Företagslån med EU-stöd - vad är det egentligen?

KOMPAR hjälper till att få EU-stödd finansiering på upp till 500 000 kronor för små och medelstora företag. Syftet med finansieringsprogrammet är att göra det lättare för företagare att fortsätta sin verksamhet och expandera. Vill du få det?

Företagslån med EU-stöd
 • Agnes Sitarz
  Agnes Sitarz
 • 2
  minuters läsning
 • Senaste uppdatering:
  February 7, 2023

I artikeln kan du läsa om

 • check
  Hur fungerar lån med EU-stöd?
 • check
  Krav för lån med EU-stöd
 • check

Varför Kompar?

 • check
  Jämför över 20 olika långivare
 • check
  Personlig rådgiving
 • check
  Enkel ansökan med svar inom 24h!
Ansök nu

Syftet med företagslån med EU-stöd är att göra det lättare för små och medelstora företag att kunna få lån och således kunna vara verksamma och expandera. Den här finanseringen med EU-stöd är avsett för företagare som önskar låna upp till 500 000 kronor, självklart är det möjligt att ansökan om högre belopp och använda sig av vanligt företagslån. KOMPAR erbjuder företagsfinansering på upp till 10 miljoner kronor.

Företagslån med EU-stöd

Behovet av finanseringsmöjligheter ökar hela tiden bland både nystartade och mer etablerade företag. Företagare i hela landet och världen har upplevt en turbulent tid orsakad av den pågående covid pandemin underv den senaste tiden. Det har varit en kämpig tid för de flesta egenföretagare. Behovet av finansiering avsedd för företagare inom små och medelstora bolag från de flesta branscher i Sverige har ökat sedan tidigare år. Vi på KOMPAR arbetar ständigt på att möta det här behovet och hjälpa våra kunder att spara tid och effektivt jämföra företagslån från olika banker och finansbolag på den svenska marknaden. I den här artikeln nedan tänkte vi berätta lite om en intressant lösning för finansiering speciellt under de rådanden coronatiderna - företagslån med EU-stöd.

Hur fungerar lån med EU-stöd?

Ett företagslån med EU-stöd är en finansieringsform som kan erbjuda mycket bättre och förmånligare villkor för låntagaren eftersom det är EU som går in och tar över en del av säkerheten som ges för lånet av låntagaren. Dessutom erbjuder den här låneformen något lägre räntor genom speciella rabatter på ränta och skyddas av en EU-garanti.
Genom KOMPAR och våra långivare har du möjlighet att ansöka om upp till 250 000-500 000 kronor för lån med EU-stöd, där villkoren kan vara mycket mer gynnsamma. Till exempel lägre räntor och en begränsad personlig borgen på endast 20% av lånebeloppet, eftersom lånet täcks av en garanti som finansieras av den Europeiska Unionen inom ramen för programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI).

Krav för lån med EU-stöd


Lånet skapades av den Europeiska investeringsfonden (EIF) för att kunna hjälpa små och medelstora företag under svårare tider. Som tidigare nämnt skyddas lånen av en garanti som kallas för EU-mikrogaranti, vilket är en extra säkerhet. Syftet med EU-stödet är att göra det lättare för småföretag att kunna få lån och således kunna vara verksamma. Den här finanseringen med EU-stöd är avsett för företagare som önskar låna upp till 500 000 kronor, självklart är det möjligt att ansökan om högre belopp och använda sig av vanligt företagslån. KOMPAR erbjuder företagsfinansering på upp till 7 miljoner kronor. Testa dina möjligeter för företagslån, fyll i en ansökan här för företagslån

Eftersom lånet riktar sig till småföretagare finns det vissa krav som man bör ha i åtanke:

- Högst 9 stycken anställda

- Lånebelopp 250 000-500 000 kronor

- En omsättning på högst 20 miljoner kronor

- Maximalt 20 miljoner kronor i fasta tillgångar

- Bolaget bör ha minst ett slutfört bokslut

Jämför dina möjligheter för företagslån


Vi på KOMPAR erbjuder en innovativ tjänst som ger företagare en möjlighet att ansöka om ett och därefter jämföra olika erbjudanden från mer än 20 olika banker och finansbolag i lung och ro på datorn eller mobilen.Tjänsten är kostnadsfri och att fylla i en ansökan om företagslån tar cirka runt 2 minuter. Vem är det då som kan använda sig av vår tjänst? KOMPAR är till för alla företag som behöver finansering, samtliga företagsformer är välkomna. De företag som ansöker måste vara registrerade i Sverige. Våra rådgivare finns alltid till hands för att hjälpa dig ifall du har några som helst frågor och funderingar i samband med låneerbjudanden och ditt företags finansiella situation.
Hur kan vi hjälpa dig?