 2015 och ägarna är bland annat Collector Ventures, SEB Ventures och privatägda investmentbolaget Galjaden Invest AB. Affärsidén till Capcito skapades när ägarna som själva är entreprenörer och investerare, fått dyra, krångliga och komplicerade erbjudanden om företagsfinansiering från storbankerna. 

Hos Capcito kan både små och mer etablerade företag ansöka om företagslån. De erbjuder väldigt flexibla och förmånliga företagskrediter online och du kan ansöka om företagsfinansiering på upp till 300 000 kronor utan krav på säkerhet.

Ansök om lån

Med Capcito och våra andra långivare


kompar företagslån

Bäst villkor med flera erbjudanden

sök företagslån

Snabb ansökan - lån inom 24 h

företagskrediter

Kostnadsfri rådgivning

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

 • Inga dolda avgifter
 • Snabb utbetalning

Villkor:

 • Välkomna företag att ansöka lån hos Capcito är:
  - Enskilda företag (EF)
  - Aktiebolag (AB)
  - Handelsbolag (HB)
  - Kommanditbolag (KB)
 • Verksamhetens bransch spelar ingen roll
 • Verksamheten ska vara aktiv och bedriva aktuell försäljning
 • Företaget ska vara kreditvärdigt
 • Bokföringsprogram kopplat till Capcito

Mer om Capcito

Capcito är ett finansbolag som erbjuder en 100% digital upplevelse till sina kunder. När ditt företag ansöker om ett lån hos Capcito Företagslån via KOMPAR så krävs ingen säkerhet vid beviljat lån, dock så krävs en personlig borgen. Låntagaren behöver inte oroa sig för så kallade dolda avgifter eller komplicerade avtal. Samtliga verksamma svenska bolagsformer (det vill säga enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag och aktiebolag) kan lämna en låneansökan om företagsfinansiering. Företaget behöver även ha en omsättning och vara tillräckligt kreditvärdigt enligt Capcitos matriser för att en låneansökan ska beviljas.

Företagskrediter erbjuds i form av ett annuitetslån vilket innebär att du betalar ränta och amortering till en fast kostnad månadsvis. Räntesatsen på företagslån är mellan 0,8% - 4% och inga kostnader tillkommer om företagslånet beslutas att betalas i förtid av kunden.

För att låneprocessen via KOMPAR ska ske snabbt och smidigt rekommenderar Capcito att ditt företagskonto kopplas direkt till Capcito. Utbetalning till ditt företagskonto efter att låneansökan har godkänts sker vanligtvis inom 24h på vardagar beroende på vilken bank du har. Capcito är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Capcito.

Kundtjänst och utbetalningar

Utbetalningen sker direkt efter att ansökan blivit godkänd. Beroende på bank kan det ta upp till 24 timmar innan pengarna finns på företagskontot efter att betalningen skett.

Amorterings och betalning av ränta är ett fast belopp som betalas varje vecka via autogiro. 

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Du väljer vilken löptid samt vilket belopp du vill låna, dock som mest upp till 300 000 kr samt en löptid mellan 3-24 månader. Räntan på företagslån varierar mellan 0,8% till 4%.

För att låneprocessen ska bli så smidig och snabb som möjligt rekommenderar Capcito att ditt företagskonto kopplas direkt till Capcito. Ambitionen är att ansökan ska besvaras av kreditavdelningen inom 24 timmar.

När du som företagare ansöker om företagslån hos Capcito krävs en borgensman.

Har du frågor eller funderingar?

Fyll i ditt telefonnummer

Så hör en av våra rådgivare av sig

Thank you! Your submission has been received!
företagslån
Looks like we're having trouble
företagslån
138an Group AB ©2022