Jämför företagsfinansiering på 24h

Finansiering av foretag

Jämför företagsfinansiering online på 24h. Endast en upplysning hos UC.

Resurs Bank logo
more_time

Kompar sparar tid åt dig!

Gör en ansökan på mindre än 3 minuter. Således slipper du själv att springa och jämföra olika erbjudanden på olika banker. Du kan istället i lugn och ro ta det bästa beslutet och jämföra online på mobilen eller datorn.

timer

Svar inom inom 24!

Hos oss på Kompar kan du som driver eget jämföra företagslån från mer 20 olika banker och finansbolag. Alla typer av företag - oavsett bransch eller ålder är välkomna att ansökan.

support_agent

Personlig rådgivning

Under hela processen är våra rådgivare tillgängliga för att besvara dina frågor och funderingar och hjälpa dig välja det företagslån som passar just ditt företag bäst - kostnadsfritt.

Lär dig om företagsfinansiering & företagslån

Att lära sig mer om företagsfinansiering kan vara svårt då mycket av informationen som är publicerad online är bristfällig och går inte in på djupet ordentligt. Vi vill råda bot på detta och publicera intressanta artiklar som kan hjälpa dig att hitta svar på dina frågeställningar och även ge inspiration om andra områden som kan vara värda att tänka över och känna till som egenföretagare. Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer.

Hur skriver man en affärsplan? I den här artikeln går vi igenom hur du strukturerar en affärsplan, vilka delar den bör innehålla (marknadsanalys, finansiell planering, konkurrentanalys, osv.) och vilka frågor du bör besvara.

Kreditupplysning - Vem gör det, varför och hur? Hur fungerar en kreditupplysning och hur länge ligger den kvar? Vi reder ut frågor om hur kreditupplysningar fungerar vid lån, vem som gör det och hur man kan använda det i sitt eget företag.

Ränta vid företagslån och företagskrediter Hur fungerar räntor på företagslån och företagskrediter? Vad skiljer sig åt mellan fast ränta, rörlig ränta och ränta med tak? Och vad bör man tänka på?

Hur fungerar personlig borgen? Att gå i borgen för ett företag innebär att en eller flera personer lovar att betala tillbaka en skuld för företaget om detta inte betalar. Vi reder ut de vanligaste frågorna om hur det fungerar med borgen vid finansiering till företag.

Behov av finansiering inom olika branscher När brukar man egentligen behöva finansiering? Och hur skiljer sig finansieringsbehov mellan olika branscher? Läs mer om hur finansiering för produktionsindustrin, tjänstesektorn, och bolag inom handeln.

Vad är företagsfinansiering för något?

Företagsfinansiering är mycket viktigt för alla företag, både mindre och större. Det finns många sätt att finansiera ditt företag på och även många finansiella produkter som ditt företag kan använda sig av. Finansiering för ditt företag kan användas för olika behov inom verksamheten eller som investeringar i ditt företag (nya maskiner, verktyg eller utrustning).

Det finns många produkter och tjänster som kan hjälpa ditt företag att få den finansiering som behövs. Företagslån, företagskrediter, leasing och factoring - är de allra vanligaste finansiella produkterna som används av företagare. Vi på KOMPAR erbjuder företagslån. Det mest flexibla verktyget som kan finansiera ditt företags pågående behov och investeringar.

Företagsfinansiering och företagslån

Tack var företagslån kan du låna ett visst belopp under en bestämd tid enligt ditt avtal med långivaren eller banken. Det finns många sätt som man kan återbetala företagslån på - vanligtvis är du skyldig att betala tillbaka lånet genom att betala en del av kapitalet och räntan. Sådana återbetalningar brukar oftast vara på samma belopp varje månad men kan också variera beroende på finansbolag eller bank.

Du bör vara medveten om att företagslån kan användas för en rad olika syften - främst företagets kostnader och investeringar.

I den löpande verksamheten används lånet generellt för:

- Lönekostnader

- Rekryteringskostnader

- Att betala leverantörer

- Marknadsföring

- Inköp av lager

- Oväntade utgifter som skatter eller momsbetalningar

- Renoveringar

Behovet kan även uppstå som ett resultat av att ens leverantörer behövs betalas innan ens klienter har betalat en, antingen som ett resultat av ens betalningsvillkor, ens affärsmodell eller på grund av försenade betalningar.

Den andra gruppen är investeringar som ett företag behöver göra och kan vara:

- Inköp av nya maskiner/verktyg/utrustning

- Investering i en fastighet

- Köp av ett annat företag

Företagsfinansiering och leasing

Leasing är främst förknippat med föremål som man kan hyra, främst för att det är bättre än att köpa produkten och behöva betala hela priset på en gång. Verktyg, maskiner, datorer och bilar leasas ofta av företagare. Det finns två olika typer av företagsleasing - finansiell leasing och operationell leasing. Finansiell leasing är den formen som mest populär i Sverige till skillnad från operationell leasing.

Företagsfinansiering och factoring

Factoring kallas ofta fakturafinansiering. I princip går factoring ut på att företag ”säljer” sina fakturor till ett factoringföretag. Företaget betalar för fakturan efter utvärderingen av företaget som är skyldigt att betala fakturan (din kund). Om utvärderingen går bra betalar factoringföretaget hela fakturabeloppet eller en viss del - det beror på factoring villkoren. Tack vare det kan ni omedelbart använda pengarna utan att behöva vänta på kundens betalning av fakturan.

Företagsfinansiering - andra former

Det finns även andra typer av företagsfinansiering på marknaden som det är värda att överväga. Allt beror på företagets unika situation. Crowdfunding, kreditkort för företag eller speciella lån för nystartade företag är värda att titta närmare på, innan du bestämmer dig för vilken slags företagsfinansiering som passar dig bäst. Du bör dock vara medveten om att den mest flexibla formen är företagslån - du kan jämföra erbjudanden på företagslån online genom KOMPAR och spara en hel del tid och pengar. 

Hur kan vi hjälpa dig?