Froda

Froda erbjuder en helt digital lösning för både nystartade och väletablerade företag. Frodas smarta kreditbedömning möjliggör för stora investeringar till likaså små som stora företag. Froda hämtar i huvudsak alltid in företagets transaktionshistorik för bedömning. Froda är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Froda.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Mer om Froda

Froda grundades 2015 med en tydlig idé – ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med bolagets tjänst är det både smidigt och prisvärt för företagare att investera i sina idéer. Genom att digitalisera processen har Froda gjort det möjligt att hjälpa fler företag med finansiering skräddarsydd efter just deras unika verksamhet och dess behov. Ett smartare företagslån, helt enkelt.Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag och har hjälpt fler än 50 000 företag. Bolaget är ett kreditinstitut som omfattas av den statliga insättningsgarantin och står under Finansinspektionens (FI) tillsyn.

––––––––––––

Helt digitalt, utan kölapp och papperskrångel

Genom att digitalisera processen sparar Froda dig tid, pengar och energi. Så att du kan lägga det på ditt företag istället.

Marknadsledande villkor – med lägsta prisgaranti

Låna upp till 10 miljoner med upp till 60 månaders löptid. Får ett lägre pris hos någon annan, matchar Froda det priset.

En partner vid din sida, i allt vi gör

Froda har byggt hela sin affär kring att ha samma incitament som sina kunder. Därför har Froda varken några dolda avgifter eller påminnelseavgifter.


Froda erbjuder småföretagare en finansieringslösning som är tydlig och ger en god helhetssyn över de utgifter som kommer tillsammans med en låntagning. Företagslånet riktar sig mot mindre och medelstora företag som använder sig av försäljning främst genom korttransaktioner. Frodas smarta kreditbedömning möjliggör för stora investeringar till likaså små som stora företag. Froda hämtar i huvudsak alltid in företagets transaktionshistorik för bedömning.

Froda erbjuder en finansiering i form av ett förskott på ditt företags kortförsäljningar. Efter att företagslånet har beviljats görs en utbetalning omgående beroende på vilken bank. Ditt företag avgör vad de lånade pengarna ska användas till, du kan välja själv vad ditt företag behöver investera i. Den här formen av företagslån riktar sig främst sig mot företagare som får intäkter varje månad via kortbetalningar från sin försäljning. En sådan finansieringslösning kan hjälpa ditt företag kan få ett stabilare kassaflöde eller om du behöver göra en större planerad investering med hjälp av företagslånet. Du kan ansöka om att låna upp till en månadsomsättning, det spelar ingen roll ifall ditt företag driver en fysisk verksamhet eller enbart online.

Företagslånet har ett fast pris utan några dolda avgifter. Froda kräver ingen säkerhet i samband med beviljat företagslån, däremot krävs  personlig borgen. Froda kräver som sagt ej att du pantsätter dyra fastigheter eller annan egendom som säkerhet för företagslånet. Dessutom är företrädare för enskilda firmor och handelsbolag automatiskt personligt betalningsansvariga för skulder.

Froda är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Froda.

Kundtjänst och utbetalningar

Om du accepterar låneerbjudandet får du vanligtvis offerten inom en arbetsdag. Väljer du sedan att godkänna offerten görs utbetalningen omgående så att pengarna finns på företagskontot senast dagen efter.
För att dagskassan inte kan påverkas nämnvärt har Froda lösningen med dagliga autogirodragningar. Ett mindre belopp dras genom autogiro dageligen två dagar efter att pengarna betalats ut till ditt företagskonto. Återbetalning av hela lånebeloppet kan ske efter att fyra månader har passerat.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Frodas låneprocessen är snabb och effektiv. Du väljer belopp och återbetalningstakt. Hos Froda kan företagare ansöka om företagslån från 10 000 upp till 2 000 000 kr.

Tumregeln är att Froda accepterar samma lånebelopp som företaget har i månadsomsättning. Du väljer själv hur länge löptiden för lånet ska vara. Froda erbjuder en löptid mellan mellan 1 - 60 månader.

När du som företagare ansöker om företagslån hos Froda krävs endast personlig borgen, ingen annan säkerhet krävs.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

 • Alla typer av företag accepteras
 • Snabb utbetalning
 • Dagliga autogirodragningar för att slippa tunga månadsfakturor
 • Låna upp till 2 000 000 kr

Villkor:

 • Välkomna företag att ansöka lån hos Froda är:
  - Enskilda företag (EF)
  - Aktiebolag (AB)
  - Handelsbolag (HB)
  - Kommanditbolag (KB)
 • Företaget måste även vara registrerat för F-skatt
 • Verksamheten har drivit försäljning under minst 6 månader

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?