Fedelta

Fedelta anpassar företagslånet efter verksamhetens unika behov och förutsättningar. Företagslån beviljas på upp till 1 miljon och företaget kan när som helst återbetala lånet utan att betala för resterande kostnader för lånet. Låneerbjudandet kommer redan samma dag och utbetalning sker oftast inom 24 timmar efter beviljad låneansökan. Fedelta satsar på att erbjuda en så smidig och användarvänlig process som möjligt.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

 • Löptid upp till 36 månader
 • Snabb handläggning och utbetalning
 • Ingen ränta
 • Första månaden är gratis

Villkor:

 • Välkomna företag att ansöka lån hos  Fedelta är:
  - Enskilda företag (EF)
  - Aktiebolag (AB)
  - Handelsbolag (HB)
  - Kommanditbolag (KB)
 • Företaget måste presentera god kreditvärdighet
 • Verksamheten får inte besitta några betalningsanmärkningar
 • Inga höga skulder får infinna sig i företaget
 • Företagets företrädare får inte sitta på höga skulder

Mer om Fedelta

Låntagare som ansöker om företagslån får ett snabbt besked ifall deras låneansökan har godkänts eller ej. Själva utbetalningen av pengarna sker sedan omgåend.

Fedeltas grundare har själva drivit företag inom olika branscher under många år, därför har de skapat en verksamhet som riktar sig till företag som ofta hamnar utanför storbankernas ramar och riktlinjer för kreditgivning. Fedelta drivs av bolaget Fedelta Finance AB - en relativt ny verksamhet på kreditmarknaden men som ändå hunnit etablera sig väl sig i branschen. Fedelta Finance AB har sitt huvudkontor i Borås. Entreprenörer och företagare är en väsentlig drivkraft för tillväxt i dagens samhälle, därför vill teamet bakom Fedelta erbjuda flexibla företagslån utan några dolda avgifter för små och nystartade bolag.

Fedelta Företagslån vill vara så tydliga med sina avgifter som möjligt gentemot sina kunder. Låntagare har en stor flexibilitet gällande återbetalningstid och Fedelta är måna om att bistå med ett personligt bemötande.

Företagslån genom Fedelta är räntefria men har dock en fast månadsvis avgift grundad på låntagarens individuella kreditprövning. De som vill ansöka om ett företagslån hos Fedelta måste uppfylla ett par grundläggande krav. Alla verksamma svenska bolagsformer har möjlighet att lämna en låneansökan, låntagaren måste påvisa en god kreditvärdighet och ej ha höga skulder. Fedelta är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Fedelta.

Kundtjänst och utbetalningar

Utbetalningen sker 24 h efter att ansökan blivit godkänd. Beroende på bank kan det ta upp till 1-2 bankdagar innan pengarna finns på företagskontot efter att betalningen skett.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR  genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Hos Fedelta kan du som företagare ansöka om företagslån mellan 25 000 upp till 1 000 000 kr och alla typer av bolagsform accepteras. Löptiden bestämmer du själv och erbjuds upp till 36 månader.

Ingen ränta på företagslånet betalas, istället fastställs en bestämd månadskostnad baserad på företagets kreditvärdighet.

Inga andra kostnader eller avgifter tillkommer. Om du väljer att återbetala lånet i förtid tillkommer inga extra kostnader, endast månadskostnaden för den aktuella månaden.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?