Företagslån till inköp av fordon

Driver du ett företag inom transportsektorn och funderar du på att köpa en ny taxi eller ett nytt fordon? Arbetar du med transport och logistik? I så fall vet du att det finns mycket att tänka på och att det lönar sig att vara väl förberedd. Läs vidare och låt dig inspireras.

Företagslån till fordon
 • Agnes Sitarz
  Agnes Sitarz
 • 3
  minuters läsning
 • Senaste uppdatering:
  February 10, 2023

I artikeln kan du läsa om

 • check
  Köp eller leasing av företagsfordon?
 • check
  Våra kunder från transportbranschen
 • check
  Jämför lån för företagsbil

Varför Kompar?

 • check
  Jämför över 20 olika långivare
 • check
  Personlig rådgiving
 • check
  Enkel ansökan med svar inom 24h!
Ansök nu


Driver du ett företag inom transportbranschen, funderar du på att köpa en ny taxibil eller fordon som ska användas inom till exempel färdtjänst? Planerar du på att öppna upp ett taxibolag eller ett företag som erbjuder olika transporttjänster? Eller har du ett byggföretag som håller på att utöka sina tjänster och behöver ett nytt fordon? Då vet du säkerligen att det är en hel del som man bör tänka på och det lönar sig att vara väl förberedd.

KOMPARs kunder

En av våra stora kundgrupper är verksamma inom transportbranschen, till exempel taxibolag därför vet vi att det kan vara en utmaning att få allt att fungera smidigt. Företagarna måste ofta hålla en hel del bollar i luften. Det ska hållas bra koll på bland annat körningar, service av bilar, personal, regler, betalning av skatter och andra ekonomiska bitar. Våra kunder har varierande behov, många behöver till exempel kapital för att leasa eller köpa specifika fordon för att möta sina kunders behov på bästa sätt. Ibland kan det även behövas pengar för ändamål som är kopplade med fordon som används inom företaget. Det kan till exempel vara dyra service och underhållskostnader som måste täckas snabbt, för att verksamheten ska kunna fortsätta rulla på smidigt utan avbrott. En annan väsentlig aspekt är hur köpet ska finansieras? Drömscenariot är ju självfallet att kunna köpa ett fordon till sitt företag med egna kontanter eller sparade medel. Tyvärr är det inte alltid så enkelt, ibland kan det vara så att man inte vill röra företagets kapital. Många av våra kunder behöver ofta låna för att kunna köpa en ny lastbil, transportfordon, skåpbil eller taxibil, beroende på verksamhet och branschspecifika behov. I andra fall kanske man behöver ta ett snabbt företagslån för att kunna lägga en handpenning hos en återförsäljare? Ett smidigt och enkelt alternativ är att ta ett företagslån online som kan nyttjas för det här ändamålet. Att ansöka om företagslån på nätet gör att du sparar tid som du kan använda till annat. Dessutom kan du enkelt jämföra erbjudanden för företagslån för fordon från ett brett utbud av aktörer genom KOMPAR.


Hur ansöker jag om företagslån till fordon via KOMPAR?


När man planerar att låna pengar för ett bilköp, fungerar det i regel på liknande vis som med en privatbil. En skillnad är att fordonet i regel inte kan användas som en säkerhet vid köp. Vårt tips är att inte ta det första bästa erbjudande, utan gärna ta en titt över olika alternativ som finns på marknaden när du börjar söka efter lån för fordon. Via KOMPAR kan du enkelt göra en snabb online ansökan som endast tar ett par minuter. En stor fördel är att din förfrågan når fram till över 20 stycken banker och långivare med de lägsta räntorna på marknaden. När du som företagare planerar att ansöka om ett företagslån avsett för fordon bör du tänka över vilket lånebelopp som du du behöver för inköpet, är det hela beloppet? En delvis summa? Eller kanske en summa som enbart ska täcka handpenningen i första hand? När du fyller i ansökan på vår plattform bör du även beskriva hur lånet ska användas så utförligt som möjligt och även fundera över vilken löptid som skulle vara bäst för just ditt företag. För att ansökningsprocessen ska gå snabbt och smidigt så kan det vara bra att så snabbt som möjligt bifoga företagets Balans och Resultaträkning i ansökan eller maila direkt till oss på: info@kompar.se. Det kan också vara värt att bifoga företagets kontohistorik i ansökan, en del av våra långivare föredrar en sådan form av komplettering för att kunna ge skräddarsydda erbjudanden. Efter endast 24 timmar har du tillgång till dina låneerbjudanden från alla våra långivare och banker. Därefter kan du enkelt och bekvämt jämföra och titta närmare på buden direkt på din mobil eller surfplatta innan du tar ett beslut.

Hur kan vi hjälpa dig?