Capcito

Finansbolaget Capcito började sin verksamhet år 2015 och ägarna är bland annat Collector Ventures, SEB Ventures och privatägda investmentbolaget Galjaden Invest AB. Affärsidén till Capcito skapades när ägarna som själva är entreprenörer och investerare, fått dyra, krångliga och komplicerade erbjudanden om företagsfinansiering från storbankerna. ‍ Hos Capcito kan både små och mer etablerade företag ansöka om företagslån. De erbjuder väldigt flexibla och förmånliga företagskrediter online.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

 • Inga dolda avgifter
 • Snabb utbetalning

Villkor:

 • Välkomna företag att ansöka lån hos Capcito är:
  - Enskilda företag (EF)
  - Aktiebolag (AB)
  - Handelsbolag (HB)
  - Kommanditbolag (KB)
 • Verksamhetens bransch spelar ingen roll
 • Verksamheten ska vara aktiv och bedriva aktuell försäljning
 • Företaget ska vara kreditvärdigt
 • Bokföringsprogram kopplat till Capcito

Mer om Capcito

Capcito är ett finansbolag som erbjuder en 100% digital upplevelse till sina kunder. När ditt företag ansöker om ett lån hos Capcito Företagslån via KOMPAR så krävs ingen säkerhet vid beviljat lån, dock så krävs en personlig borgen. Låntagaren behöver inte oroa sig för så kallade dolda avgifter eller komplicerade avtal. Samtliga verksamma svenska bolagsformer (det vill säga enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag och aktiebolag) kan lämna en låneansökan om företagsfinansiering. Företaget behöver även ha en omsättning och vara tillräckligt kreditvärdigt enligt Capcitos matriser för att en låneansökan ska beviljas.

Företagskrediter erbjuds i form av ett annuitetslån vilket innebär att du betalar ränta och amortering till en fast kostnad månadsvis. Räntesatsen på företagslån är mellan 0,8% - 4% och inga kostnader tillkommer om företagslånet beslutas att betalas i förtid av kunden.

För att låneprocessen via KOMPAR ska ske snabbt och smidigt rekommenderar Capcito att ditt företagskonto kopplas direkt till Capcito. Utbetalning till ditt företagskonto efter att låneansökan har godkänts sker vanligtvis inom 24h på vardagar beroende på vilken bank du har. Capcito är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Capcito.

Kundtjänst och utbetalningar

Utbetalningen sker direkt efter att ansökan blivit godkänd. Beroende på bank kan det ta upp till 24 timmar innan pengarna finns på företagskontot efter att betalningen skett.

Amorterings och betalning av ränta är ett fast belopp som betalas varje vecka via autogiro.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Du väljer vilken löptid samt vilket belopp du vill låna, dock som mest upp till 2 000 000 kr samt en löptid mellan 3-48månader. Räntan på företagslån varierar mellan 0,8% till 4%.

För att låneprocessen ska bli så smidig och snabb som möjligt rekommenderar Capcito att ditt företagskonto kopplas direkt till Capcito. Ambitionen är att ansökan ska besvaras av kreditavdelningen inom 24 timmar.

När du som företagare ansöker om företagslån hos Capcito krävs en borgensman.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?