Använd internet för att växa dina affärer

Hur kan internet förändra din affärsverksamhet?

Om du inte har gjort det är det dags nu mer än någonsin! Digitalisering är den rätta vägen att gå. Hur kan online vara till hjälp för ditt företag? Hur kan ditt företag slås samman med internet?

 • Agnes Sitarz
 • 3
  minuters läsning
 • Senaste uppdatering:
  August 31, 2022

I artikeln kan du läsa om

 • check
  Vilka fördelar ger internet för ditt företag?
 • check
  Lär känna din målgrupp
 • check
  Användbara marknadsföringsverktyg

Varför Kompar?

 • check
  Jämför över 20 olika långivare
 • check
  Personlig rådgiving
 • check
  Enkel ansökan med svar inom 24h!
Ansök nu

Internet har vuxit och utvecklats enormt under de senaste 20 åren och det har påverkat människan och hela samhället på olika plan. IT, digitalisering och internet har gett oss företagare enorma möjligheter. Tack vare internet har företagare tillgång till hela världen, samtliga gränser försvinner. Det är värt att känna till och ta till vara alla fantastiska möjligheter som ges genom internet.

Internet

Men vad kan internet och dess avancerade utveckling ge för fördelar för ditt företag? Till att börja med bidrar internet med många tillväxtmöjligheter både i Sverige och även internationellt. Med internet har det blivit möjligt att nå ut till kunder över hela världen. I det här inlägget vill vi visa dig några av de viktigaste aspekterna som internet kan hjälpa dig med i ditt företagande.

1. Kunskap om ditt företags målkunder

Ditt företags hemsida fungerar som ett visitkort eller ett slags showroom om ditt företag och ert erbjudande. Många användbara och populära verktyg som Google Analytics hjälper dig att mäta trafiken på din hemsida och effektiviteten i annonskampanjer som du lanserar online. Verktygen kan dessutom hjälpa ditt företag att förstå vem just er målgrupp är (ålder, kön, plats, intressen och många andra relevanta uppgifter). Baserat på kunskapen du får från sådana verktyg kan du göra en bedömning om vilken målgrupp som är mest lämplig för er och hur du når når ut till dem på bäst sätt med ditt företags erbjudande. Det finns många andra verktyg som du kan använda dig av för att analysera data och förbättra ditt företagande. Vissa av dem är gratis medan andra kostar. Ibland är priset för de här verktygen inte särskilt högt, men de kan ge dig mycket insikter i hur du kan bibehålla en god tillväxt. Att lära sig använda verktygen och analysera data kan så klart ta en hel del tid, så det kan vara värt att använda sig av en byrå eller frilansare.

2. Exakta marknadsföringsverktyg

Google Ads, Facebook, Instagram eller Linkedin? Du har säkerligen hört om dessa verktyg och sidor tidigare. Men har du någonsin övervägt att använda Facebook eller Instagram för att marknadsföra ditt företag, om inte så borde du börja med det. Dessa plattformar tillåter dig att visa dina annonser till olika persongrupper på varierande platser på internet (t.ex. sökresultaten på Google, sociala medier, eller professionella sidor som Linkedin). Det finns många möjligheter att använda dem som ett sätt att hålla kontakt med dina affärskontakter men även för att marknadsföra ditt företag. Genomtänkta annonskampanjer kan göra att du undviker att annonsera till slumpmässiga användare på internet och endast fokusera på de grupperna som hjälper dig möta dina försäljningsmål. Det är dessutom rekommenderat att du använder dig av sökordsoptimering samtidigt (optimering av din hemsida för att den ska synas bättre i sökmotorer som Google). Ju bättre optimerad din sida är desto fler användare hittar till den - gratis. För att som företag uppnå sina affärsmål måste man helt enkelt vara synlig på nätet. Därför är det viktigt att du jobbar på att göra din webbsida synlig på allra bästa sätt. 

3. Hitta rätt partner för att ditt företag ska växa

De flesta entreprenörer och små och medelstora bolag vill synas på internet på bästa möjliga sätt, precis som du och ditt företag. Funderar du på att köpa nya maskiner? Inga problem, finns massor av alternativ på endast google. Behöver du hitta en pålitlig redovisningspartner som är nära ditt kontor? Du kommer troligtvis hitta en inom 5 minuter. Just detta gör  internet så pass kraftfullt, att genom en snabb sökning kan du hitta en viss plats, kolla igenom erbjudanden, recensioner, skicka frågeformulär för mer detaljer och slutgiltigen få en exakt vägvisning. Låter det enkelt? Det är det också. Och det fungerar även när någon söker efter just det som ditt företag erbjuder. Kanske har många människor försökt hitta ditt företag men inte lyckats, för att de inte har hittat någon information online? Därför är det viktigt att vara så synlig som möjligt, för det hjälper även kunder och potentiella samarbetspartners att hitta till ditt dig och ditt företag. 


4. Möjligheter att välja

Under de senaste åren så har jämförelsetjänster på nätet blivit väldigt populära. Du kan köpa allt som du planerat, men nu kan du även jämföra och hitta de bästa priserna. Uppenbarligen är det användbart för konsumenterna, då de kan välja bland en rad olika erbjudanden och priser. Det är även ett sätt för företag att marknadsföra sina erbjudanden. På ett liknande sätt kan du hitta bäst finansiering för ditt företag och välja ett företagslån som passar ditt företag bäst. Om du behöver ett företagslån kan du prova våra tjänster för att jämföra låneerbjudanden som finns tillgängliga för er på marknaden här!

I vårt inlägg har vi endast nämnt ett fåtal fördelar som internet erbjuder dig som företagare när det gäller marknadsföring. Och fördelarna kan säkerligen fått ditt företag att växa snabbare än för 10 år sen. En aspekt är att internet kommer ihåg allt. Eftersom varje företag vill ha det bästa ryktet bland sina kunder så gör de allt för att hålla en hög kvalitet på sin service.